Belgische toerist (80) overleden op Kreta tijdens wandeling in hittegolf

Een Belgische toerist (80) is donderdag dood aangetroffen op het Griekse eiland Kreta. Dat melden lokale media. De man wilde een wandeling maken naar een archeologische site, maar bezweek wellicht onder de bijzonder hoge temperaturen op het eiland: Griekenland kreunt momenteel onder een hittegolf.

 

Meer krantenkoppen in België

‘Samson & Marie’ bouwen een te gek feestje in Plopsaland De Panne

Traditiegetrouw zijn Samson & Marie ook deze zomervakantie opnieuw van de partij in het Studio 100 Theater De Panne en dit iedere dag tot en met 18 augustus. Bezoekers kunnen zich opnieuw verwachten aan een fantastische show vol mooie liedjes, leuke dansjes en dolle fratsen en dít in aanwezigheid van de burgemeester en brandweerman Bill.
The post ‘Samson &

Lees meer »

Beste vrouwelijke Britse olympiër 6 maanden geschorst na opduiken van video waarin ze paard mishandelt: “Een inschattingsfout”

Donkere wolken pakken zich samen boven paardrijdster en drievoudig olympisch kampioene Charlotte Dujardin (39). De Britse kondigde al aan niet deel te zullen nemen aan de Olympische Spelen nadat een oude, mysterieuze video was opgedoken. Op de beelden, die nog altijd niét circuleren op sociale media, zou te zien zijn dat Dujardin haar paard fysiek mishandelt. Ze wordt al zeker

Lees meer »

Wapenverantwoordelijke van film ‘Rust’ wil dat zaak opnieuw behandeld wordt

De advocaat van Hannah Gutierrez-Reed (28), de wapenverantwoordelijke van de film ‘Rust’, wil dat haar veroordeling wordt vernietigd of dat haar zaak opnieuw wordt behandeld. Hij heeft hiertoe een verzoek bij de rechtbank ingediend nadat de aanklacht tegen acteur Alec Baldwin (66) werd verworpen. Dit gebeurde omdat de aanklager ontlastend bewijs zou hebben achtergehouden.

Lees meer »

Na controverse rond seksfilmpje: Veronique Devreker (46) volgt burgemeester Vanderjeugd op als lijsttrekker voor Open VLD

Open VLD heeft deze voormiddag haar nieuwe lijsttrekker voorgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Veronique Devreker – die zich voor het eerst politiek engageert – volgt burgemeester Francesco Vanderjeugd op, die vorige week liet weten niet deel te nemen aan de verkiezingen.
The post Na controverse rond seksfilmpje: Veronique Devreker (46) volgt burgemeester Vanderjeugd op als lijsttrekker voor

Lees meer »

“Een comeback zoals Trump”: Voor Oudenburg met Anthony Dumarey als kandidaat-burgemeester

Anthony Dumarey, die vorig jaar opstapte als burgemeester van Oudenburg, keert terug op het politieke toneel en wil opnieuw een gooi doen naar de burgemeesterssjerp. Hij wordt lijsttrekker van Voor Oudenburg, dat de naam Open Vld vervangt. Huidig burgemeester Romina Vanhooren krijgt de tweede plek en gemeenteraadsvoorzitter Stefaan Reynaert gaat duwen.
The post “Een comeback zoals Trump”: Voor Oudenburg

Lees meer »

Erfgoedvereniging Dement uit Oostende naar vrederechter: “Begin onmiddellijk met herstellingen aan Thermae Palacehotel en Koninklijke Gaanderijen”

De erfgoedvereniging Dement stapt naar de vrederechter om te bekomen dat er onmiddellijk begonnen wordt met de noodzakelijke herstellingen aan het Thermae Palacehotel en de Koninklijke Gaanderijen. Beide gebouwen zijn in slechte staat. "De huurder is verplicht om de gebouwen te onderhouden, maar de stad Oostende, die eigenaar is, treedt maar niet op", zegt Guy Servaes van Dement.

Lees meer »

Brugse politierechter streng voor jonge moeder die kind in te kleine autostoel vervoert: “Als moeder kan ik dit niet begrijpen”

Een 24-jarige mama uit Oostende moest zich dinsdagvoormiddag voor de Brugse politierechtbank verantwoorden. Enkele agenten merkten tijdens een controle op dat de jonge mama haar kindje niet goed beveiligd in een autostoel vervoerde. Bovendien was de autostoel ook veel te klein en dus niet veilig genoeg.
The post Brugse politierechter streng voor jonge moeder die kind in te kleine

Lees meer »