Noord-Korea zet 23-jarige Amerikaanse soldaat uit, nadat hij in juli illegaal de grens was overgestoken

Noord-Korea zet de Amerikaanse soldaat Travis King het land uit. Dat maakte het staatspersbureau KCNA woensdag bekend. De 23-jarige militair stak op 18 juli uit Zuid-Korea zonder toestemming de gedemilitariseerde zone over naar het noorden.

Meer krantenkoppen in België

Verkiezingsresultaten in Damme: zo heeft jouw gemeente gestemd

Ook de inwoners van Damme trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in het Vlaams Parlement, de Kamer en Europa? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van 2024 in Damme.
The post Verkiezingsresultaten in Damme: zo heeft jouw gemeente gestemd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oranje wint ruim van IJsland, maar ziet ook Frenkie de Jong afhaken voor EK: “Barça neemt risico met hem, wij zitten met de gebakken peren”

Met vertrouwen naar Duitsland. Nederland hield een geslaagde generale repetitie tegen IJsland. Het werd, net als tegen Canada, een klinkende 4-0-overwinning. Oranje lijkt klaar voor het EK, maar het kreeg tegelijk een serieuze klap te verwerken. Sterspeler Frenkie de Jong raakt immers niet tijdig hersteld van zijn enkelblessure en moet het EK laten schieten.

Lees meer »

Koning Charles “weet dat de tijd tikt” terwijl hij strijdt tegen kanker: “Hij doet niet wat hem wordt opgedragen”

Koning Charles (75) ondergaat momenteel behandelingen voor kanker. De artsen hadden hem opgedragen om het de komende tijd rustig aan te doen. Al lijkt de Britse koning daar geen gehoor aan te geven. Zo draait zijn werkleven weer op volle toeren: hij woont koninklijke vergaderingen bij en plant opnieuw bezoeken in. “Hij heeft lang moeten wachten om koning te worden,

Lees meer »

Europa heeft gekozen: geen sprake van breed anti-Europees sentiment

Het Vlaamse verkiezingsresultaat voor het Europees Parlement weerspiegelt de tendensen voor het regionale en federale niveau langs Vlaamse kant. De groenen en liberalen gaan erop achteruit, in het centrum houden de christendemocraten en de socialisten goed stand, en de voorspelde golf van radicaal-rechtse partijen zet zich minder hard door dan voorspeld. De kans is groot dat commissievoorzitter Ursula Von der

Lees meer »

Zo schatten de Belgen de EK-kansen van Rode Duivels in (en de mannen dromen iets meer dan de vrouwen)

Is de Belg optimistisch, of eerder pessimistisch over de kansen van onze Rode Duivels op het EK? Onderzoeksbureau Nielsen Sports Belgium ging het via een steekproef bij 2.000 landgenoten na. Wat blijkt? Vier procent ziet ons land straks Europees kampioen worden. Dat is (niet geheel verrassend) minder dan het vorige EK. Al zijn de mannen iets optimistischer dan de vrouwen.

Lees meer »

Franse gevangene gaat stemmen en neemt meteen de benen

In Zuid-Frankrijk is een gevangene ontsnapt nadat hij zijn stem had uitgebracht voor de Europese verkiezingen. De man was gedetineerd in een gevangenis in Arles en was “onder toezicht met verlof” om zijn stem uit te brengen, meldt een bron tegen persbureau AFP.

Lees meer »

Poetin herhaalt Russische eisen voor vredesgesprekken: “Oekraïne moet zich terugtrekken uit deze regio’s”

De Russische president Vladimir Poetin heeft zijn eisen voor vredesgesprekken met Oekraïne nog eens op tafel gelegd. Zo herhaalde hij dat Rusland zou akkoord gaan met een staakt-het-vuren als het Oekraïense leger zich terugtrekt uit de oblasten Donetsk, Loegansk, Cherson en Zaporizja: de vier regio’s die Rusland al langer formeel heeft geannexeerd.

Lees meer »

De gezondheid van Johan Verminnen gaat achteruit: “Ik heb een vorm van diabetes. Om te stappen moet ik een stok gebruiken”

“Ik ben altijd gevoelig geweest, maar niet kwetsbaar zoals nu. Fysiek én geestelijk”, bekent Johan Verminnen (73) in ‘Dag Allemaal’. De zanger is wat frêler geworden, en de weemoed om al wie er niet meer is, snijdt diep. Maar Johan vindt nog vreugde in zijn leven, gelukkig: “Mijn kleinzonen, díe maken me vrolijk, met hun onschuld en spontaniteit. Ze noemen

Lees meer »