Duizendtal toeschouwers voor afsluitconcert ter ere van Arno

Een duizendtal toeschouwers heeft dinsdag op de Zeedijk in Oostende een gratis concert bijgewoond van muzikanten die nog met Arno speelden. Aanleiding was het afsluiten van de expo ‘Arno, the show of life’, op de 75e verjaardag van Oostendes bekendste zanger.

Enorm succes

Met 33.000 bezoekers was de expo met foto’s van Danny Willems een enorm succes. “Ik had gehoopt op 10.000 bezoekers, maar deze opkomst heeft me verrast”, zegt de fotograaf. “Ik ben vijftien jaar met Arno ‘on the road’ geweest, maar kwam niet persoonlijk in contact met fans. Zeer veel mensen waren blij met de expo en waren ook ontroerd. Dat gaf me een ongelofelijk gevoel. De expo met vijfhonderd unieke foto’s gaat nu enkele jaren rusten. Misschien is er in Brussel nadien iets mogelijk.”

Danny wou rond de geboortedatum van Arno iets doen. “Het was een voorwaarde dat de expo zou starten of eindigen op zijn 75e verjaardag op 21 mei 2024. Ik vroeg voor het optreden de muzikanten met wie hij zijn laatste album maakte en on the road was.”

Danny Willems was ontroerd door het applaus toen hij het concert met onder meer Stef Kamil Carlens, Mirko Banovic en Serge Feys aankondigde. Bij bepaalde songs hielden ook sommige fans het niet droog, meer dan twee jaar na zijn overlijden. “Arno hield niet van de drukte rond zijn persoon, dus hij zou hier snel opgestapt zijn”, lacht Danny. Ook broer Peter Hintjens was present. “Het concert is een mooi eerbetoon. Arno zou het ‘schoone’ gevonden hebben.”

Veel fans

“Ik zag Arno ooit in de AB en was er ook bij op zijn laatste concert in het Kursaal. Dat was uniek en intens”, zegt Sandra Seurynck. Ze wou dit eerbetoon niet missen. “Op mijn Spotify playlist staan enkel Arno muziek.”

Ook Jan de Jong was present. “Ik zag Arno voor het eerst in de jaren ’80 op Rudrock. Nadien ben ik hem blijven volgen. Op Leffingeleuren liep er ooit iets mis tijdens zijn optreden en het jaar nadien gaf hij gewoon een gratis optreden. Dat vond ik zo chique.”

Michaël is een grote fan. “Ik heb talloze concerten van Arno gezien. Zijn overlijden heeft me diep geraakt en ik was er ook bij om hem van op het staketsel uit te wuiven naar zijn laatste rustplaats.”

Een dj-set sloot het geslaagde optreden af.

The post Duizendtal toeschouwers voor afsluitconcert ter ere van Arno is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

SpaceX en topman Musk aangeklaagd door klokkenluiders wegens seksisme: topman zou medewerkers achterna hebben gezeten voor seks

SpaceX en zijn topman Elon Musk zijn aangeklaagd door acht ex-medewerkers van het ruimtevaartbedrijf. Zij zijn naar eigen zeggen ontslagen nadat ze hun zorgen hadden geuit over vermeende seksuele intimidatie en discriminatie van vrouwen. In de aanklacht staat dat Musk met zijn gedrag een “alomtegenwoordige seksistische cultuur” bevorderde bij SpaceX.

Lees meer »

LIVE GAZA. Hamas wil garanties van VS dat Israël zich aan voorstel houdt – Grote aanval vanuit Libanon op Israël

Hamas wil dat de Verenigde Staten zwart op wit zetten dat Israël zich houdt aan het voorstel voor een staakt-het-vuren dat nu op tafel ligt. Volgens Hezbollah-bronnen vuurden Libanese militanten verschillende typen raketten af op Israël. De Israëlische krant Haaretz heeft het over “de grootste aanval sinds het begin van de oorlog”. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Een 5-3-2 met twee Rode Duivels: de Gouden EK-ploeg van Lies Vandenberghe

Nog vier keer slapen en dan speelt gastland Duitsland de openingsmatch tegen Schotland. Het EK voetbal kan jou dankzij het Gouden EK – naast veel kijkplezier – ook 5.000 euro en andere geweldige prijzen opleveren. VTM Nieuws-sportanker Lies Vandenberghe (33) stelt alvast haar ploeg samen en geeft jou zo een duwtje richting hoofdprijs.

