Nu al 280 km file op de Vlaamse snelwegen: voorspelde regen zorgt voor drukke avondspits

Er werd heel wat regen voorspeld vandaag, en dat heeft ook gevolgen voor het verkeer op de Vlaamse snelwegen. Rond 16 uur stond er al meer dan 200 kilometer file, nu is dat al ruim 270 kilometer. En dat is uitzonderlijk. Grote incidenten gebeurden er gelukkig nog niet, maar er is wel veel hinder. Hieronder vind je een overzicht van de files. 

Meer krantenkoppen in België

Republikeinen blokkeren wetsvoorstel dat recht op IVF erkent

Republikeinen in de Amerikaanse senaat hebben een wetsvoorstel geblokkeerd dat het wettelijke recht op in-vitrofertilisatie (IVF) erkent. Het wetsvoorstel was door de Democraten ingediend en past in hun strategie om de reproductieve vrijheden te beschermen in de aanloop naar de verkiezingen van november.

Lees meer »

Help, monsters op de moderoute van campus Annuntiata!

De leerlingen Kunst en creatie en Creatie en mode van campus Annuntiata kregen bij de start van het schooljaar een spreekwoordelijk ei. Aan hen om het uit te broeden. De inhoud? Een monster … dat diep in elk van ons verscholen zit of dat ze uit oude verhalen, mythes en sagen opdiepten. Elke leerling ging
The post Help, monsters

Lees meer »

Vlaanderen stevent af op een raketcoalitie

N-VA-voorzitter Bart De Wever is maandag de Vlaamse formatiegesprekken gestart. Als hij woord houdt en het Vlaams Belang van regeringsdeelname uitsluit, worden zijn opties beperkt. Wellicht stevent Vlaanderen af op een ‘raketijsje’.

Lees meer »

Waarom Vooruit ‘hard to get’ speelt in de regeringsvorming, ook al spelen ze zo met vuur

Aan de kleine en grote lettertjes van het huwelijkscontract moet nog volop gewerkt worden, maar in principe kunnen N-VA, CD&V en Vooruit de trouwpapieren toch al tekenen: ze zijn tot elkaar veroordeeld om een Vlaamse regering te vormen. En toch speelt Vooruit plots de weerspannige bruid. Waarom kunnen de socialisten zich dat permitteren? Wij maken de analyse: door zich zo

Lees meer »

Elon Musk trekt klacht tegen OpenAI en Sam Altman in

Elon Musk heeft dinsdag zijn klacht tegen OpenAI en zijn medeoprichters Sam Altman en Greg Brockman ingetrokken. Musk had begin maart een rechtszaak aangespannen omdat het bedrijf en zijn oprichters zich niet aan de oprichtingsmissie zouden hebben gehouden.

Lees meer »

Bezetters UGent verlaten het gebouw om uitzetting te vermijden: “We walgen van de onrechtvaardige beschuldigingen”

De activisten die het Gentse UFO-gebouw sinds 6 mei hebben bezet, zeggen donderdagnacht omstreeks 4u30 dat ze het universiteitsgebouw zullen verlaten. Er hangen hen dwangsommen van 250 euro per dag boven het hoofd indien ze vrijdagochtend 8u30 nog aanwezig zijn in het gebouw. “Vandaag, op de veertigste dag van onze bezetting, hebben we geen andere optie dan te vertrekken, ondanks

Lees meer »

Toneelleraar voor rechter na seksueel misbruik van leerlingen: “Hij filmde ook onder rokken van meisjes op muziek- en basisschool”

Het parket van Halle-Vilvoorde eist een straf met probatie-uitstel tegen een voormalige toneel- en muziekleraar uit Beersel voor het seksueel misbruik van verschillende jonge meisjes die les bij hem volgden. Bij een huiszoeking bleek de man ook een gigantische collectie foto’s en video’s van gruwelijk seksueel kindermisbruik te bezitten.

Lees meer »

Conner Rousseau wordt wellicht toch niet vervolgd: parket vraagt dagvaarding na “zattemansklap” onontvankelijk te verklaren

Het parket heeft maandagochtend gevorderd om de zaak rond Conner Rousseau (Vooruit) onontvankelijk te verklaren. De rechtszaak in Dendermonde draait rond racistische uitspraken over de Romagemeenschap die Rousseau maakte in een Sint-Niklaas café. De voormalig partijvoorzitter is niet in persoon aanwezig, maar zijn advocaat sluit zich aan bij de vraag van het openbaar ministerie.

Lees meer »