Voormalig minister en burgemeester Luc Martens gearresteerd op verdenking van oplichting en witwassen

De Federale Gerechtelijke Politie West-Vlaanderen heeft op donderdag Luc Martens, voormalig minister en burgemeester van Roeselare, gearresteerd. Martens wordt verdacht van oplichting, valsheid in geschriften, misbruik van vertrouwen, gebruik van valse stukken en witwassen.

 

Meer krantenkoppen in België

Amerikaanse en Mexicaanse baanwielrenners trainen in Velodroom in Zolder: “Laatste voorbereidingen in aanloop naar Olympische Spelen”

Amerikaanse en Mexicaanse baanwielrenners zijn momenteel aan het trainen in de Velodroom in Zolder (Heusden-Zolder). Ze vinden de piste de ideale tussenstop op weg naar de Olympische Spelen in Parijs, om te kunnen wennen aan de tijdzone. De nieuwe wielerbaan in Zolder lijkt qua afstanden, vorm en bochten ook heel erg op de piste in Parijs. Ook de Belgische pistiers

Lees meer »

Vader vermoorde Michiel wil dat justitie lessen trekt uit drama: “Een magistraat kan onvoldoende inschatten of iemand geweld zal gebruiken”

De dubbele moord op Miren Eynatten (54) en haar zoon Michiel Dutilleux (22) in Denderhoutem eind vorig jaar, had vermeden kunnen worden. Dat vindt de vader van Michiel. Hij wil dat er lessen getrokken worden, nu het onderzoek wordt afgesloten. “De dader was enkele uren eerder vrijgelaten met een zakje kleren en een contactverbod. Een jurist kan zo’n delicate beslissing

Lees meer »

Etsatelier voor UiTPAS-houders tijdens expo ‘Oostende, Ensors denkbeeldige paradijs’

Naar aanleiding van de lopende expo ‘Oostende, Ensors denkbeeldige paradijs’ in de Venetiaanse Gaanderijen demonstreren Roland De Winter, Pieter Denuwelaere en Herman Van Snick, drie professionele grafici, tijdens een aantal sessies hoe destijds de etsen van de meester van de maskers gedrukt werden.
The post Etsatelier voor UiTPAS-houders tijdens expo ‘Oostende, Ensors denkbeeldige paradijs’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Economen over voorstel van Conner Rousseau (Vooruit) om investeringen “buiten begroting” te houden: “Logica zelve, maar zal Europa hierin meegaan?”

Economen Wim Moesen en Koen Schoors vinden het een goed idee om zogenoemde ‘productieve investeringen’ voortaan "buiten de Belgische begroting" te houden. Vooruit-kopstuk Conner Rousseau wil dat de volgende federale regering daarover met Europa in overleg gaat. Uit een nieuw rapport blijkt alvast dat ons land fors onder zijn eigen investeringsdoelstellingen blijft.

Lees meer »

Biden spreekt natie toe vanuit Oval Office: “Meningsverschillen lossen we op aan de stembus, niet met kogels”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft zondag vanuit het Oval Office van het Witte Huis een korte toespraak gehouden waarin hij de Amerikanen opriep de gemoederen te bedaren. De toespraak komt een dag na de mislukte moordaanslag op oud-president Donald Trump, zijn rivaal in de huidige presidentscampagne. “We kunnen niet toestaan dat dit geweld genormaliseerd wordt. De politieke retoriek in

Lees meer »