Lees meer »

Maarten Breckx, Aster Nzeyimana en Jarno Bertho vullen de HLN EK PRONO in: doe zélf mee en maak kans op geweldige prijzen!

Het EK voetbal staat voor de deur, en dus ook onze HLN EK PRONO! Voorspel de uitslagen van alle wedstrijden, beantwoord de schiftingsvragen en maak zo kans op fantastische prijzen – waaronder tickets voor de matchen van de Rode Duivels. VTM NIEUWS-voetbaljournalisten Maarten Breckx en Jarno Bertho, en commentator Aster Nzeyimana geven alvast het goeie voorbeeld. Ontdek hun voorspellingen hieronder

Lees meer »

Ianthe Tavernier speelt hele zomer lang ‘Sneeuwwitje’ in Plopsaland: “Maar ik heb nog leuk nieuws om aan te kondigen”

“Ik wil er absoluut m’n eigen prinses van maken, afkijken van vorige edities heb ik dus niet gedaan”: Ianthe Tavernier (35) weet duidelijk wat ze wil tijdens een open repetitie van ‘Sneeuwwitje’. Zij en de cast – waaronder Ruth Beeckmans en Karen Damen – oefenen momenteel volop voor de nieuwe versie van de Studio 100-musical, die eind juni in première

Lees meer »

9 arrestaties bij 16 huiszoekingen in Limburg en Antwerpen in onderzoek naar boekhoudkantoor dat criminele organisaties helpt

De federale gerechtelijke politiediensten van Limburg en Antwerpen hebben in totaal 16 huiszoekingen uitgevoerd in een lopend gerechtelijk onderzoek naar een vermoedelijk criminele organisatie die andere criminele netwerken bijstaat met financieel advies. 9 mensen werden gearresteerd. Er werden ook een vuurwapen, documenten, gegevensdragers en 140.000 euro aan cash in beslag genomen.

Lees meer »

Tijdelijke oplossing voor gesloten kinderopvang in Appels: “Binnenkort doorstart, wel niet genoeg plaats voor alle kindjes”

Vanaf 20 juni kunnen er opnieuw kindjes opgevangen worden op de plaats waar kinderopvang ’t Schommelpeirt in Appels, bij Dendermonde, was. Een lokaal opvanginitiatief gaat er de opvang vervangen die precies een week geleden de deuren moest sluiten. Volgens het Agentschap Opgroeien waren er problemen met de veiligheid en opvoedkundige kennis. De vervangopvang is tijdelijk, en niet alle kinderen zullen

Lees meer »

Ontploffing Hoboken: deel van gebouw weggeblazen

Op de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken (Antwerpen) heeft deze ochtend een explosie plaatsgevonden. Een deel van het gebouw is weggeblazen. Dat bevestigt de Antwerpse brandweer aan onze redactie. Twee verdiepingen zouden zijn ingestort. Het is niet duidelijk of er mensen in het gebouw waren.

Lees meer »

WEERBERICHT. Eerst wolken en regen, maar meer zon in de namiddag

Vanmorgen zijn er veel wolkenvelden, waaruit soms nog buien kunnen vallen. Het is niet uitgesloten dat er ook enkele donderslagen zijn. In de loop van de namiddag wordt het droger en komen er meer opklaringen. De maxima liggen tussen 13 graden in de hoge Ardennen en 19 graden in het westen van het land, zo meldt het KMI.

Lees meer »