“We gaan achteruit in West-Vlaanderen. Natuurlijk is dat pijnlijk”: Hilde Crevits (CD&V) reageert ontgoocheld

Hilde Crevits (CD&V) reageert ontgoocheld op het verkiezingsresultaat van CD&V, dat zeker in West-Vlaanderen achteruit gaat. “We moeten alles nu even laten bezinken.”

Hilde Crevits: “We gaan met CD&V achteruit in West-Vlaanderen en uiteraard is dat een ontgoocheling. Ik had het als lijsttrekker voor het Vlaams Parlement liever anders gezien. De klap die we vijf jaar geleden in tegenstelling tot de andere provincies niet hebben gekregen, incasseren we nu wel.”

Met 617 van de 694 stembureaus geteld, verliest CD&V in West-Vlaanderen 5,7 procent voor het Vlaams Parlement. Voor de Kamer is het verlies, met 684 van de 737 stembureaus geteld, iets minder groot met – 2,9 procent. “De cijfers zijn hoe dan ook nog niet definitief en worden hier en daar wat beter voor onze partij. Ik hoop dat we in West-Vlaanderen toch nog boven de 18% voor het Vlaams Parlement kunnen klimmen. Sowieso ziet het ernaar uit dat we minstens een zetel verliezen en dat is natuurlijk pijnlijk.”

“We moeten alles nu even laten bezinken en de situatie grondig evalueren. Plus: de vernieuwing in onze partij doorzetten, want dat is noodzakelijk. Het doet me plezier dat mijn thuisstad Torhout oranje blijft kleuren, al gebiedt de eerlijkheid me te zeggen dat we ook daar achteruitgaan ten voordele van het Vlaams Belang.”

The post “We gaan achteruit in West-Vlaanderen. Natuurlijk is dat pijnlijk”: Hilde Crevits (CD&V) reageert ontgoocheld is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Maurits en Lucienne vieren briljanten huwelijksverjaardag

Maurits Gadeyne (86) en Lucienne Dejaegher (85) uit de Zonnebeekseweg in Ieper vierden hun briljanten huwelijksverjaardag. Zij trouwden in het Franse Tourcoing op 26 juni 1959.
The post Maurits en Lucienne vieren briljanten huwelijksverjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »

157 personen staan onder bescherming in België, onder wie politici: “Scherpschutters? Dat is voor extreme gevallen”

In totaal staan 157 mensen in België onder bescherming, omdat ze bedreigd worden omwille van de functie die ze uitoefenen. Dat gaat om politici, maar ook om bijvoorbeeld politieambtenaren en advocaten, zegt het Nationaal Crisiscentrum. Politici worden bewaakt door politie, al bewaken ook privébodyguards soms diplomaten of bedrijfsleiders. Een van hen getuigt over zijn job.

Lees meer »

Capiot geeft in tranen op daags na valpartij, Van Gils begraaft strijdbijl op Instagram: “Spijt me dat hij moest opgeven”

Amaury Capiot kwam gisteren, na een aanraking met Maxim Van Gils, zwaar ten val in de Tour. De renner van Arkéa-B&B Hotels verwachtte excuses van zijn landgenoot, maar volgens hem kwamen die er niet. Van Gils beweert daarentegen dat hij wel heeft geprobeerd om een gesprek te starten. “Ik wilde het bijleggen, maar dat heeft hij afgewezen.” Capiot moest niet

Lees meer »

‘Zeiltrip van hun leven’ eindigt in mineur voor John (66) en Chris (63) na aanval door orka’s: “Dit had slecht kunnen aflopen”

De droomreis van John Ostermeyer (66) en zijn echtgenote Chris Simons (63) uit Aartselaar is in mineur geëindigd. Het koppel begon op 5 mei aan een zeiltocht van de haven in Breskens naar de Azoren, een Portugese archipel in de Atlantische Oceaan, en weer terug. Maar afgelopen dinsdagochtend sloeg het noodlot toe. Zo’n 65 kilometer voor de kust van Bretagne

Lees meer »

“Ik beloofde als kind dat ik hier zou spelen”: hoe Mbappé met miniatuurversie van Bernabéu Real-aanhang nóg maar eens betoverd

Real Madrid is een Galactico rijker. Kylian Mbappé (25) heeft zijn contract voor 5 seizoenen getekend en werd zonet voorgesteld in een uitzinnig Estadio Santiago Bernabéu. De Madrileense tempel was helemaal uitverkocht en alle toeters en bellen waren aanwezig. De Franse spits zelf imponeerde dan weer met een speech in prima Spaans.

Lees meer »