Wie wint de Gouden Gerrit 2024? Dat bepaal jij!

Tien jaar geleden won ‘Min Moatn’ van Flip Kowlier de eerste editie van de Gouden Gerrit, de trofee voor het beste West-Vlaamse lied. In die tien jaar zijn er heel wat pareltjes in ons sappig taaltje op ons afgevuurd. Maar welk lied is de lieveling van de West-Vlaming? Hieronder de top 30 die onze redactie samenstelde. Aan jou om te stemmen!

Augustijn – In de schouwte

Nadat hij het een tijdje in het Engels probeerde, als Willemsson, besloot Augustijn Vermandere in 2019 om zich aan het West-Vlaams te wagen. Hoewel de link overduidelijk is, probeert hij toch uit de schaduw van zijn vader Willem Vermandere te stappen. Zijn eerste single uit het album heette dan ook toepasselijk ‘In de schouwte’. Vandaag heeft de Oostendenaar al vier albums gemaakt, en traag maar gestaag een trouw publiek opgebouwd.

Stem op ‘In De Schouwte’ viawww.kw.be/goudengerrit

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op “Cookie-instellingen” te klikken.”

BEUK – ‘k En Brugge in M’n Herte

Al tien jaar brengt het Brugse trio, bestaande uit zanger-bassist Roel Jacobus, gitarist Meyke Demey en drummer Laurent De Moor, stevige rock ’n roll in het Nederlands. De groep bracht al drie albums uit en enkele EP’s. Speciaal voor de 40ste verjaardag van het Brugse volkslied ‘Brugge in m’n Herte’ maakten ze een stevigere versie van het nummer van Benny Scotte.

Stem op ‘‘k En Brugge in M’n Herte’ viawww.kw.be/goudengerrit

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op “Cookie-instellingen” te klikken.”

Brihang – Tussenin

In 2023 pakte rapper Boudy ‘Brihang’ Verleye uit met zijn derde album, Droomvoeding. Na een jarenlange stilte keerde hij terug met een dijk van een plaat, dat het kersverse ouderschap en de bijhorende twijfels feilloos fileerde. Tussenin was het eerste nummer dat hij op de wereld losliet en een instant succes.

Stem op ‘Tussenin’ via www.kw.be/goudengerrit

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op “Cookie-instellingen” te klikken.”

(beelden VRT)

Brihang – Steentje

Een vervelend steentje in zijn schoen tijdens een optreden bracht rapper Brihang op het idee voor een nieuw nummer, dat hij op zijn tweede plaat Casco zette. Het nummer was de eerste single die hij daaruit voortbracht. Het is zonder meer zijn (voorlopig) bekendste nummer, dat intussen al bijna 5 miljoen keer beluisterd werd via Spotify. Ook de videoclip werd al meer dan een half miljoen keer bekeken.

Stem op ‘Steentje’ via www.kw.be/goudengerrit

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op “Cookie-instellingen” te klikken.”

Camille – Blauwen Dag

Na enkele succesvolle samenwerkingen met Regi pakte Camille Dhont uit Wevelgem uit met hits als Diamant en Vuurwerk. Niet veel later gooide ze hoge ogen in The Masked Singer, en in datzelfde voorjaar van 2022 was ze ook te zien in dat andere VTM-programma: Liefde voor Muziek. Het gaf haar carrière nog een extra boost. Tijdens dat seizoen bracht ze ook een West-Vlaamse versie van het gelijknamige nummer van Suzan & Freek.

Stem op ‘Blauwen Dag’ via www.kw.be/goudengerrit

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op “Cookie-instellingen” te klikken.”

(Beelden VTM)

Chillow – Luszak

Voor de niet-West-Vlamingen: een luszak is het West-Vlaams voor luiaard. Iets wat allerminst van Chillow ofte Chilo Derieuw kan gezegd worden. In een ver verleden was hij nog professioneel skateboarder, maar intussen is hij ook DJ en producer. In volle coronaperiode stortte hij zich op een eigen plaat, dat Pauze heette. In de zomer van 2023 pakte hij uit met dit nummer.

Stem op ‘Luszak’ via www.kw.be/goudengerrit

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op “Cookie-instellingen” te klikken.”

(Beelden Catharsis Productions)

De Dolfijntjes – Verre Rien

Begin jaren ’90 ontstond eerder organisch de groep De Dolfijntjes. Acteurs Wim Opbrouck en Wim Willaert speelden met enkele vrienden allerlei West-Vlaamse nummers, die uiteindelijk resulteerden in een debuutalbum in 1998. Tien jaar later volgde een tweede album. Om hun dertigste verjaardag te vieren brachten ze Verre Rien uit, met tien nummers die ze al jaren live spelen maar nog nooit opnamen. De gelijknamige titelsong is een opzwepend nummer dat alle mogelijke muzikale kanten opschiet.

