Duizenden Brazilianen protesteren tegen wetsvoorstel dat abortus na 22 weken zwangerschap gelijkstelt met moord

Op verschillende plaatsen in Brazilië zijn duizenden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen een wetsvoorstel dat abortus na 22 weken zwangerschap gelijkstelt met moord. Vrouwen die hun kind na die periode laten wegnemen, kunnen volgens het voorstel een gevangenisstraf krijgen tot 20 jaar, zelfs in gevallen van verkrachting. 

Meer krantenkoppen in België

Anthony Dumarey wil burgemeesterssjerp terug in Oudenburg, nadat hij vorig jaar stap opzij zette na vastgoedaffaire

Anthony Dumarey, die vorig jaar opstapte als burgemeester van Oudenburg, keert terug op het politieke toneel en wil opnieuw een gooi doen naar de burgemeesterssjerp. Hij wordt lijsttrekker van de lijst Voor Oudenburg dat de naam Open VLD vervangt.
The post Anthony Dumarey wil burgemeesterssjerp terug in Oudenburg, nadat hij vorig jaar stap opzij zette na vastgoedaffaire appeared first

Lees meer »

“Tot nu was de leeftijd van Biden een probleem, met de komst van Harris is Trump de hoogbejaarde”

De beslissing van Joe Biden om uit de race naar het Witte Huis te stappen, heeft zijn effect niet gemist. Door de handdoek in de ring te gooien verplaatste de media-aandacht zich meteen naar de Democratische partij en naar Kamala Harris, zijn gedoodverfde opvolger. Meteen werd er gespeculeerd over tegenkandidaten en over een mogelijke running mate. Nu al heeft iedereen

Lees meer »

Meer dan honderd eieren van zeldzame Siamese krokodil ontdekt

In een natuurreservaat in Cambodja zijn 106 eieren ontdekt van een zeer zeldzame krokodillensoort, de Siamese krokodil. Tientallen babykrokodillen zijn al uit het ei gekropen. De Cambodjaanse minister van Landbouw Dith Tina spreekt over een groot succes in de strijd om de ernstig bedreigde dieren te beschermen.

Lees meer »

“3 doden en 87 gewonden” na Israëlische luchtaanval op havenstad in Jemen, ook munitiedepots in Libanon getroffen

Het Israëlische leger heeft een luchtaanval uitgevoerd op doelwitten van de Houthi-rebellen in de havenstad Hodeida, in Jemen. Daarbij zijn volgens de Houthi’s zeker3 doden en 87 gewonden gevallen. De aanval is een reactie op de droneaanval op Tel Aviv van vrijdag, zegt de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant. Ook 3 munitiedepots van Hezbollah in het zuiden van Libanon

Lees meer »

Actiecomité SOS Heist aan Zee blijft zich verzetten tegen grootschalig bouwproject en start crowdfunding

Het actiecomité SOS Heist aan Zee start een crowdfunding om een advocaat te kunnen betalen die hun belangen moet verdedigen tijdens een hoorzitting bij de provincie. Die komt er op 1 oktober omdat de projectontwikkelaar van een bouwprojct beroep heeft ingediend tegen de weigering van de omgevingsvergunning door het schepencollege van Knokke-Heist.
The post Actiecomité SOS Heist aan Zee

Lees meer »