Zandsculpturenfestival Middelkerke is terug: maak een reis rond de wereld… in zand

Het Zandsculpturenfestival Middelkerke is inmiddels een traditie geworden. Terwijl de zomer nadert en het strand lokt, staan de kunstenaars te trappelen om opnieuw aan de slag te gaan in deze levendige kustgemeente. Dit jaar belooft het festival het centrum van de wereld te worden!

Toegangspoort naar vele werelden

Het Zandsculpturenfestival Middelkerke ontvouwt zich deze zomer tot de toegangspoort naar niet één maar vele bijzondere werelden. “Dit jaar nemen we de bezoekers mee op een imaginaire wereldreis. Je stelt je reis zelf samen. Wil je sfinxen in Egypte of wilde dieren in Afrika zien? Bezoek je liever de Taj Mahal, Japanse tempels of het Paaseiland? Of vlieg je liever over de Golden Gate Bridge in San Francisco om via New York over Londen terug te keren naar Middelkerke? Internationaal wordt je reis in elk geval!”, verduidelijkt organisator Peter Monbailleu.

Grootste event van de kust

Ook de jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers van het festival komen uit alle windstreken: je ziet er Belgen, Duitsers, Fransen, Engelsen,… De bezoekers komen van overal. “Ook dit jaar biedt Zandsculpturenfestival Middelkerke meer dan louter zandduinen tussen de sculpturen. We gaan opnieuw in zee met de Proefkonijnen voor een nieuwe spannende interactieve voorstelling voor jong en oud. En wie zelf wil proberen om een zandsculptuur te maken, kan terecht bij onze zandexpert tijdens een van de vele zandworkshops”, aldus Tom Dedecker schepen van Toerisme.

“Het Zandsculpturenfestival past enorm goed bij onze uitstraling als échte familiebadplaats”

Terwijl de kids zich uitleven op het springkasteel en creatief bezig zijn in een van de speelzones, kan de rest van het gezelschap relaxen in de strandbar bij een hapje en een drankje. Kortom het Zandsculpturenfestival Middelkerke is de perfecte cocktail voor een dag plezier aan zee.

Grote aanwinst

Burgemeester Jean-Marie Dedecker: “We doen heel wat inspanningen om ons zomerse evenementenaanbod te verrijken. Dankzij de steun van enkele waardevolle partners kunnen onze tienduizenden vakantiegangers, maar ook onze eigen inwoners in Middelkerke, genieten van een origineel en uniek aanbod. Het Zandsculpturenfestival is ondertussen zo’n gewaardeerde partner. Dat we dankzij hen het grootste openluchtevent aan de kust mogen ontvangen is een absolute troef. Het Zandsculpturenfestival past trouwens enorm goed bij onze uitstraling als échte familiebadplaats. Het is ook bewonderenswaardig dat de organisatoren telkens verfrissend uit de hoek komen met een nieuw thema, nieuwe randanimatie en een prachtig kransje gerenommeerde zandkunstenaars.”

Het Zandsculpturenfestival Middelkerke vindt dit jaar plaats van 28 juni tot en met 8 september. Info en tickets op www.zandsculpturenfestival.be. Ook dit jaar krijgen inwoners van Middelkerke en mensen met een tweede verblijf in Middelkerke 2 euro korting.

The post Zandsculpturenfestival Middelkerke is terug: maak een reis rond de wereld… in zand is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gemeenten luisteren naar bewoners De Vijfwegen en nemen verschillende veiligheidsmaatregelen

Zowel de gemeente Moorslede als de gemeente Wervik investeren elk in de veiligheid op het gehucht De Vijfwegen. Daar luidden de bewoners de alarmbel nadat er in de bocht op het kruispunt van de Geluwestraat met de Oude Ieperstraat verschillende ongevallen gebeurden de alarmbel. “De vangrail is zelf nog iets langer dan voordien.”
The post Gemeenten luisteren naar bewoners

Lees meer »

Biden: Trump zal verkiezingsuitslag niet aanvaarden

Joe Biden is ervan overtuigd dat zijn republikeinse rivaal Donald Trump de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november “niet zal aanvaarden”. Dat zei hij tijdens een interview met zender CNN. Biden verwijst naar een mogelijk soortgelijk scenario als in 2020, toen Trump weigerde om zijn nederlaag toe te geven.

