Zus van vermiste Mina (47) en dochtertje Houda (10) reageert na ontploffing in Hoboken: “De onwetendheid knaagt. We kunnen alleen maar bang afwachten”

“We kunnen helemaal niets doen. Dat gevoel is vréselijk.” De familie van Mina Marc (47) en Houda (10) weet met hun onzekerheid geen blijf. De moeder en haar dochtertje bevonden zich vanochtend in hun appartement in Hoboken op de derde verdieping toen de zware ontploffing plaatsvond. Fouziya, de zus van Mina, getuigt over de bange uren die de familie doormaakt. 

Meer krantenkoppen in België

België haalt eigen investeringsdoelstelling niet

De overheidsinvesteringen in België bedroegen 2,7 procent van het bruto binnenlands product (bbp) in 2022. Zonder extra inspanningen zal het land de eigen investeringsdoelstellingen – 4 procent van het bbp tegen 2030 – niet halen. Dat staat in een rapport van de Studiecommissie voor Overheidsinvesteringen, die voor het eerst de overheidsinvesteringen in kaart bracht.

Lees meer »

“Ze hadden tijd genoeg om hem uit te schakelen”: beelden tonen hoe schutter positie inneemt terwijl toeschouwers politie waarschuwen

De Amerikaanse geheime dienst had de aanslag op ex-president Donald Trump kunnen voorkomen. Nieuwe beelden tonen hoe toeschouwers vlak voor de schietpartij de 20-jarige Thomas Matthew Crooks zijn positie zien innemen op een dak nabij de bijeenkomst. Ze sloegen meteen alarm, maar toch kreeg de schutter de kans om het vuur te openen. “Ze hadden tijd genoeg om de dreiging

Lees meer »

Jan Bistiaux verloor 10 jaar geleden schoonzus Liliane bij ramp met vlucht MH17: “Kunnen plaats crash nooit bezoeken”

Nederland herdenkt de tragische ramp met vlucht MH17, vandaag exact 10 jaar geleden. Jan Bistiaux, die zijn schoonzus verloor bij de ramp, getuigt over de impact van het gebeuren op zijn leven. "De oorlog in Oekraïne herinnert ons er dagelijks aan. Ik erger me mateloos aan de machteloosheid die ik bij zulke gebeurtenissen voel. Dat we – gezien de oorlog

Lees meer »

Van kneusje bergop tot Tour- en Girowinnaar in spe: hoe Lotte Kopecky in korte tijd uitgroeide tot één van de beste klimsters ter wereld

Tweede in de Tour ‘23 en nu ook tweede in de Giro. Lotte Kopecky (28) is stilaan veel meer dan de sprintsnelle ‘Flandrienne’ met hoog scorend vermogen in het klassieke werk. Een groterondezege wenkt. Geloof verzet in dit geval letterlijk bergen. “Ze hoort alvast bij de beste klimsters ter wereld.” Nu die tijdrit nog wat bijschaven.

Lees meer »