Infomarkt voor buurtbewoners over nieuwe Leiebrug

Binnenkort zal De Vlaamse Waterweg nv een omgevingsvergunning aanvragen voor de nieuwe brug Wevelgem-Lauwe en de omgevingsaanleg. Om de buurt over het ontwerp te informeren vinden twee infomarkten plaats. Op woensdag 19 juni 2024 is er een infomarkt in OC Het Applauws in Lauwe. Op donderdag 20 juni 2024 volgt een infomarkt in CC Guldenberg in Wevelgem. De bedoeling is om in 2025 de werken te starten.

De vernieuwing van de brug Wevelgem-Lauwe is een onderdeel van het Netwerk Seine Schelde dat vlotter scheepvaartverkeer moet verwezenlijken tussen enerzijds de Vlaamse havens en bedrijven en anderzijds de Parijse regio. Deze nieuwe verbinding komt er voor schepen tot 4.500 ton of 3 lagen containers. Om dat te verwezenlijken, moeten alle bruggen op de Leie minstens een doorvaarthoogte van zeven meter hebben. De toegang tot de nieuwe brug Wevelgem-Lauwe moet aansluiten op de omliggende wegen. Naast de brug gaat er op beide oevers veel aandacht naar de omgevingsaanleg. Zo zijn onder meer een dorpstuin en een beleefzone voorzien. De Vlaams Waterweg is van plan om in de loop van volgend jaar de werken te starten.

Op een eerdere infomarkt in 2021 werd het ontwerp al voorgesteld. De beide infomarkten zijn vrij toegankelijk tussen 16 en 19 uur. Op woensdag 19 juni in OC Het Applauws, op donderdag 20 juni in CC Guldenberg.

The post Infomarkt voor buurtbewoners over nieuwe Leiebrug is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Noord-Korea stuurt nieuwe afvalballonnen de Zuid-Koreaanse grens over

Noord-Korea heeft donderdag opnieuw ballonnen met vermoedelijk afval naar Zuid-Korea gestuurd, melden Zuid-Koreaanse media. De afvalballonnen lijken volgens het Zuid-Koreaanse leger onderweg te zijn naar het noordelijke deel van de provincie Gyeonggi, die aan Noord-Korea grenst en de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel omringt.

Lees meer »

Visie met negen nieuwe kandidaten naar de kiezer: “Onze mooiste lijst ooit”

In de prachtige tuin van Paret 2 Architecten in Dadizele vond dinsdagavond de voorstelling van de volledige lijst van de meerderheidspartij Visie plaats. Alle 21 kandidaten tekenden present. De partij van lijsttrekker Nessim Ben Driss wil verder mee besturen. “We hebben ons voor de vorming van onze lijst niet gehaast, maar gingen op zoek naar kwaliteit”, zegt de kandidaat-burgemeester.

Lees meer »

Amerikaanse Boeing-medewerkers dreigen met staking

Medewerkers van de Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing in Seattle dreigen met een staking als de onderhandelingen over de volgende collectieve arbeidsovereenkomst mislukken. Dat heeft de grootste vakbond, IAM-District 751, woensdag (lokale tijd) bekendgemaakt.

Lees meer »