Rentedaling kan revival Zweedse beurs vooruithelpen

16:34 De Zweedse renteverlaging van begin mei kan de Scandinavische economie en bedrijven extra zuurstof geven. Maar de forse daling van de kroon holt het rendement voor Belgische beleggers uit. 

Meer krantenkoppen in België

Sammy Mahdi wil CD&V-voorzitter blijven

Sammy Mahdi wil voorzitter van de CD&V blijven. Dat antwoordde hij in De Zevende Dag (VRT 1) op vragen of hij zoals zijn collega’s Bart De Wever (N-VA), Georges-Louis Bouchez (MR) en Melissa Depraetere (Vooruit) in een regering zou stappen. “Ik wil nu goed onderhandelen”, vulde hij aan.

Lees meer »

Duitsland wil militaire dienst aanmoedigen, maar niet verplichten

Duitsland wil jongeren aanmoedigen om hun dienstplicht te vervullen door een verplichte telling van potentiële rekruten in te voeren. Het doel is om de nationale defensie te versterken met het oog op de toenemende dreigingen sinds de Russische inval in Oekraïne, kondigt de Duitse minister van Defensie Boris Pistorius aan.

Lees meer »

LIVEBLOG RONDE VAN ZWITSERLAND. Kuypers maakt deel uit van kopgroep, wat kunnen Uijtdebroeks en Van Gils in eerste bergrit?

In de Ronde van Zwitserland staat vandaag de eerste bergrit op het programma. De renners leggen 171 kilometer af tussen Rüschlikon en de Gotthardpass. Naast de slotklim van acht kilometer aan bijna zeven procent moet het peloton onderweg nog twee beklimmingen verteren, een van derde en een van tweede categorie. Op deze pagina zit u op de goeie plek om

Lees meer »

De grote bazen van Colruyt, 1 jaar na vertrek van roerganger Jef: “Er zijn klanten die nu op zondag naar de concurrentie gaan. We sluiten niet uit dat we daarin volgen”

Een jaar nadat hij als eerste niet-Colruyt de leiding over de grootste supermarkt van het land overnam, spreekt CEO Stefan Goethaert (56) voor het eerst. Blijft Colruyt de laagste prijs garanderen? Gaan de winkels binnenkort ook op zondag open? En waarom is het hier zoveel duurder dan in het buitenland?

Lees meer »

Brazilianen blijven in de cel voor mensenhandel in de prostitutiesector

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 20-jarige Braziliaanse en een 23-jarige Braziliaan met een maand verlengd op verdenking van mensenhandel, mensensmokkel en pooierschap. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De verdachten zouden Braziliaanse vrouwen uitgebuit hebben in de prostitutiesector.
The post Brazilianen blijven in de cel voor mensenhandel in de prostitutiesector appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kindergemeenteraad stapt rechtenwandeling in

Zopas werd het nieuwe speeltoestel in het Abtspark feestelijk geopend, een houten toestel in Romeinse stijl met twee torens en een loopbrug. Het verwijst naar een poortgebouw van een Romeins fort. Daarna stelde de kindergemeenteraad zijn kinderrechtenwandeling voor. De kindergemeenteraad zet zich dit jaar immers in voor de rechten van kinderen. Op verschillende locaties in
The post Kindergemeenteraad stapt

Lees meer »

Hazard scoort vrije trap in benefietmatch in Chelsea, minder geluk voor Usain Bolt die achillespees scheurt

Vijf jaar na z’n vertrek bij Chelsea is Eden Hazard (33) gisteren nog eens teruggekeerd naar Stamford Bridge. In Soccer Aid, een benefietwedstrijd voor UNICEF, charmeerde de ex-speler van Chelsea met een rake vrije trap als hoogtepunt. Al besefte ook Eden zelf dat er wel wat hulp van de doelman mee was gemoeid… Voor Usain Bolt (37), ploegmaat van Hazard,

Lees meer »