KIJK. Klimaatactivisten bekladden het eerste officiële portret van koning Charles

Klimaatactivisten hebben het eerste officiële portret van koning Charles (75) beklad. Het schilderij hangt momenteel in Drapers Hall, een groot historisch pand in Londen en dat wisten zij dus ook. Op het hoofd van de koning is een karikatuur geplakt met een tekstballon waarin staat: “Kijk eens naar al deze wreedheden op RSPCA-boerderijen.” 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Het regent klachten over schade door Fiberklaar: “Onze authentieke gevel kunnen we niet meer herstellen”

Beschadigde gevels en opritten, barsten in de muren, kapotte gasleidingen: het is maar een greep uit de problemen die Fiberklaar veroorzaakt. Als dochteronderneming van Proximus leggen ze in heel Vlaanderen een glasvezelkabel voor supersnel internet. Maar bij de installatie loopt het zó vaak mis dat al minstens 8 van de 100 gemeenten de werken stillegden. Ook het aantal klachten stijgt:

Lees meer »

Toonaangevend dankzij die ene gedurfde zet: wereldspeler Vandemoortele Groep uit Izegem bestaat 125 jaar

Exact 125 jaar geleden legde Constant Vandemoortele in Izegem de basis voor wat nu een gereputeerd voedingsbedrijf is dat zo goed als overal ter wereld actief is. Vandaag is de Vandemoortele Groep toonaangevend in de wereld van bakkerijproducten en ‘plant based food solutions’. “Nog altijd met dezelfde visie als in 1899. Op een innovatieve manier gezondere en duurzamere producten ontwikkelen.”<br

Lees meer »

Assisen Caroline Kint – Athena Man (33) veroordeeld tot zeventien jaar opsluiting voor doodslag in Kortrijk

Athena Man (33) is door het West-Vlaamse hof van assisen veroordeeld tot zeventien jaar opsluiting voor doodslag op Caroline Kint (65). Het slachtoffer werd in oktober 2021 in Kortrijk met geweld om het leven gebracht. Lorine De Witte (53) kreeg negen maanden cel voor schuldig verzuim. Het openbaar ministerie had 23 jaar opsluiting gevorderd voor Man.
The post Assisen

Lees meer »

Poetin kreeg zeldzame honden cadeau van Kim Jong-un

De Russische president Vladimir Poetin heeft tijdens zijn bezoek aan Noord-Korea twee honden cadeau gekregen van leider Kim Jong-un. Dat bericht het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap donderdag. De honden zijn van het lokale en zeldzame ras Pungsan.

Lees meer »