Waalse John Cockerill Defense bouwt gepantserde voertuigen om tot ambulances voor Oekraïne

Het Waalse bedrijf John Cockerill Defense zal gepantserde voertuigen ombouwen tot ambulances voor Oekraïne, zo schrijven L’Echo en De Tijd woensdag. Het contract maakt deel uit van het jongste Belgische hulppakket voor Oekraïne.

 

Meer krantenkoppen in België

Schuldeisers kunnen niet aan het geld van Luc Martens’ echtgenote: “Ondertussen blijven ze in luxeflat wonen”

Een viertal schuldeisers van oud-minister Luc Martens en zijn vrouw Chantal Van Audenhove uit Roeselare willen dat de rechtbank de collectieve schuldenregeling van Van Audenhove stopzet. Door die regeling is Martens’ echtgenote beschermd tegen schuldeisers. “En ondertussen kunnen ze in hun luxeflat blijven wonen. Heel aangenaam, toch?”, sneerde één van de schuldeisers.
The post Schuldeisers kunnen niet aan het

Lees meer »

Zitting in dossier zaakvoerster verdacht boekhoudkantoor in Houthalen uitgesteld naar dinsdag, partner is al aangehouden

In het onderzoek naar het Houthalens boekhoudkantoor dat criminele organisaties zou bijstaan, blijft de zaakvoerster uit Pelt nog zeker tot dinsdag in de cel. Haar advocaat vroeg uitstel van de raadkamer om het dossier te bestuderen. Ook de partner van de vrouw werd eerder deze week aangehouden, en zijn aanhouding is vandaag wel bevestigd door de raadkamer.

Lees meer »

EK-sfeer bij de Duivelboys in Vlamertinge

Op maandag 17 juni om 18 uur spelen de Rode Duivels hun eerste wedstrijd op het Europees kampioenschap in Duitsland tegen Slowakije. Wie de wedstrijd graag wil bekijken, samen met andere supporters, moet dan op het Kerkplein in Vlamertinge zijn. Officiële supportersvereniging Vlamertingse Duivelboys belooft opnieuw heel wat sfeer en ambiance.
The post EK-sfeer bij de Duivelboys in Vlamertinge

Lees meer »

Ruim 7.000 Europese doden per dag door tabak, alcohol, ultrabewerkt voedsel en fossiele brandstoffen

Tabak, alcohol, ultrabewerkte voeding en fossiele brandstoffen zijn elk jaar deels of volledig de oorzaak van 2,7 miljoen doden in de brede Europese regio. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). “Vier industrieën doden naar schatting 7.400 mensen per dag in onze contreien”, zegt regionaal directeur van WHO Europa Hans Kluge.

Lees meer »

Elon Musk strijkt bonus op van 56 miljard dollar. Hoe kan dat, nu aandeel van Tesla daalt? Pascal Paepen legt uit

Elon Musk heeft van de aandeelhouders van Tesla een fiat gekregen voor een megabonus van 56 miljard dollar (zo’n 52 miljard euro). En dat terwijl de beurskoers daalt en de verkoop van de elektrische wagens stokt. Waarom krijgt Musk zo’n extreme bonus? Is dat wel te verantwoorden? En is er ook een impact op de kleine belegger? HLN-geldexpert Pascal Paepen

Lees meer »

Schepen Hedwig Kerckhove (66) stopt na indrukwekkende politieke loopbaan van drie decennia: “Ik val niet in een zwart gat”

Het duurde ettelijke maanden vooraleer Hedwig Kerckhove (66) in 1994 kon overtuigd worden om in de politiek te stappen, maar het kostte hem maar enkele dagen om er eind deze maand opnieuw een punt achter te zetten. Een hersenbloeding liet hem niet veel keuze. “Ik ben door het oog van de naald gekropen”, geeft hij toe. “Ik mag dat risico

Lees meer »

De Klijte kerremesse opent met optreden van Luc Steeno en Yves Segers

Op vrijdag 14 juni komen Luc Steeno en Yves Segers naar de feesttent in De Klijte, om de jaarlijkse kermis in het dorp te openen. Verder staan er onder meer een gratis vat, een rommelmarkt, een oldtimertractortreffen, een Klijteballenworp en de EK-match van de Rode Duivels op groot scherm op het programma.
The post De Klijte kerremesse opent met

Lees meer »

IJsland geeft toelating voor walvisvangst

IJsland heeft een vergunning voor walvisjacht verleend aan het enige bedrijf op het eiland dat zich daar nog mee bezighoudt. Hvalur hf zal tot het einde van het seizoen dit jaar mogen blijven jagen op walvissen, zo meldt de IJslandse minister van Visserij Bjarkey Olsen Gunnarsdottir dinsdag.

Lees meer »

Studententekort zorgt voor uitdunning leerkrachtenkorps Vesaliusinstituut: “Gebeurt tegenwoordig op alle scholen”

Al smeekt de gezondheidszorg om meer verpleegkundigen, steeds minder jongeren kiezen ervoor om een opleiding basisverpleegkunde te volgen. Het Vesaliusinstituut, ook wel bekend als de verpleegschool van Oostende, heeft nog nooit met zoveel leerlingentekorten gekampt als dit jaar. De dramatische uitdunning van het leerlingenaantal drijft de school ertoe om vaarwel te zeggen aan tientallen vastbenoemde en tijdelijke leerkrachten.
The

Lees meer »

Vrouw krijgt geen straf omdat ze partner met bierflesje op het hoofd sloeg: “Hij bleef maar duwen en slaan”

Een ex-koppel uit Menen is door de rechter in Kortrijk veroordeeld voor wederzijdse slagen aan elkaar. Als reactie op onophoudelijk slaan en duwen van haar partner sloeg de 52-jarige vrouw met een bierflesje op zijn hoofd. “Wettige zelfverdediging”, vond haar advocaat.
The post Vrouw krijgt geen straf omdat ze partner met bierflesje op het hoofd sloeg: “Hij bleef maar

Lees meer »