Stem op ‘Verre Rien’ via www.kw.be/goudengerrit

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op “Cookie-instellingen” te klikken.”

Dylan ZeéZeune – Heledagen gutten op zee

Oostendenaar Dylan ‘Zeezeune’ Van Loo is al 15 jaar visser, en heeft een groot hart voor vissersliederen. Al jaren maakte hij muziek, en toen de begeleider van het koor Westerkwartier zijn nummer ‘Heledagen gutten op zee’ hoorde, speelde hij dat door aan de programmamakers van ‘Een jaar op zee’. In dat programma liet Wim Lybaert zich omscholen tot visser. Een deel van het nummer werd gebruikt in de generiek. Dylan mocht het nummer ook brengen op de Paulusfeesten.

Stem op ‘Heledagen gutten op zee’ via www.kw.be/goudengerrit

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op “Cookie-instellingen” te klikken.”

Ertebrekers – De Zji

In 2015 sloegen Jeffrey Bearelle, Flip Kowlier en Peter Lesage de handen in elkaar om een nieuwe groep te vormen. Een jaar later braken ze door met hun debuutsingle ‘De zji’. In de outro van het nummer horen we Maaike Cafmeyer, die goed bevriend is met Flip Kowlier. Hij vroeg haar om een voicemail in te spreken, wat ze integraal gebruikt hebben. Het is nog altijd het meest succesvolle nummer van Ertebrekers tot nu toe.

Stem op ‘De Zji’ viawww.kw.be/goudengerrit

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op “Cookie-instellingen” te klikken.”

Ertebrekers – Eva Mendes

In het voorjaar van 2016 bracht Ertebrekers hun debuutalbum Otel uit, met daarop ook het nummer Eva Mendes. Het geheel is een lofbetuiging aan de Amerikaanse actrice Eva Mendes. De kans dat Flip en co in de smaak valt bij haar, is niet zo groot. Mendes is immers al meer dan tien jaar samen met Ryan Gosling, met wie ze twee kinderen heeft.

Stem op ‘Eva Mendes’ via www.kw.be/goudengerrit

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op “Cookie-instellingen” te klikken.”

Flip Kowlier – September

De Izegemse singer-songwriter en rapper ging een paar jaar na de succesvolle start van ’t Hof van Commerce ook solo op toer. Met de regelmaat van de klok bracht hij een album uit, maar in 2013 bleef het bijna tien jaar stil. In het voorjaar kwam hij uit met het album September. Het gelijknamige titelnummer was een ode aan zijn vroegere vakantieliefde.

Stem op ‘September’ via www.kw.be/goudengerrit

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op “Cookie-instellingen” te klikken.”

Hannelore Bedert – Janker

In 2007 won de Deerlijkse zangeres Hannelore Bedert de Nekka-wedstrijd, wat haar carrière een boost gaf. Een jaar later bracht ze haar debuutalbum Wat als uit, met daarop het up-tempo nummer Janker uit. Sinds het overlijden van haar man in 2019 staat muziek bij haar op een lager pitje.

Stem op ‘Janker’ viawww.kw.be/goudengerrit

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op “Cookie-instellingen” te klikken.”

(YouTube Wouter Vermeylen)

Het Onderspit – Vuilblik

Als je broer Wannes Cappelle is, dan moet je muzikaal het onderspit delven. Of dat zou je toch denken. Jan Cappelle vormt samen met Marieke Van Raes, Anton Puttemans, Zeno Van Moerkerke en Tom Lauwaerts de band Het Onderspit, dat in 2017 hun eerste demo op de wereld losliet. In 2020 brachten ze het nummer Vuilblik uit. Afgelopen november brachten ze de single Etienne uit.

Stem op ‘Vuilblik’ via www.kw.be/goudengerrit

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op “Cookie-instellingen” te klikken.”

Het Zesde Metaal – Naar De Wuppe

De band rond en met Wannes Cappelle ontstond in 2005 en zette zichzelf op de kaart met het nummer Ploegsteert. Sinds 2016 zet de groep echter elke zaal in de fik met het nummer ‘Naar de wuppe’, dat verscheen op het album Calais uit 2016. Het nummer paste perfect in de tijdsgeest van toen, en blijft nog steeds overeind. Tijdens een optreden in de AB werd Wannes vergezeld van Brihang. De live-versie van het nummer verscheen uiteindelijk ook op een best of.

