België geeft opnieuw meer subsidies voor fossiele brandstoffen na jarenlange daling

België gaf in 2021 15,5 miljard euro uit aan directe en indirecte subsidies voor fossiele brandstoffen zoals aardgas, diesel, stookolie en kerosine. Dat blijkt uit een doorrekening van de federale overheidsdiensten Financiën en Leefmilieu. Daarmee komt een einde aan een jarenlange daling van die subsidies. Enkele opvallende kostenposten zijn de gunstige regimes voor aardgas, tankkaarten en bedrijfswagens. 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG RONDE VAN ZWITSERLAND. Wie schrijft openingsproloog van slechts 4,8 kilometer op zijn naam?

Met vier bergetappes en een afsluitende klimtijdrit wacht een loodzware Ronde van Zwitserland. Al wordt de 87ste editie overschaduwd door de noodlottige val van de Zwitserse klimmer Gino Mäder vorig jaar. Hij wordt geëerd met een bergprijs en herinneringsrit en ook het nummer 44 zal er nooit meer uitgereikt worden. Met onder anderen Cian Uijtdebroeks, Arnaud De Lie, Thibau Nys,

Lees meer »

Zus van vermiste Mina (47) en dochtertje Houda (10) reageert na ontploffing in Hoboken: “De onwetendheid knaagt. We kunnen alleen maar bang afwachten”

“We kunnen helemaal niets doen. Dat gevoel is vréselijk.” De familie van Mina Marc (47) en Houda (10) weet met hun onzekerheid geen blijf. De moeder en haar dochtertje bevonden zich vanochtend in hun appartement in Hoboken op de derde verdieping toen de zware ontploffing plaatsvond. Fouziya, de zus van Mina, getuigt over de bange uren die de familie doormaakt.

Lees meer »

Assisen Caroline Kint – Athena Man kende moeilijke jeugd: “Er was sprake van ernstige kinderverwaarlozing”

Op het assisenproces over de doodslag op Caroline Kint (65) is de erg moeilijke jeugd van Athena Man (32) aan bod gekomen. Volgens een voormalige leerkracht werd de beschuldigde ernstig verwaarloosd. Als tiener kreeg ze ook rake klappen van haar vriend.
The post Assisen Caroline Kint – Athena Man kende moeilijke jeugd: “Er was sprake van ernstige kinderverwaarlozing” appeared

Lees meer »

De must-reads van het weekend

06:00 Het Vlaams Belang is er zondag niet in geslaagd zichzelf incontournable te maken en onderhandelt niet mee. Sneuvelt het cordon sanitaire straks wel op het platteland?

Lees meer »

Politicologen zien twee redenen voor succes van Vlaams Belang in West-Vlaanderen: “Ventilus en stikstof”

De woede van de landbouwers omwille van het stikstofdossier én de onvrede over de beslissingen van de Vlaamse regering over van de Ventilus-hoogspanningsverbinding. Dat zijn volgens politicologen Herwig Reynaert en Carl Devos (UGent) de redenen voor het eclatante succes van Vlaams Belang in onze provincie.
The post Politicologen zien twee redenen voor succes van Vlaams Belang in West-Vlaanderen: “Ventilus

Lees meer »

Verbranding, verkrachting en hamerslagen: hoe straatkinderen gruwelijke martelingen moeten doorstaan in Brussels drugsmilieu

Een vinger van een kind van 8 verbranden. Klappen met een wapenstok. Messteken. Zelfs verkrachtingen met een metalen staaf of tientallen hamerslagen. In het Brusselse drugsmilieu komen kinderen en jongeren uit Marokko en Algerije, die alleen als vluchteling België bereiken, in een hel terecht. HLN sprak met hulpverleners, federale politie en Child Focus die de problematiek goed kennen. Zij waarschuwen

Lees meer »