Zelfs hun inbrekersmateriaal bleek gestolen: nachtelijke strooptocht in Blankenberge levert trio tot 37 maanden effectieve celstraf op

Een 18-jarige Algerijn heeft voor de Brugse rechtbank 37 maanden effectieve celstraf gekregen voor een twintigtal diefstallen en pogingen daartoe in Blankenberge. Zijn twee kompanen komen weg met mildere straffen.

In de nacht van 28 op 29 juni 2023 gingen inbrekers met enkele laptops aan de haal in een woning in de Hugo Verriestlaan in Blankenberge. Ook de auto van het slachtoffer werd gestolen. Dankzij het trackingsysteem werd het voertuig gelokaliseerd op de E40 ter hoogte van Everberg. Zo konden Yanis Z., Hichem B. (35) en Samir B. (31) snel ingerekend worden.

Strooptocht

In het voertuig van de Algerijnen lagen tal van gestolen spullen en uit een filmpje op hun gsm bleek dat B. en Z. ook hadden toegeslagen in een Blankenbergse strandbar. “Ze hielden die nacht een ware strooptocht langs de kustlijn”, aldus de procureur. “Bij de inbraken gebruikten ze een schroevendraaier die ze eerst in een nachtwinkel gestolen hadden.”

De verdediging drong tevergeefs aan op een straf met uitstel, met uitzondering van de bijna elf maanden voorhechtenis. Yanis Z. kreeg 37 maanden effectief. Hichem B. en Samir B. kregen respectievelijk 18 en 30 maanden effectief. (AFr)

The post Zelfs hun inbrekersmateriaal bleek gestolen: nachtelijke strooptocht in Blankenberge levert trio tot 37 maanden effectieve celstraf op is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Broer van overleden keeper Sarkic neemt afscheid met emotionele post, ook ex-ploegmaat Tielemans aangedaan: “Rust zacht”

Droevig nieuws uit de voetbalwereld. De Montenegrijnse doelman Matija Sarkic is zaterdagochtend onverwacht overleden op 26-jarige leeftijd. Sarkic stond vorige week nog onder de lat in de oefenmatch tegen de Rode Duivels. Volgens verschillende media zou hij plots onwel zijn geworden. Sarkic speelde jarenlang in de jeugd van Anderlecht, Youri Tielemans plaatste een foto met de doelman op Instagram.

Lees meer »

Cynthia meegesleurd door bange hond wanneer ze aangevallen worden door een kwade kalkoen: “Dat beest had vlijmscherpe klauwen”

New Yorker Cynthia Bartlett wilde vorige maand haar hond Buddy uitlaten, maar de rustige wandeling veranderde plots in een hevige strijd toen ze het pad van een wilde kalkoen kruiste. De jonge labrador was eerst nieuwsgierig, maar vluchtte snel weg toen de grote vogel de aanval inzette. “Ik panikeerde en was bezorgd om mijn hond”, aldus Cynthia die intussen kan

Lees meer »

Historisch fruit is hier bijna uitgestorven, maar nu start reddingsoperatie: “Help ons aan oude krakers”

Bombardementen, onderwaterzettingen en rooipremies teisterden de boomgaarden van de Westhoek, waardoor oude fruitrassen er zeldzamer zijn dan elders. Nu start een zoektocht naar “oude krakers” om inwoners weer te laten genieten van verloren smaken. “Voor velen wordt het een openbaring, een feest in de mond.”
The post Historisch fruit is hier bijna uitgestorven, maar nu start reddingsoperatie: “Help ons

Lees meer »