Stem op ‘Naar De Wuppe’ viawww.kw.be/goudengerrit

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op “Cookie-instellingen” te klikken.”

(Beelden Studio Brussel)

Het Zesde Metaal – Gie, Den Otto En Ik

Een kleine tien jaar geleden bracht Het Zesde Metaal hun derde album uit. ‘Nie Voe Kinders’ was een onverhoopt succes, met dank alweer aan de fijngevoelige en herkenbare teksten. ‘Gie, den otto en ik’ is het lijfnummer voor iedereen die zin heeft om er even de stekker uit te trekken en alle verplichtingen overboord te gooien.

Stem op ‘Gie, Den Otto En Ik’ via www.kw.be/goudengerrit

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op “Cookie-instellingen” te klikken.”

(Beelden Studio Brussel)

Jeffrey Bearelle – Kevin Is Te Loate

Hij is al een tijdje leadzanger bij Ertebrekers, en maakte in het verleden podia onveilig met hiphopper JTOTHEC, maar begin 2023 waagde de Ingelmunsternaar zich aan een solonummer: Kevin is te loate. Het is niet duidelijk wie Kevin is én of er nog nieuw werk zit aan te komen.

Stem op ‘Kevin Is Te Loate’ viawww.kw.be/goudengerrit

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op “Cookie-instellingen” te klikken.”

Katrien Verfaillie – Kunnik Nemi Na Joen Komn

Toen het land op slot ging door corona, bleef de Alveringemse zangeres niet bij de pakken zitten. Ze schreef Kunnik Nemi Na Joen Komn, een West-Vlaamse cover van ‘Het dorp’ van Wim Sonneveld. Ze klopte aan bij Raf Walschaerts en Walter Janssens, en blikten zelfs een videoclip in. Het nummer ging in geen tijd viraal. Martine Tanghe bestempelde het als ‘het mooiste liedje van 2020’.

Stem op ‘Kunnik Nemi Na Joen Komn’ via www.kw.be/goudengerrit

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op “Cookie-instellingen” te klikken.”

(Beelden YouTube pigeononpiano)

Kenji Minogue – Danny

De prettig gestoorde electrotrashgroep ontstond als grap in 2012, maar het werd eentje die serieus uit de hand gelopen is. Met het nummer Danny bevestigden Sarah Vandeursen en Emilie De Roo dat ze geen one hit wonder waren. Het was een voorbode voor nog meer ongein. Hun laatste album dateert van 2017. Het is niet duidelijk of er ooit nog nieuw werk aan komt.

Stem op ‘Danny’ via www.kw.be/goudengerrit

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op “Cookie-instellingen” te klikken.”

Kenji Minogue – Naam Familienaam

“Hoe is jouw naam? Ik herhaal: hoe is jouw naam?” Zowel de tekst, de melodie als de videoclip riepen heel wat vragen op begin 2012. Actrices Sarah Vandeursen en Emilie De Roo leerden elkaar kennen op de Gentse Feesten, waar ze uiteindelijk ook optraden. De dames hadden lak aan alle regels in showbizz- en muziekland, maar scoorden nadien wel de ene culthit na de andere.

Stem op ‘Naam Familienaam’ via www.kw.be/goudengerrit

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op “Cookie-instellingen” te klikken.”

(Beelden Youtube ggoorraannggee)

Low G & Chillow – West Vlams

Na de eerste Low G & Chillow EP ‘Woarde’ had het hiphopduo de smaak goed te pakken. Maar dan was er dat vreselijke coronajaar 2020 waarin alle live acts in rook op gingen. Toch bleef het duo hard werken wat een nieuwe EP opleverde. ‘West Vlams’ is de eerste track van de plaat.

Stem op ‘West Vlams’ viawww.kw.be/goudengerrit

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op “Cookie-instellingen” te klikken.”

(Beelden YouTube Catharsis Productions)

LunAcoustic – Wel Lik Dat Is

Zelfs in de kleinste uithoek van West-Vlaanderen wordt er muziek gemaakt. Het bewijs vinden we bij Dirk Derdaele en Nancy Neut uit Gijverinkhove. Zij werkten respectievelijk als mecanicien en kapster, maar zongen ook steeds vaker samen. Ze vormen al meer dan 10 jaar de groep LunAcoustic. Oorspronkelijk begonnen ze als covergroep, maar gaandeweg maakten ze steeds vaker eigen nummers. Begin maart stelden ze hun nieuwe album ‘Lucht’ voor.

