Zelfs hun inbrekersmateriaal bleek gestolen: nachtelijke strooptocht in Blankenberge levert trio tot 37 maanden effectieve celstraf op

Een 18-jarige Algerijn heeft voor de Brugse rechtbank 37 maanden effectieve celstraf gekregen voor een twintigtal diefstallen en pogingen daartoe in Blankenberge. Zijn twee kompanen komen weg met mildere straffen.

In de nacht van 28 op 29 juni 2023 gingen inbrekers met enkele laptops aan de haal in een woning in de Hugo Verriestlaan in Blankenberge. Ook de auto van het slachtoffer werd gestolen. Dankzij het trackingsysteem werd het voertuig gelokaliseerd op de E40 ter hoogte van Everberg. Zo konden Yanis Z., Hichem B. (35) en Samir B. (31) snel ingerekend worden.

Strooptocht

In het voertuig van de Algerijnen lagen tal van gestolen spullen en uit een filmpje op hun gsm bleek dat B. en Z. ook hadden toegeslagen in een Blankenbergse strandbar. “Ze hielden die nacht een ware strooptocht langs de kustlijn”, aldus de procureur. “Bij de inbraken gebruikten ze een schroevendraaier die ze eerst in een nachtwinkel gestolen hadden.”

De verdediging drong tevergeefs aan op een straf met uitstel, met uitzondering van de bijna elf maanden voorhechtenis. Yanis Z. kreeg 37 maanden effectief. Hichem B. en Samir B. kregen respectievelijk 18 en 30 maanden effectief. (AFr)

The post Zelfs hun inbrekersmateriaal bleek gestolen: nachtelijke strooptocht in Blankenberge levert trio tot 37 maanden effectieve celstraf op is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Russisch staatsbezoek aan Noord-Korea afgetrapt: relatie tussen Poetin en Kim Jong-un gaat “nieuw tijdperk van voorspoed” in

Het Russische staatsbezoek aan Noord-Korea is officieel afgetrapt. De Russische president Vladimir Poetin (71) en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un (40) hebben een ceremonie bijgewoond op het centrale plein van de hoofdstad Pyongyang. Tijdens een gesprek met Kim Jong-un heeft Poetin gezegd dat hij de Noord-Koreaanse steun voor de oorlog in Oekraïne “waardeert”.

Lees meer »

Leven tussen de deadlines: “Nonkel Rudy is een schat van een man, maar als het over de Rode Duivels gaat, wordt hij onuitstaanbaar”

Jan Devriese leeft tussen deadlines. De Brugse stukjesschrijver maakte 45 jaar geleden zijn allereerste artikel, toevallig (of niet?) voor deze krant. Na een lange omzwerving is de cirkel rond en de pen weer thuis. Elke twee weken zal Jan hier wat woorden in een meer dan aanvaardbare volgorde zetten. Hij wisselt af met Laura Schuyesmans, die leeft met een deadline.<br

Lees meer »

Adamo was present in Kursaal Oostende en zei: “Na maanden afwezigheid. Excuus voor de storing, voor de andere datum”

Concertevents mocht een heel goed gevulde zaal noteren voor het optreden van Adamo ’60 jaar carrière’ in Kursaal Oostende. Normaal was dat optreden voorzien voor zaterdagavond 2 december 2023 maar wegens ziekte van Adamo werd dit geannuleerd en verschoven naar zaterdagavond 15 juni.
The post Adamo was present in Kursaal Oostende en zei: “Na maanden afwezigheid. Excuus voor de

Lees meer »

Georgina in haar beste pakje, mascotte vol ongeloof en veldbestormers op zoek naar selfie: iedereen wil een stukje Ronaldo

Terwijl Cristiano Ronaldo op het veld in Dortmund door dolle fans werd aangeraakt en werd gesmeekt om selfies, zat vrouwlief Georgina Rodriguez met Cristiano Jr in een loge met de hele wereld op haar schoot — fotografen, cameralui, journalisten, fans. Verslag vanuit het universum Ronaldo: de voetballer en het product, ook op het EK voetbal.

Lees meer »

Marcin Nowakowski wordt T2 bij Knack Volley

Het sportieve plaatje is bij Knack Volley compleet voor het seizoen 2024-2025. Ook wat de technische omkadering betreft. Het is de Pool Marcin Nowakowski die de nieuwe T2 wordt naast Steven Vanmedegael.
The post Marcin Nowakowski wordt T2 bij Knack Volley appeared first on KW.be.

Lees meer »

Restaurant Lagaar blijft dicht tot half juli na brand in garagecomplex

De zware brand van 12 juni in het garagecomplex op de Zeedijk van Zeebrugge heeft zware gevolgen voor restaurant Lagaar in de Baron de Maerelaan 4. De brand situeerde zich vlak achter de muur van de keuken van het restaurant en het vuur heeft zich gedeeltelijk verspreid in het dakgebinte van de keuken van het restaurant.
The post Restaurant

Lees meer »

Mbappé verschijnt met fraai Frans getint masker op training, maar hij mag er niet mee spelen tegen Nederland

Kylian Mbappé (25) is donderdag voor het eerst met z’n beschermend masker op training verschenen. En het moet gezegd, het ziet er fraai uit. De kansen dat Mbappé er morgen bij zal zijn tegen Nederland, lijken zo te stijgen. “We zorgen ervoor dat Mbappé morgen beschikbaar is”, aldus bondscoach Didier Deschamps. Maar of Mbappé nu speelt of niet, met dít

Lees meer »