Olympisch fandorp op het strand: “Wie niet naar Parijs gaat is meer dan welkom in Middelkerke”

Het Olympic Festival op het strand van Middelkerke wordt de verzamelplaats voor Belgische supporters tijdens de Olympische Spelen deze zomer. De belangrijkste competities op reuzenschermen, optredens en dj’s, een gezellige beachbar, elke dag verschillende sportinitiaties… én het officiële terugkeermoment van de Team Belgium atleten die uitblonken in Parijs.

Wie niet naar Parijs gaat, is voor de volledige duur van de Olympische Spelen meer dan welkom in Middelkerke. In de schaduw van het gloednieuwe casinogebouw SILT opent het Olympic Festival van 26 juli tot 11 augustus 2024 elke dag zijn deuren voor meer dan 2000 Team Belgium fans. Het BOIC, de gemeente Middelkerke en organisator Golazo creëren een supportersdorp waar iedereen in een olympische sfeer zelf kan sporten, naar sport kijken of sport beleven.

Op vrijdagavond 26 juli is er een officiële opening voor genodigden, maar vanaf zaterdag 27 tot en met zondag 11 augustus is het Olympic Festival elke dag van 10 uur ’s ochtends tot middernacht toegankelijk voor iedereen.

Actief sporten

Op het strand, de zee en de dijk van het Olympic Festival kan je zelf meedoen aan diverse sportactiviteiten om vervolgens in de gezellige beachbar op reuzenschermen de prestaties van de Team Belgium atleten in Parijs live te volgen. Medaillewinnaars en andere Olympians komen enkele dagen na hun competitie rechtstreeks vanuit Frankrijk naar Middelkerke voor een huldiging op het thuispodium. Sowieso wordt er op het Olympic Festival elke dag een feestje gebouwd met dj’s en optredens.

De toegang tot het Olympic Festival in Middelkerke is gratis, met uitzondering van drie momenten (zondagnamiddag 28 juli, zaterdagavond 3 augustus en zondagavond 10 augustus) waarop bekende Belgische artiesten en dj’s optreden. Dan zal er een inkomticket nodig zijn, binnenkort in verkoop.

“Laten we onze Team Belgium atleten met trots ondersteunen” Jean-Michel Saive, voorzitter BOIC

Steun van thuisfront is enorm motiverend

Jean-Michel Saive, voorzitter van het BOIC: “Als Olympiër die zeven keer de eer had deel te nemen aan de Olympische Spelen, begrijp ik als geen ander hoe cruciaal de steun van supporters is, zowel in het olympisch stadion als vanuit het thuisfront. Het Olympisch Festival belooft een bijzondere ervaring te worden. Na het succes van het Rio House voor de Olympische Spelen van Rio in 2016, zijn we nu verheugd om voor de tweede keer een groots Olympisch evenement aan de kust te organiseren voor de Team Belgium supporters. Mijn oprechte dank gaat uit naar onze partners, de gemeente Middelkerke en Golazo, voor hun waardevolle bijdrage aan dit unieke evenement. Laten we samen het olympisme vieren en onze Team Belgium atleten met trots ondersteunen!”

“Het Olympic Festival wordt een fandorp waar iedereen welkom is” Cédric Van Branteghem, CEO BOIC

Bruisend fandorp

Cédric Van Branteghem, CEO van het BOIC: “Samen creëren we een unieke Olympische beleving in eigen land. Het Olympic Festival in Middelkerke wordt niet alleen een verzamelplaats voor Team Belgium supporters, maar een bruisend fandorp waar iedereen, 16 dagen lang, de olympische sfeer kan proeven, zelf kan sporten en de successen van onze Team Belgium atleten in Parijs live kan beleven. We heten iedereen graag welkom om deel uit te maken van deze olympische ervaring.”

“De diploma’s van mijn vijf Olympische Spelen hangen prominent in mijn werkkamer” Burgemeester Jean-Marie Dedecker

Beleef de mythe op een prachtige locatie

De komst van het Olympic Festival naar Middelkerke is voor burgemeester van Middelkerke Jean-Marie Dedecker een fantastisch zomergeschenk met een enorme persoonlijke waarde. “De Olympische Spelen zijn mythisch. Voor iedereen. Ik weet uit eigen ondervinding wat voor impact de Olympische Spelen hebben. Ik was aanwezig op vijf opeenvolgende Olympische Spelen. De eerste was Los Angeles 1984, de laatste Sydney 2000. Die diploma’s hangen prominent in mijn werkkamer.”

“Als sporter zijn de Olympische Spelen het summum. Mijn absoluut hoogtepunt als nationaal judocoach waren de Spelen in Atlanta in 1996. Aan het goud van Ulla Werbrouck en de medailles van Gella Vandecaveye, Harry Van Barneveld en Marie-Isabelle Lomba denk ik nog dagelijks. Ons land stond in rep en roer met het goud van ‘Fredje’ Deburghraeve op de 100 m. schoolslag. Of met de bronzen medaille van Sébastien Godefroid in het zeilen. Zo zie je maar, olympiër ben je voor het leven. Dus ik ben verrukt dat we die olympische sfeer naar Middelkerke brengen, want ook voor het publiek – sportliefhebbers of niet – zijn de Spelen een enorme ervaring.”