Stem op ‘Wel Lik Dat Is’ via www.kw.be/goudengerrit

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op “Cookie-instellingen” te klikken.”

Maaike Cafmeyer – ’t Kan Ier Oal

Is er iets dat Maaike Cafmeyer niet kan? Wij gokken van niet, want zelfs de begingeneriek van de topreeks Chantal nam ze voor haar rekening. De tekst werd geschreven door Annelies Cappaert, bekend van de Cappaert Sisters. Voor de muziek werd er aangeklopt bij Steve Willaert. Bij de start van het tweede seizoen werd het nummer ook uitgebracht.

Stem op ‘t Kan Ier Ol’ via www.kw.be/goudengerrit

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op “Cookie-instellingen” te klikken.”

Niels Destadsbader – Ik Ben Van ’t Stroate

Een jaar nadat hij scoorde met ‘Skwon meiske’, op de muziek van Álvaro Soler, waagde Niels Destadsbader zich opnieuw aan het West-Vlaams. Dat deed hij tijdens het programma Liefde voor Muziek. Ik Ben Van ’t Stroate was een cover van Out in the Streets, een nummer van de Dinky Toys. Frontman Coco Jr. deed ook mee aan het programma.

Stem op ‘Ik Ben Van ‘t Stroaete’ via www.kw.be/goudengerrit

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op “Cookie-instellingen” te klikken.”

(Beelden VTM)

Niels Destadsbader – Skwon Meiske

De zanger uit Deerlijk hoeft maar te zingen: “Moar zes moa 16 jaar”, en de hele zaal zingt het mee. Skwon Meiske is een West-Vlaams nummer dat Niels maakte op een populair nummer van Álvaro Soler. In het najaar van 2016 herwerkte hij samen met Miguel Wiels enkele internationale hits tot Vlaamse versies voor de radiozender Qmusic. Skwon Meiske sloeg meteen aan, en schopte het zelfs tot Zomerhit van 2017.

Stem op ‘Skwon Meiske’ via www.kw.be/goudengerrit

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op “Cookie-instellingen” te klikken.”

Samoerai – Hemel en Hel

Sam Durnez uit Diksmuide is al sinds de jaren negentig in de ban van hiphop. Zijn eerste podiumervaring was er in 2003 toen hij het voorprogramma mocht doen van ’t Hof van Commerce op de Paulusfeesten. Een jaar later richtte hij met een kompaan de groep Phatmark op, een collectief met ook nog Vorre, Jaja, Beathead, Marieke, DB en Stoney. Na een periode van stilte werd de groep uitgebreid. Een aantal jaar later pakt hij uit met het album Versificoatië I, dat nog twee vervolgen kreeg. Het nummer Hemel & Hel is er eentje uit de beginperiode van Phatmark.

Stem op ‘Hemel En Hel’ via www.kw.be/goudengerrit

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op “Cookie-instellingen” te klikken.”

(Beelden YouTube phatmarkcollective)

Skumic – Puber

Rapper Gauthier Deleersnijder deed het een tijdje met Kleine Sanders, maar werkt de laatste jaren met de internationale dubstep producer Point.Blank. In 2016 viel hij nog op met het nummer Puber, met een clip waarbij IS ook aan bod kwam. Een paar jaar later werd een andere videoclip van YouTube gebonjourd, wegens te expliciet. Tegenwoordig is het West-Vlaams er wat afgevijld, maar aan ambitie ontbreekt het niet. Begin maart lanceerde de Oostendenaar zijn nieuwste album.

Stem op ‘Puber’ via www.kw.be/goudengerrit

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op “Cookie-instellingen” te klikken.”

Stefanie Callebaut – Altijd geld

Een klein jaar nadat Stefanie aankondigde dat ze een voorlopig punt zouden zetten aan de succesgroep SX, bracht ze haar eerste solonummer uit. Met Altijd geld wilde ze naar eigen zeggen de mensen een hart onder de riem steken die het hard te verduren kregen door de crisis van de afgelopen jaren. Vorig jaar bracht ze Ziel uit onder de naam STEFANIE, ook al in het West-Vlaams.

Stem op ‘Altijd Geld’ via www.kw.be/goudengerrit

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op “Cookie-instellingen” te klikken.”

