Nog geen oproepingsbrief voor de verkiezingen ontvangen? Gemeenten hebben nog tot zaterdag om ze uit te zenden

Op minder dan drie weken voor de verkiezingen, wachten nog heel wat landgenoten op hun oproepingsbrief. Tegen volgende week moet daar verandering in komen.

 

Meer krantenkoppen in België

Ontploffing Hoboken: ontmijningsdienst DOVO onderzoekt getroffen pand – Nog minstens vier personen vermist

Bij een explosie op de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken (Antwerpen) is vanochtend een dode gevallen. Twee verdiepingen zijn ingestort. Een deel van het gebouw is weggeblazen. Er vielen ook drie zwaargewonden en twee lichtgewonden. De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. Mogelijk gaat het om een gasexplosie in het gebouw. De brandweer zoekt nog naar vier vermisten onder het

Lees meer »

Verkiezingsresultaten in Kortemark: zo heeft jouw gemeente gestemd

Ook de inwoners van Kortemark trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in het Vlaams Parlement, de Kamer en Europa? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van 2024 in Kortemark.
The post Verkiezingsresultaten in Kortemark: zo heeft jouw gemeente gestemd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sea Life Blankenberge laat zeehondjes Draakje en Selkie vrij

Sea Life Blankenberge heeft woensdagmiddag twee herstelde zeehonden naar hun natuurlijke habitat vrijgelaten. Draakje en Selkie hebben beide een uitdagend herstelproces doorstaan, en werden gezond genoeg bevonden om weer in de zee te leven.
The post Sea Life Blankenberge laat zeehondjes Draakje en Selkie vrij appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vreugde en verdriet voor Nederland: Oranje boekt ruime zege tegen IJsland, maar geblesseerde Frenkie de Jong moet EK laten schieten

Met vertrouwen naar Duitsland. Nederland hield een geslaagde generale repetitie tegen IJsland. Het werd, net als tegen Canada, een klinkende 4-0-overwinning. Oranje lijkt klaar voor het EK, maar het kreeg tegelijk een serieuze klap te verwerken. Sterspeler Frenkie de Jong raakt immers niet tijdig hersteld van zijn enkelblessure en moet het EK laten schieten.

Lees meer »

Rapper FabioW is de internetsensatie van het moment: “Met ‘Rapper zoekt vrouw’ ga ik op TikTok opzoek naar een lief”

Wie tegen de jongeren van nu ‘Ik had koud’ zegt, zal aangevuld worden met ‘brr brr’. En dat komt door TikTok-sensatie FabioW, de artiestennaam van rapper Sebastiaan Van Tilborgh (26). Met het nummer ‘GTA’ heeft hij zijn allereerste hit te pakken. “Ik had niet verwacht dat het met dit nummer zou zijn, maar dat ik een hit ging scoren, zag

Lees meer »

Kledingketen Scotch & Soda jaar na doorstart weer failliet

Het van oorsprong Nederlandse modemerk Scotch & Soda is ruim een jaar na een doorstart opnieuw failliet, meldt het bedrijf. Het merk ging al eens failliet, maar werd in maart vorig jaar overgenomen door Bluestar Alliance, een Amerikaanse onderneming die meerdere modemerken bezit. Dit keer is ook voor de vestigingen in ons land, maar ook Duitsland, Luxemburg en Oostenrijk het

Lees meer »

Zware metalen aangetroffen in vapes: “Kan leiden tot IQ-verlies”

Uit onderzoek van RTL Nieuws in Nederland blijkt dat vapes van kinderen en jongeren vol vergif zitten: kankerverwekkende stoffen, veel meer nicotine dan wettelijk is toegestaan en zelfs zware metalen die kunnen leiden tot IQ-verlies. Toxicoloog Jan Tytgat noemt de resultaten van het onderzoek zorgwekkend. "Een gezonde vape bestaat niet."

Lees meer »

Française riskeert zware straf voor dealen drugs: “U brengt de maatschappij ernstige schade toe”

“Dit zijn ernstige feiten.” Op de rechtbank van Ieper vorderde de openbare aanklager achttien maanden celstraf tegen een Franse vrouw die de grens overkwam om te dealen. De ondertussen vijf maanden zwangere vrouw zegt haar leven te hebben herpakt.
The post Française riskeert zware straf voor dealen drugs: “U brengt de maatschappij ernstige schade toe” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Team van de centrumscholen gaat de olympische toer op

Wachten op Parijs kon het grote leerkrachtenteam van de centrumscholen De Berk en De Beuk niet meer. Dan maar zelf de Olympische Spelen organiseren met een sterk staaltje teambuilding als optie.
The post Team van de centrumscholen gaat de olympische toer op appeared first on KW.be.

Lees meer »