Elon Musk trekt klacht tegen OpenAI en Sam Altman in

Elon Musk heeft dinsdag zijn klacht tegen OpenAI en zijn medeoprichters Sam Altman en Greg Brockman ingetrokken. Musk had begin maart een rechtszaak aangespannen omdat het bedrijf en zijn oprichters zich niet aan de oprichtingsmissie zouden hebben gehouden.

 

Meer krantenkoppen in België

Sol Degrieck uit Koksijde wint bij de U18 op PWA Worldcup windsurfen

In het Spaanse Gran Canaria heeft Sol Degrieck (Severne / Severne Sails) uit Koksijde als 14-jarige bij de U18 de Professional Windsurfers Association (PWA) Worldcup gewonnen. Algemeen eindigde ze tussen de profs bij de dames op een vijfde plaats.
The post Sol Degrieck uit Koksijde wint bij de U18 op PWA Worldcup windsurfen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fikse onweders bereiken regio Antwerpen – Beelden tonen compleet onder water gelopen straten in Brussel

Een zware regen- en onweerszone trekt momenteel van zuidwest naar noordoost over ons land. Het onweer gaat gepaard met buien, eventueel hagel en mogelijk zeer zware rukwinden die schade kunnen veroorzaken. Het KMI schaalt sommige provincies op naar code oranje, omdat er voldoende kans is dat op meerdere plaatsen de rukwinden meer dan 90 km/u kunnen bereiken. Het noodnummer 1722

Lees meer »

Brugge legt een natuurbegraafplaats aan

In Brugge was natuurbegraven tot nu toe nog niet mogelijk, maar de Stad wil tegemoet komen aan de grote vraag en de mogelijkheid bieden om de assen van een overledene in een begraafplaats met natuurlijke omgeving te begraven. Op de site De Blauwe Toren is een natuurbegraafplaats aangelegd. Vanaf september zal natuurbegraven kunnen.
The post Brugge legt een natuurbegraafplaats

Lees meer »

LIVE NEDERLAND-ENGELAND (wo, 21u). Weghorst klopt op de deur, maar Koeman houdt vast aan Depay: “Al moet hij wel opstaan”

Woensdag maken Nederland en Engeland onder elkaar uit wie naar de EK-finale mag in Berlijn. De match wordt gespeeld in Dortmund, en wordt in goede banen geleid door Felix Zwayer. Geen onbelangrijk detail: Bellingham beschuldigde hem in 2021 indirect van omkoping. Plaatst Oranje zich voor een eerste EK-finale sinds 1988? Of mag Engeland zich opmaken voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »

EXCLUSIEF. 8 minderjarigen in eerste alcoholkliniek van het land: “Hij was net 15, had een fles wijn op en negen pinten”

Primeur: acht minderjarigen volgen momenteel een traject in de eerste alcoholkliniek van ons land, in het ZAS Augustinus in Antwerpen. Ze werden allemaal zwaar geïntoxiceerd op spoed binnengebracht, weg van de wereld. Een van hun ouders vertelt aan HLN hoe het zover is kunnen komen en hoe bang ze is dat het ooit écht foutloopt. “Het valt me op hoeveel

Lees meer »

De Navo bestaat 75 jaar, maar valt er wel iets te vieren?

75 jaar geleden werd de Navo gesticht, en dat wordt deze week gevierd in Washington. Tegelijkertijd gaat Viktor Orban op de koffie bij Poetin en bonkt Navo-criticus Donald Trump nadrukkelijk op de deur van het Witte Huis. En de Navo wordt steeds meer rechtstreeks betrokken bij de oorlog in Oekraïne. Valt er dan wel iets te vieren?

Lees meer »

Na 41 jaar laat Veerle kranten- en strandwinkel Karikol over aan Liesbet: “Meer dan ‘boeksjes’ verkopen”

Liesbet Benault (45) is het nieuwe gezicht van Karikol op de Leopold I-Esplanade in De Panne. Na 41 jaar richt Veerle Conings (65) haar pijlen op nieuwe toekomstperspectieven en geeft ze de fakkel van haar levenswerk door aan haar gemotiveerde opvolgster.
The post Na 41 jaar laat Veerle kranten- en strandwinkel Karikol over aan Liesbet: “Meer dan ‘boeksjes’ verkopen”

Lees meer »

EK-revelatie scoorde al op assist van Evenepoel: hoe ‘spitsbroers’ Gakpo en Remco elkaar nog altijd in de gaten houden

Ze delen dezelfde herinneringen: Liverpool-aanvaller Cody Gakpo (25) schittert voor Oranje op EURO 2024, Remco Evenepoel (24) mikt op een podiumplek in de Tour de France, maar ooit kruisten hun paden in Eindhoven. Een verhaal over oude geesten in een jong lichaam, hoogtepunten op YouTube en de weg die God heeft uitgestippeld. Wie van de oud-ploeggenoten beleeft straks zijn leukste

Lees meer »

Letterlijk | “De moed hebben om te veranderen opdat de toekomst opklaart”: het regeerakkoord van het Waalse Gewest en de Franse Gemeenschap

De onderhandelaars van de MR en Les Engagés zijn klaar met hun regeerakkoord voor zowel het Waalse Gewest als voor de Franse Gemeenschap. De grote lijnen werden donderdagmiddag, op de Vlaamse feestdag, voorgesteld door MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez en Maxime Prévot, de voorzitter van Les Engagés. Hier vindt u de integrale teksten.

Lees meer »

Biden herhaalt dat hij “meest gekwalificeerde” kandidaat is, maar maakt weer pijnlijke versprekingen: “Ik koos vicepresident Trump”

Amerikaans president Joe Biden heeft donderdag herhaald dat hij niet uit de race naar het Witte Huis stapt. “Ik ben de meest gekwalificeerde kandidaat voor het presidentschap”, klonk het in zijn “big boy”-persconferentie. Desondanks struikelde de Democraat geregeld over zijn woorden en sprak hij over “vicepresident Trump”.

Lees meer »