Steven H – Man Biedt Aan, Vrouw Negeert

Steven Heyse uit Kaster bij Anzegem is al de veertig jaar voorbij, maar allerminst muzikaal afgeschreven. Hij groeide uit van drummer tot rapper, en schopte het in 2007 tot de finale van Westtalent. Drie jaar later bracht hij zijn debuut-ep uit, waarbij de videoclip van ’t Zit Tegen viraal ging. De rest van Vlaanderen leerde hem dan weer kennen tijdens zijn deelname aan Belgium’s Got Talent in 2012, waar hij het tot halve finalist schopte. Vorig jaar bracht hij nog ‘zijn allergrootste successen’ uit. Man Biedt Aan, Vrouw Negeert dateert van eind 2019. Leuk detail: de regie en de montage van de videoclip is aan de hand van Willy Organ.

Stem op ‘Man Biedt Aan, Vrouw Negeert’ via www.kw.be/goudengerrit

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op “Cookie-instellingen” te klikken.”

’t Hof van Commerce – Truckchauffeur

Een groep als ‘t Hof van Commerce voorstellen, is er van uit gaan dat niemand hen kent. Want het omgekeerde is waar: er is niemand grodder, er schipt het niemand vodder. Het nummer Truckchauffeur is de laatste single die de groep met roots in Izegem uitbracht, in 2018. Niet meteen een van de grootste hits van de groep, maar wel nog altijd old school ’t Hof.

Stem op ‘Truckchauffeur’ via www.kw.be/goudengerrit

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op “Cookie-instellingen” te klikken.”

Willem Vermandere – Duizend soldaten

Aj van zijn leven in de Westhoek passeert… Het originele nummer dateert uit 1976, maar is jammer genoeg nog altijd brandend actueel en een aanklacht tegen de vele zinloze doden door oorlogen. Het nummer stond op de vijfde LP van de zanger uit Lauwe. Vorig jaar werd naar aanleiding van Wapenstilstand een muzikale wandeling gelanceerd, waarbij negen internationale artiesten hun interpretatie maakten van het nummer.

Stem op ‘Duizend Soldaten’ via www.kw.be/goudengerrit

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op “Cookie-instellingen” te klikken.”

The post Wie wint de Gouden Gerrit 2024? Dat bepaal jij! is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Politie betrapt verschillende bestuurders tijdens controleactie ‘smallboats’

Politiezone Westkust hield donderdag tussen 16 uur en middernacht een nieuwe controleactie ‘smallboats’. Daarbij wordt gericht gecontroleerd op eventuele signalen die kunnen wijzen op mensenhandel of mensensmokkel. Er werd in die zin niets verdachts opgemerkt, maar verschillende andere bestuurders liepen wel tegen de lamp.
The post Politie betrapt verschillende bestuurders tijdens controleactie ‘smallboats’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Familieopstelling: (hoe) werkt het?

Show, don’t tell, het geldt ook voor familieopstellingen. Die populaire therapeutische methode focust op tonen en voelen, in de plaats van weten en praten.“Er is een emotioneel kluwen van me afgevallen.”

Lees meer »

Bouw nieuwe Lysbrug in Ingelmunster kan starten: “De aannemer krijgt 330 werkdagen, de brug wordt midden 2026 in gebruik genomen”

De Vlaamse Waterweg nv kan na de zomer starten met de bouw van de nieuwe Lysbrug over het Kanaal Roeselare-Leie in Ingelmunster. De nieuwe stalen fietsers- en voetgangersbrug zal hoger zijn dan de vorige, die eind 2020 uit veiligheidsredenen werd verwijderd. De omgevingsvergunning voor de nieuwe brug werd recent afgeleverd. Het gaat om een investering van ongeveer 7 miljoen euro.<br

Lees meer »

Bij start van ‘Fresh Prince of Bel-Air’ had hij 2,6 miljoen schulden: Oscar-klap was niet de eerste uitschuiver van Will Smith

In ‘Bad Boys: Ride or Die’ maakt Will Smith (55) momenteel zijn grote comeback. De hoofdrol van rechercheur Mike Lowrey is hem op het lijf geschreven, want ook in zijn privéleven begaf Will zich al vaak op extreem glad ijs. Twaalf uitschuivers heeft hij intussen op zijn naam, met alle gevolgen van dien. “Die nacht in de gevangenis was de

Lees meer »

Ecuador getroffen door landelijke stroomstoring

Ecuador is getroffen door een landelijke stroomstoring, meldt minister Roberto Luque van Openbare Werken op X. In de hoofdstad Quito werkt de metro niet meer en ook de verkeerslichten doen het niet meer. De autoriteiten werken aan een oplossing van het probleem.

Lees meer »