Vier vragen over erkenning van de staat Palestina: “Dat is geen erkenning van Hamas”

Noorwegen, Ierland en Spanje erkennen Palestina als staat. Ze hopen zo een twee­statenoplossing dichterbij te brengen. België neemt nog geen beslissing

 

Meer krantenkoppen in België

“Meer dan 2.300 toeschouwers voor eerste boksgala”: Lee Ingelrest Belgisch bokskampioen in Oostende

Oostendenaar Liridon Fazliu mag terecht fier zijn op zijn eerste organisatie van een boksgala in de Coretec Dôme in ‘zijn’ stad. Met de vip’s waren er 2.300 toeschouwers. En ook heel wat pittige kampen. De Oost-Vlaming Lee Ingelrest knokte zich in een mooie titelkamp tot kampioen van België halfzwaargewicht.
The post “Meer dan 2.300 toeschouwers voor eerste boksgala”: Lee

Lees meer »

Michaël (59) wint strijd tegen telecomoperatoren, die nu mogelijk kastjes in heel Brussel moeten verven: “Ik wilde hun arrogantie afstraffen”

Na een gevecht van meer dan twee maanden heeft Schaarbekenaar Michaël de Borman (59) zijn slag thuisgehaald tegen de telecomoperatoren. Die moeten volgens uittredend staatssecretaris voor Stedenbouw Ans Peroons (Vooruit.brussels) de wet volgen en voortaan hun kabels en bakjes in een gelijkaardige kleur verven als de muur. “99 procent van de geplaatste kastjes zijn in overtreding.”

Lees meer »

Albert Heijn moet werken nieuwe supermarkt in Ruiselede staken: “Klacht van buurtbewoners over afmetingen en hoogte van het gebouw”

Naar verluidt zijn er problemen bij de bouw van de nieuwe Albert Heijn supermarkt in de Aalterstraat in Ruiselede. Eén of meerdere buurtbewoners hebben klacht ingediend, omdat er sprake zou zijn van bouwovertredingen. Naar aanleiding daarvan is er door een stafmedewerker van DVV Midwest een bevel tot onmiddellijke staking ingediend. Het stakingsbevel is een voorlopige maatregel om de zaak te

Lees meer »

Waarom de golf van Paul Gheysens nog niet voor meteen lijkt: “Als er een nieuwe aanvraag komt, start alles opnieuw van nul”

Wordt de golfdroom van Paul Gheysens in Knokke ooit werkelijkheid? De zakenman blijft alvast optimistisch en denkt van wel. Met een nieuwe, aangepaste omgevingsvergunning wil hij zijn droom alsnog realiseren. Al moet hij daarvoor wel opnieuw van nul beginnen. Een nieuwe aflevering in de soap die de Knokse golfoorlog is geboren.
The post Waarom de golf van Paul Gheysens

Lees meer »

Waarom Vooruit ‘hard to get’ speelt in de regeringsvorming. “Eén eis zouden ze al binnenhalen: weg met Jan Jambon als minister-president”

Aan de kleine en grote lettertjes van het huwelijkscontract moet nog volop gewerkt worden, maar in principe kunnen N-VA, CD&V en Vooruit de trouwpapieren toch al tekenen: ze zijn tot elkaar veroordeeld om een Vlaamse regering te vormen. En toch speelt Vooruit plots de weerspannige bruid. Waarom kunnen de socialisten zich dat permitteren? Wij maken de analyse. Maar door zich

Lees meer »

Life verdedigt zijn titels op het BK Disco & Modern

Danscentrum Life greep recent opnieuw naar de gouden titels op het Belgisch kampioenschap disco dansen met de formaties First Life en Mini Move (foto rechts). Ook het team New Life behaalde er dit weekend goud en kan zichzelf nu Belgisch kampioen noemen. De Adult teams dansten zichzelf ook naar het podium, met een tweede plaats
The post Life verdedigt

Lees meer »

Oorlogsverzamelaar Johan (69) krijgt slechts heel klein deeltje van collectie terug van rechter: “25 jaar verzamelen kapotgemaakt”

Twee jaar moest hij wachten op een oordeel, maar het draaide uit op een bittere pil voor oorlogsverzamelaar Johan Jonckheere (69) uit Vladslo bij Diksmuide. Van de 946 stuks die bij hem in beslag werden genomen, krijgt hij er amper 6 terug. De rest werd als verboden wapens bevonden, en daarvoor krijgt de man ook nog eens 4 maanden cel

Lees meer »

Zij vertegenwoordigen ons straks in Brussel: wie zijn de 37 West-Vlaamse verkozenen?

De kogel is door de kerk: we weten welke West-Vlaamse verkiezingskandidaten de komende vijf jaar zullen zetelen in het Vlaams en federaal parlement. We herkennen enkele vaste waarden, maar er zitten ook 14 nieuwe gezichten tussen die zich voor het eerst als volksvertegenwoordiger mogen bewijzen. Een overzicht.
The post Zij vertegenwoordigen ons straks in Brussel: wie zijn de 37

Lees meer »

Vinielmobiel in Brugge moet kleinschaliger alternatief voor Moods worden

Het Brugse stadsbestuur presenteert een, weliswaar kleinschaliger, alternatief voor het wegvallen van Moods, het populaire zomerfestival. Vanuit de ‘Vinielmobiel’ zal gedurende acht avonden in de zomervakantie dansbare muziek gedraaid worden op diverse pleintjes in de stad.
The post Vinielmobiel in Brugge moet kleinschaliger alternatief voor Moods worden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie betrapt verschillende bestuurders tijdens controleactie ‘smallboats’

Politiezone Westkust hield donderdag tussen 16 uur en middernacht een nieuwe controleactie ‘smallboats’. Daarbij wordt gericht gecontroleerd op eventuele signalen die kunnen wijzen op mensenhandel of mensensmokkel. Er werd in die zin niets verdachts opgemerkt, maar verschillende andere bestuurders liepen wel tegen de lamp.
The post Politie betrapt verschillende bestuurders tijdens controleactie ‘smallboats’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Douane int 2.463 euro tijdens gezamenlijke actie met politie

De douane hield samen met politiezone Westkust een gezamenlijke controleactie waarbij heel wat vaststellingen werden gedaan. Zo inde de douane vier achterstallige penale boetes voor een bedrag van 2.463 euro en werden twee bestuurders betrapt die op rode diesel rondreden.
The post Douane int 2.463 euro tijdens gezamenlijke actie met politie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Frans (75) komt om het leven bij aanrijding met vrachtwagen: “Zijn drie kleindochters waren zijn oogappels”

Frans Joseph (75) uit Hooglede is donderdagochtend om het leven gekomen bij een verkeersongeval met zijn fiets. Hij werd gegrepen door een vrachtwagen en overleefde de klap niet. “Toen de politie mij het nieuws kwam vertellen, kon ik het niet geloven. Dood, dat kan toch niet?”, reageert zijn zoon Eduard.
The post Frans (75) komt om het leven bij

Lees meer »