Dramatische eerste helft wordt Hongaren fataal tegen Zwitserland, dat net als Duitsland foutloos blijft in groep A

Zwitserland heeft al bij al eenvoudig afgerekend met Hongarije. Na 45 dramatische minuten keken de Hongaren in Keulen al tegen een 0-2-achterstand aan. Na een kortstondig tegenoffensief velde Embolo in de slotminuten het verdict: 1-3. 

Meer krantenkoppen in België

Voetbalclub Union steekt stadionplannen (even) in de koelkast

Precies een jaar geleden sloten het Brussels Gewest, de gemeente Vorst en voetbalclub Union een intentieverklaring over het ambitieuze stadionproject op de Bemptsite in Vorst. Union heeft voldaan aan alle voorwaarden en betreurt dat de gemeenteraad er nog niet over heeft gestemd. "De plannen gaan bij deze in de koelkast", laat Union weten. "RUSG hoopt dat het gezond verstand na

Lees meer »

14 klachten ingediend tegen ongepast gedrag van directeur Koninklijk Atheneum in Komen: “Ik weet dat ik strikt ben, maar dit had ik niet verwacht”

Met ondertussen ook de schoolvakantie die in Wallonië op gang is getrokken, sluit het Koninklijk Atheneum in Komen het jaar af met een zwarte bladzijde. Niet minder dan veertien klachten werden ingediend tegen de schooldirecteur. Van toxisch leiderschap tot stalking? De lijst schetst een weinig fraai beeld van het schoolbeleid. “Ik weet dat ik strikt ben, maar dit? Dit had

Lees meer »

Eerste deelwagen in Houthulst staat voorlopig aan Markthuis

Ook in Houthulst kan men voortaan gebruik maken van een deelwagen. “De eerste deelwagen is er een op benzine”, vertelt burgemeester Jeroen Vandromme. “In januari komt er nog een tweede. Die zal elektrisch zijn.”
The post Eerste deelwagen in Houthulst staat voorlopig aan Markthuis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gemaskerde ‘automatenvandaal’ teistert handelaars in Deinze en omgeving: “Veel schade voor een kleine buit”

Een ‘automatenvandaal’ bezorgt heel wat handelaars in de Leiestreek kopzorgen. De afgelopen weken vernielde de man verschillende automaten, op zoek naar wat cash geld. De magere buit staat in fel contrast met de zware schade die hij berokkent. De politie kon de man nog niet identificeren, want die heeft zo zijn eigen manieren om – letterlijk – buiten beeld te

Lees meer »

Beste vrouwelijke Britse olympiër 6 maanden geschorst na opduiken van video waarin ze paard mishandelt: “Een inschattingsfout”

Donkere wolken pakken zich samen boven paardrijdster en drievoudig olympisch kampioene Charlotte Dujardin (39). De Britse kondigde al aan niet deel te zullen nemen aan de Olympische Spelen nadat een oude, mysterieuze video was opgedoken. Op de beelden, die nog altijd niét circuleren op sociale media, zou te zien zijn dat Dujardin haar paard fysiek mishandelt. Ze wordt al zeker

Lees meer »

Neos Izegem lanceert ‘verenigingspil’ voor meer verbondenheid

“Neos is een vereniging waar iedere 55-plusser, die actief in het leven staat én van een stukje cultuur en andere interessante activiteiten wil genieten, zich thuis zal voelen”, zegt Rudy Pattyn, voorzitter van de lokale afdeling. Onlangs sloten ruim 80 leden het voorbije werkjaar af met een ‘Zomerhappening’ in kasteel Wallemote.
The post Neos Izegem lanceert ‘verenigingspil’ voor meer

Lees meer »

Belgen zitten al twee dagen vast op luchthaven in Palermo, maar verlossing nabij: “Vanmiddag vertrekt vlucht richting Brussel”

Verschillende luchtvaartmaatschappijen ondervonden hinder door de storing van vrijdag die werd veroorzaakt door de mislukte software-update van het cybersecuritybedrijf CrowdStrike. Reizigers strandden op verschillende plaatsen wereldwijd. Zo zaten ongeveer 170 Belgische passagiers maar liefst twee dagen vast op de luchthaven van Palermo. “Omstreeks 12.20 uur kunnen ze eindelijk terugvliegen naar Brussel”, aldus Piet Demeyere, woordvoerder van TUI, bij VRT NWS.

Lees meer »

Grote hinder nadat truck wand Liefkenshoektunnel ramt, brandweer met bestuurder bevrijden uit cabine

In de Liefkenshoektunnel in Beveren heeft zich dinsdag rond 16 uur in de richting van Gent een verkeersongeval voorgedaan. De bestuurder van een vrachtwagen met Roemeense nummerplaat verloor er halfweg de tunnel de controle over het stuur. Hij ramde de tunnelwand en kwam uiteindelijk op het rechterrijvak terecht. De bestuurder zat geklemd in zijn cabine maar kon door de hulpdiensten

Lees meer »