Binnenkijken in de tuin van Glin Castle, het kasteel van ‘The Crown’-acteur Dominic West

07:01 Acteur Dominic West, prins Charles in ‘The Crown’, is zélf kasteelheer. Wij mochten binnenkijken in de tuin van zijn vrouw, landschapsarchitecte Catherine FitzGerald. 

Meer krantenkoppen in België

Toneelleraar voor rechter na seksueel misbruik van leerlingen: “Hij filmde ook onder rokken van meisjes op muziek- en basisschool”

Het parket van Halle-Vilvoorde eist een straf met probatie-uitstel tegen een voormalige toneel- en muziekleraar uit Beersel voor het seksueel misbruik van verschillende jonge meisjes die les bij hem volgden. Bij een huiszoeking bleek de man ook een gigantische collectie foto’s en video’s van gruwelijk seksueel kindermisbruik te bezitten.

Lees meer »

Dit weten we al over de explosie in Hoboken

Bij een zware explosie in Hoboken is een gebouw op de Sint-Bernardsesteenweg gedeeltelijk ingestort. Voorlopig is er sprake van zes gewonden. De brandweer is massaal ter plaatse en zoekt naar slachtoffers onder het puin. “De eerste slachtoffers konden we al bevrijden uit het puin”, aldus Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

Lees meer »

Nieuwe piranhasoort vernoemd naar ‘Lord of the rings’-personage

In het Braziliaanse Amazonegebied is een vegetarische vissoort ontdekt die verwant is aan de piranha. De nieuwe soort heet ‘Myloplus Sauron’. Dat heeft het British Natural History Museum dinsdag bekendgemaakt. De nieuwe soort is ontdekt door wetenschappers die hun kennis van visgemeenschappen in de Amazonerivier wilden uitbreiden.

Lees meer »

Petra De Sutter reageert voor het eerst: “Wat De Wever in zijn speech heeft gezegd, klinkt niet goed voor ons”

Tekenend voor de campagne stond Petra De Sutter zondagavond centraal op het podium van Groen, geflankeerd door de twee voorzitters. Haar partij gaat erop achteruit, maar minder dramatisch dan de peilingen hadden voorspeld. Welk gevoel overheerst bij De Sutter? Hoe kijkt ze naar de resultaten van N-VA en Vlaams Belang? En wil ze in een Vlaamse of federale regering stappen?

Lees meer »

‘#Like Me’-ster Lotte De Clerck komt uit de kast met nieuwe song: “Iedereen mag weten dat ik verliefd ben op een vrouw”

‘Door de zon vervaagt de inkt, nu ben ik aan haar gelinkt’. Met deze subtiele maar veelzeggende quote uit haar jongste – tweede – single ‘Uitzichtloos’ windt ‘#LikeMe’-ster Lotte De Clerck (24) er geen doekjes om: ze valt op vrouwen. Voor het eerst praat ze over Hanne (27), de vrouw die haar al drie jaar gelukkig gemaakt. “Pommelien hielp me

Lees meer »

Wordt Conner Rousseau opnieuw voorzitter van Vooruit? Vier vragen aan Carl Devos

Melissa Depraetere zal zichzelf niet opvolgen als voorzitter bij Vooruit. Alle ogen zijn nu gericht op Conner Rousseau, met 75.000 voorkeursstemmen heeft de kiezer hem een duidelijk mandaat gegeven. Maar is dat wel zo’n goed idee voor de partij? Was dit doorgestoken kaart? En is er een impact op de regeringsonderhandelingen? “Laat kopstukken niet langer zoals boze schoonmoeders aan de

Lees meer »

Muzikale start van de vakantie met ‘School is out’

Op woensdag 26 juni organiseert stad Oostende opnieuw het jongerenfestival ‘School is out’ op de evenementenweide in het Maria-Hendrikapark. Het evenement biedt tieners een jeugdige festivalervaring dicht bij huis.
The post Muzikale start van de vakantie met ‘School is out’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Komiek Jeroen Verdick moet noodgedwongen pauze inlassen: “Ik kan mijn lichaam niet blijven negeren”

Comedian Jeroen Verdick, vooral bekend als de stem van het datingprogramma ‘Love Island’, moet noodgedwongen een pauze inlassen. “Zijn huidige mentale gezondheid laat het niet toe om een publiek te entertainen zoals gewoonlijk”, klinkt het bij zijn management ‘House of Entertainment’. Hij maakt deze zomer zijn agenda leeg en hoopt vanaf september weer op het podium te staan.

Lees meer »

Exitpoll zet PTB federaal helemaal vooraan in Wallonië

Een exitpoll van de ULB lijkt een verrassende winnaar in Wallonië op te leveren voor de verkiezingen van het Federaal Parlement. De extreemlinkse PTB staat er helemaal bovenaan, met 24 procent van de stemmen. Daarachter de PS (21,5 procent), MR (20,7 procent), en Les Engagés (13 procent).

Lees meer »

Bram en Femke uit Dentergem winnen tweede BK Vrouwensjouwen: “Volgend jaar verdedigen we onze titel”

Terwijl er in heel het land een stembusslag woedde, werd zondag in Dentergem voor de tweede keer het Belgisch Kampioenschap Vrouwensjouwen beslecht. Dit keer trokken Bram Borgoo (34) en Femke De Smet (39) uit Dentergem aan het langste eind.
The post Bram en Femke uit Dentergem winnen tweede BK Vrouwensjouwen: “Volgend jaar verdedigen we onze titel” appeared first on

Lees meer »