Lees meer »

Speelgoedwebsites Fairplace en Re-Play slaan de handen in elkaar

De Belgische webshop met duurzaam speelgoed www.fairplace.be breidt uit met zes speelgoedpakketten van Re-Play, een jong initiatief van de Deerlijkse jonge mama Lore Derumeaux. Via haar webshop kan je origineel en duurder speelgoed huren in plaats van dat aan te kopen.
The post Speelgoedwebsites Fairplace en Re-Play slaan de handen in elkaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mandel United haalt ervaren verdedigers: Gauthier Libbrecht (30, Winkel Sp.) keert terug; ook Jarric Buysse (32, RFC Knokke) zet handtekening

Dat het Mandel United menens is om meteen mee te spelen om de hoofdprijzen in derde afdeling, dat mag duidelijk zijn. Na de degradatie werden alle nieuwkomers en spelers die hadden bijgetekend overtuigd om ook effectief de kleuren van Mandel te verdedigen. Met Gauthier Libbrecht haalt men nu nog een ervaren verdediger in huis. Hij komt over van Winkel Sport

Lees meer »

“Dit is je opponent kleineren”: darter Raman pakt uit met dubbele ‘blinde’ worp, Erik Clarys vindt het ‘not done’

De Belgische darter Brian Raman pakte deze weekop de MODUS Super Series, een alternatieve dartscompetitie, uit met een opvallende actie. ‘The Riddler’ gooide een dubbele ‘no look’ 180 – een maximumscore zonder dat hij bij de derde pijl naar het bord keek. Een zeldzame worp en VTM 2-cocommentator Erik Clarys is niet de grootste fan.

Lees meer »

Hoe ziet de laatste rechte lijn richting de titel eruit? En wat met de Europese tickets na de bekerwinst van Union? Alles over de ontknoping van de play-offs

Club in de pole. Na zeven speeldagen in de Champions’ Play-offs is Club Brugge op en over zowel Anderlecht als Union gesprongen. Met nog twee thuismatchen (tegen Union en Cercle) is blauw-zwart nu ook op papier de favoriet om zich tot kampioen te kronen. Maar ook Anderlecht en Union geloven ongetwijfeld nog in hun kansen, want ze spelen beiden nog

Lees meer »

Acht kinderen vieren hun eerste communie in Bikschote

Op zaterdag 11 mei vierden acht kinderen hun eerste communie in de kerk van Bikschote. Op de foto zien we vooraan de communicanten Seppe Quaegebeur, Célestine Verhelst, Laurien Depestele, Emma Espeel, Daehan Castillo, Achille Sarrazin, Amelie Dewilde en Mathis Corneillie. Zij worden geruggensteund door priester Matthias Noë, schooldirecteur Martine Plouvier, Claudine Delalleau, Chantal Deweerdt, Annelies
The post Acht kinderen

Lees meer »

Europa bereidt zich voor op “bosbrandenseizoen”

De Europese Unie zal in de zomer 556 brandweerlui uit 12 lidstaten spreiden over verschillende risicolocaties, om lokale korpsen bij te kunnen staan in hun strijd tegen bos- en andere natuurbranden. Dat heeft de Commissie dinsdag bekendgemaakt. Ze start zo de voorbereidingen op een nieuw, te verwachten “bosbrandenseizoen”.

Lees meer »

Duurste attractie van Bellewaerde Park in Ieper ligt al week stil: “Bijkomende testen nodig om op volle capaciteit te werken”

In Bellewaerde Park in Ieper ligt het nieuwe paradepaardje, de waterattractie Amazonia, al een week stil. De attractie van 14 miljoen euro werd 3 weken geleden geopend, maar kende al enkele problemen. "Amazonia is een prototype, een attractie die nog nergens bestaat, dat vergt veel rekenwerk en bijkomende testen", zegt parkwoordvoerder Filip Van Dorpe.

Lees meer »