“Het Olympic Festival is een fantastische aanvulling voor Middelkerkse sportzomer” Henk Dierendonck, schepen voor sport

Uitkijken naar actieve luik

Middelkerks sportschepen Henk Dierendonck kijkt vooral uit naar het actieve luik van het Olympic Festival: “Dat wordt een fantastische aanvulling voor ons zomerse sportaanbod. Voor veel vakantiegangers en Middelkerkenaars is sport een dagelijkse must. Als we onze sportliefhebbers dit aanbod kunnen voorschotelen, in die setting… Dan wordt het moeilijk om de Middelkerkse sportzomer te overtreffen.”

Olympic Festival praktisch

Live uitzendingen

Tijdens het Olympic Festival worden de belangrijkste olympische wedstrijden live vanuit Parijs uitgezonden op de grote tv-schermen op het terrein. Op de schermen zullen de wedstrijden van de Team Belgium-atleten altijd voorrang krijgen.

Huldigingen

De Team Belgium atleten worden uiteraard gehuldigd in het Lotto Belgium House in Parijs. Maar de meesten keren na hun deelname ook terug naar België. Om deze atleten te laten vieren met al hun fans op het thuisfront zorgen wij in Middelkerke ook voor een huldiging!

Sportinitiaties

Op het strand, de zee en de dijk van het Olympic Festival worden dagelijks activiteiten georganiseerd onder leiding van verschillende sportfederaties. Om in een olympische sfeer te blijven, volgt het sportprogramma in Middelkerke zo veel mogelijk de competitiekalender van onze Team Belgium-atleten in Parijs.

Concerten en dj’s

Het Olympic Festival biedt elke avond muziek en animatie, maar op drie momenten staan er bekende Belgische namen op het podium. Wie? Dat maken we later nog bekend, maar het zijn stuk voor stuk grote publiekstrekkers. Op zondagmiddag 28 juli, zaterdagavond 3 augustus en zondagavond 10 augustus .

Toegang

De site is dagelijks open van 10 u. tot middernacht. De toegang tot het Olympic Festival is gratis met uitzondering van de drie momenten waarop bekende Belgische artiesten optreden. Dan zal er een inkomticket nodig zijn, waarover binnenkort meer details volgen.

De opbouw van het Olympic Festival start op 1 juli.

The post Olympisch fandorp op het strand: “Wie niet naar Parijs gaat is meer dan welkom in Middelkerke” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Je hebt me als een stuk vuil afgezet bij mijn auto. Ali, weet je wel wat je deed?”: emotionele eerste procesdag voor ‘The voice’-coach en rapper Ali B.

In Nederland is het proces begonnen tegen Ali B. Na 2,5 jaar doorbreekt de rapper de stilte. Soms stuntelig, soms geëmotioneerd ontkende hij in de rechtbank van Haarlem het verkrachten en aanranden van drie vrouwen. Maar hij kreeg meteen ook tegenwind. “Dat we eerder seks hadden, was geen vrijgeleide. Nee is nee, Ali.”

Lees meer »

Duizenden Fransen komen op straat tegen extreemrechts

In verschillende steden in Frankrijk zijn woensdagavond, al voor de derde dag op rij, duizenden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen de opkomst van extreemrechts. Er waren onder meer manifestaties in Rijsel, Toulouse en Lyon. Onder de deelnemers opvallend veel jonge mensen.

Lees meer »

“Dit is een afstraffing”: CD&V lijdt forse verliezen in West-Vlaanderen

CD&V krijgt zware klappen in West-Vlaanderen, van oudsher een ijzersterk bastion van de partij. Zowel op Vlaams als federaal niveau gaat de ploeg van lijsttrekkers Nathalie Muylle (federaal) en Hilde Crevits (Vlaams) en stevig op achteruit. “Dit is dramatisch”, reageert Bart Dochy.
The post “Dit is een afstraffing”: CD&V lijdt forse verliezen in West-Vlaanderen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duitsland wil militaire dienst aanmoedigen, maar niet verplichten

Duitsland wil jongeren aanmoedigen om hun dienstplicht te vervullen door een verplichte telling van potentiële rekruten in te voeren. Het doel is om de nationale defensie te versterken met het oog op de toenemende dreigingen sinds de Russische inval in Oekraïne, kondigt de Duitse minister van Defensie Boris Pistorius aan.

Lees meer »

Twee gewonden na frontale botsing tussen 2 auto’s in Kasterlee

Op de Lichtaartsebaan in Kasterlee zijn gisterenavond 2 auto’s frontaal op elkaar gebotst. Daarbij zijn 2 personen gewond geraakt, waarvan 1 zwaargewond. Een slachtoffer zat gekneld in zijn wagen en kon door omstaanders worden bevrijd. De drukke verbindingsweg was een tijdlang versperd, maar is intussen weer vrij.

Lees meer »