Oekraïne slaat aanval van Russen af die met gepantserde voertuigen grens zijn overgestoken om door te stoten naar Charkiv

Het Russische leger heeft geprobeerd met gepantserde voertuigen de grens over te steken met de Oekraïense regio Charkiv in het noordoosten van het land. Dat meldt het Oekraïense ministerie van Defensie, dat versterkingen naar de regio heeft gestuurd. Volgens het ministerie wordt in de grensgebieden nog altijd gevochten. 

Meer krantenkoppen in België

België geeft opnieuw meer subsidies voor fossiele brandstoffen na jarenlange daling

België gaf in 2021 15,5 miljard euro uit aan directe en indirecte subsidies voor fossiele brandstoffen zoals aardgas, diesel, stookolie en kerosine. Dat blijkt uit een doorrekening van de federale overheidsdiensten Financiën en Leefmilieu. Daarmee komt een einde aan een jarenlange daling van die subsidies. Enkele opvallende kostenposten zijn de gunstige regimes voor aardgas, tankkaarten en bedrijfswagens.

Lees meer »

Lentefeest in De Spil

In De Spil stond het lentefeest voor de leerlingen uit Ardooie op het programma. Bovenaan staan Lize Devroe, Mariam Valk, Emme Vanlaeken en Renéé Goemaere. Onderaan staan Yamina Mbodj, Chesney Fretin, Marcel Goemaere en Otis-Léon Platteau. (foto SB)
The post Lentefeest in De Spil appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe klacht tegen directeur Antwerps museum na eerder bemiddelingstraject: “Zijn houding is onhoudbaar”

Na eerdere klachten over toxisch leiderschap tegen de Gentse directeur van het S.M.A.K. ligt nu ook Bart De Baere, de directeur van het Museum voor Hedendaagse Kunst Antwerpen (M HKA), onder vuur. Medewerkers dienden een jaar geleden al een anonieme klacht over hem in bij het Departement Cultuur. Recent volgde nog een nieuwe klacht bij het meldpunt van de Vlaamse

Lees meer »

Gezichtstransplantatie in ‘Familie’ is Vlaamse primeur: “Laatste puzzelstukje om comeback van opperschurk mogelijk te maken”

In buitenlandse reeksen is het trucje al wel eens vaker toegepast, maar nu pakt voor het eerst een Vlaamse soap uit met een gezichtstransplantatie. De primeur is voor ‘Familie’, waarin opperschurk Bertje, de aartsvijand van de Van den Bossches, al maanden terug in beeld is, onherkenbaar voor zijn familie (en voor de kijker) dankzij plastische chirurgie. De tv-makers leggen uit

Lees meer »

Zelfs hun inbrekersmateriaal bleek gestolen: nachtelijke strooptocht in Blankenberge levert trio tot 37 maanden effectieve celstraf op

Een 18-jarige Algerijn heeft voor de Brugse rechtbank 37 maanden effectieve celstraf gekregen voor een twintigtal diefstallen en pogingen daartoe in Blankenberge. Zijn twee kompanen komen weg met mildere straffen.
The post Zelfs hun inbrekersmateriaal bleek gestolen: nachtelijke strooptocht in Blankenberge levert trio tot 37 maanden effectieve celstraf op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duizendtal toeschouwers voor afsluitconcert ter ere van Arno

Een duizendtal toeschouwers heeft dinsdag op de Zeedijk in Oostende een gratis concert bijgewoond van muzikanten die nog met Arno speelden. Aanleiding was het afsluiten van de expo ‘Arno, the show of life’, op de 75e verjaardag van Oostendes bekendste zanger.
The post Duizendtal toeschouwers voor afsluitconcert ter ere van Arno appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cartoons bij glasbollen zetten druglijn in de kijker

Diksmuidse inwoners die hun lege glazen flessen, potjes en bokalen naar de glasbol brengen, zien er tegenwoordig een cartoon hangen. Het is een actie van het DOP, het drugsoverlegplatform, dat via een ludieke cartoon inwoners wil informeren over de druglijn.
The post Cartoons bij glasbollen zetten druglijn in de kijker appeared first on KW.be.

Lees meer »