EXCLUSIEF. Met prinses Delphine bij doorpas voor nationaal kostuum: “Ons land kan wat meer kleur gebruiken”

Een royaal huwelijk van twee powerdames. Onze prinses Delphine van Saksen-Coburg (56) en BV-ontwerpster Ebru Sari (30) van Atelier ExC. Klaar om grijs België op te fleuren met hun eigen flashy designercollectie, gebaseerd op Delphines kunstwerken. “Ik krijg vaak commentaar op mijn kleren, maar nooit van mijn eigen familie”, vertelt de prinses in een exclusief gesprek met HLN tijdens de doorpas van haar outfit voor de nationale feestdag. “Daar zal ik een futuristisch statement maken waar alle Belgen deel van uitmaken.” 

Meer krantenkoppen in België

Mediterrane bijensoort voor het eerst in België aangetroffen: “Vrouwtje van de meerjarige groefbij gevonden in Dentergem”

Een bijensoort die vooral in de regio rond de Middellandse Zee en Centraal-Europa voorkomt, is voor het eerst aangetroffen in België. Dat maakt Natuurpunt maandag bekend. “De bijen werden onder andere in Dentergem aangetroffen tijdens een inventarisatie voor de opmaak van het bijenplan”, klinkt het.
The post Mediterrane bijensoort voor het eerst in België aangetroffen: “Vrouwtje van de meerjarige

Lees meer »

ASSISEN. Vandaag moest de dag van de “zware jongens” worden op proces Athena Man en Lorine De Witte. Dat verliep niet zoals gepland

Vandaag moest de dag van de “zware jongens” worden, op het assisenproces van de doodslag op Caroline Kint. Zij stierf in oktober 2021 na een uit de hand gelopen burenruzie. Op de getuigenagenda? Vader van de eerste beschuldigde Athena Man en broer van de tweede beschuldigde Lorine De Witte. En dat verliep niet allemaal zoals gepland.

Lees meer »

Jente Pironet van Portland heeft posttraumatische stress na kankerbehandeling: “Ik moest elke dag vechten voor het leven”

Jente Pironet (32), de frontman van Portland, kampt met posttraumatische stress als gevolg van zijn intensieve behandeling tegen kanker. Dat onthult hij in de VRT-podcast ‘Last Goodbye’. “Ik heb elke nacht zware nachtmerries, veel angst, veel trillingen,” zegt de zanger. Pironet maakte vorig jaar bekend dat hij getroffen was door hersenkanker en een chemokuur onderging die veel van zijn gezondheid

Lees meer »

Infomarkt voor buurtbewoners over nieuwe Leiebrug

Binnenkort zal De Vlaamse Waterweg nv een omgevingsvergunning aanvragen voor de nieuwe brug Wevelgem-Lauwe en de omgevingsaanleg. Om de buurt over het ontwerp te informeren vinden twee infomarkten plaats. Op woensdag 19 juni 2024 is er een infomarkt in OC Het Applauws in Lauwe. Op donderdag 20 juni 2024 volgt een infomarkt in CC Guldenberg in Wevelgem. De bedoeling is

Lees meer »

Bijna 600.000 mensen op de vlucht voor geweld in Haïti

Het aantal mensen dat binnen hun eigen land op de vlucht is, is in Haïti sinds maart met 60 procent gestegen als gevolg van het toenemende bendegeweld. Dat zegt de Internationale Organisatie voor Migratie. Volgens het VN-agentschap gaat het om bijna 600.000 ontheemden.

Lees meer »

Animatoren verklappen hoe het er echt aan toegaat in hotels: “Ze heeft pas achteraf verteld dat ze maar 15 jaar was”

“Een dubbele bonus als je met een meisje jonger dan 16 jaar in bed dook.” Als we schrijver Dimitri Verhulst moeten geloven, tart de wereld van hotelanimatoren alle verbeelding. Maar wat speelt zich écht af in hotels? En welke regels zijn er? HLN vroeg (ex)-animatoren naar hun verhalen: “Om de twee dagen had elk van ons een ander meisje in

Lees meer »

Zorgen om Kylian Mbappé ondanks Franse zege: sterspeler breekt neus tegen Oostenrijk en wordt geopereerd

Frankrijk deed tegen Oostenrijk, in tegenstelling tot de Rode Duivels, wel wat moest in z’n openingsmatch. Een zuinige 0-1-zege, dankzij een owngoal, volstond voor Les Bleus. Toch startte Frankrijk ook met zorgen aan het EK, want Kylian Mbappé moest in het slot met een gebroken neus gewisseld worden. De sterspeler wordt vannacht nog geopereerd in het ziekenhuis van Düsseldorf.

Lees meer »

“Wist meteen dat er iets niet klopte”: Johan (68) merkte als eerste zware brand in Zeebrugge op

“Ik zag de rook opstijgen en liep meteen het gebouw binnen om andere bewoners te alarmeren. Pas daarna zag ik de vlammen en besefte ik hoe ernstig de situatie was.” Johan Van Mensel (68) merkte woensdagochtend als eerste de zware brand op die woedde aan de achterkant van een appartementsgebouw op de Zeedijk in Zeebrugge. Ondertussen is duidelijk geworden hoe

Lees meer »

LIVE GAZA. Hamas wil garanties van VS dat Israël zich aan voorstel houdt – Grote aanval vanuit Libanon op Israël

Hamas wil dat de Verenigde Staten zwart op wit zetten dat Israël zich houdt aan het voorstel voor een staakt-het-vuren dat nu op tafel ligt. Volgens Hezbollah-bronnen vuurden Libanese militanten verschillende typen raketten af op Israël. De Israëlische krant Haaretz heeft het over “de grootste aanval sinds het begin van de oorlog”. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

“De ploeg met de beste straatvoetballers wint”: Jan Mulder voorspelt het EK en doet pleidooi voor Brandon Mechele

De EK-koorts heeft analist Jan Mulder (79) al helemaal te pakken sinds de openingsmatch. Maar wat zijn dé EK-voorspellingen van de Nederlander? Hij doet ze uit te doeken in de Q&A van Deviltime. “Frankrijk wint, België en Nederland plaats ik op hetzelfde niveau. Maar waarom is Brandon Mechele er niet bij? Hij is wel kampioen met Club Brugge hé!”

Lees meer »