‘Dit is de eerste keer dat ik officieel met iemand samenwoon’: Angela Dansby (53), de vriendin van Rob Vanoudenhoven (55)

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Wervik maakt zich op voor onthulling van tutjesboom in de bib

Naar het voorbeeld van ondertussen al veel andere gemeenten komt er ook in de bibliotheek in Wervik een tutjesboom. De tutjesboom staat bij de peutercollectie en moedigt kinderen aan om afscheid te nemen van hun fopspeen. De kinderen krijgen in ruil een boek als beloning.
The post Wervik maakt zich op voor onthulling van tutjesboom in de bib appeared

Lees meer »

LIVEBLOG AA GENT-OHL. Komen Buffalo’s in slotfase nog langszij?

Zondagmiddag speelt AA Gent zijn achtste wedstrijd in Play-Off 2 tegen Oud-Heverlee Leuven. Vorige week behaalde Gent de eindwinst met een overwinning op KV Mechelen. De Buffalo’s kunnen zich nu perfect voorbereiden op de barragematch tegen de vierde of vijfde uit Play-Off 1. Kan OHL verrassen en een tweede overwinning boeken tegen Gent? Volg het hier op de voet.

Lees meer »

Unilin koopt deel Leegstraat voor 500.000 euro

De gemeente heeft een stuk van de Leegstraat verkocht aan de firma Unilin. Het gaat om 5.006 vierkante meter die deels doodloopt op de site van het bedrijf en deels al door Unilin was ingenomen, in erfpacht.
The post Unilin koopt deel Leegstraat voor 500.000 euro appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meryl Streep, koningin van de accenten, wordt in Cannes geloofd voor indrukwekkende acteercarrière

De Amerikaanse actrice Meryl Streep (74) krijgt vanavond tijdens de opening van het filmfestival in Cannes een ere-Gouden Palm. Streep is een Hollywoodlegende, heeft een recordaantal Oscarnominaties en wordt wel eens omschreven als de koningin van de accenten. Van een authentiek Pools accent tot British English, ze brengt het allemaal even overtuigend. Ze wordt geloofd voor haar bijdrage aan de

Lees meer »

VRT-vakbond veroordeelt geweld in Gaza met steunboodschap tijdens halve finale Songfestival en sluit nieuwe actie tijdens finale niet uit

De socialistische vakbond ACOD-VRT veroordeelt het geweld in Gaza en sluit een nieuwe protestactie tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival morgen niet uit. Gisteren was bij aanvang en aan het einde van de tv-uitzending van de halve finale op VRT 1 een boodschap van de vakbond te zien op het scherm. Daarin veroordeelt de socialistische vakbond onder meer "de schendingen

Lees meer »

Vijf vragen over de gravelrit van de Giro: “Een Strade Bianche light met kansen voor de aanvallers, tenzij Pogacar er anders over denkt”

De Giro is donderdag toe aan een nieuw moment van opwinding. Met 11,6 kilometer gravel in de laatste vijftig kilometer plus een steile asfalthelling tot twintig procent in het slot lijkt rit vijf een mini-versie van Strade Bianche. Vijf vragen over deze ‘cruciale etappe’, beantwoord door de ogen van de renners en ploegleiders.

Lees meer »

Kamal Kharmach over ondernemen in West-Vlaanderen: “Roddel eens over je eigen bedrijf”

Wat maakt je een goede ondernemer? Wat zijn de do’s en de don’ts? Wie anders dan de bekendste ‘bedrijvendokter’ van het land kan ons daar een antwoord op geven? Kamal Kharmach redde in zijn VRT-reeks ‘Andermans zaken’ al tal van bedrijven, waaronder enkele West-Vlaamse ondernemingen.
The post Kamal Kharmach over ondernemen in West-Vlaanderen: “Roddel eens over je eigen bedrijf”

Lees meer »

Na mislukte zangcarrière: droomt ‘The Voice’-winnaar Glenn Claes van een comeback via ‘Sing Again’?

“Ze beloofden mij een internationale zangcarrière.” Als allereerste winnaar van ‘The Voice van Vlaanderen’ had Glenn Claes (34) hoge verwachtingen, maar zijn muzikale carrière werd een grote teleurstelling. In een openhartig gesprek vertelt hij waarom het misliep en wat hij daaruit leerde. Hij gooide zijn leven over een andere boeg en focust zich nu op zijn gezin en bedrijf. “Er

Lees meer »

LIVE. Malta trapt tweede halve finale van Songfestival op gang, na vakbondsactie van VRT

D-day voor België en Nederland op het Eurovisiesongfestival. Zowel onze inzending Mustii als de Nederlandse kandidaat Joost Klein verdedigen vandaag hun landseer tijdens de tweede halve finale van het Songfestival. Volgens de bookmakers maken ze beiden een goede kans om door te stoten. Volg hier live de uitzending, die al even onderbroken werd door een vakbondsactie bij de VRT, om

Lees meer »

“Een golfterrein in kunstgras? Onmogelijk!”: golfclub De Palingbeek speelt prominente rol in ‘Nonkels’

De Golfoorlog. Zo heet aflevering vier van ‘Nonkels’, waarin de vete tussen Willy Persyn en Christian Van Eden het kookpunt bereikt. Het decor is golfclub De Palingbeek in Ieper. Ook daar kunnen ze smakelijk lachen met de fratsen van de drie West-Vlaamse broers en hun entourage. “Maar een volledige golfbaan in kunstgras aanleggen, zoals Willy ambieert, is gewoon onmogelijk”, klinkt

Lees meer »

Heren 1 van Kon. Hockey Club Brugge zijn kampioen

De mannen van de Koninklijke Hockey Club Brugge zijn kampioen in derde nationale. Spannend was het wel omdat ze onlangs in een wedstrijd tegen een rechtstreekse concurrent in de allerlaatste minuut de titel en de promotie konden afdwingen.
The post Heren 1 van Kon. Hockey Club Brugge zijn kampioen appeared first on KW.be.

Lees meer »

KV Oostende is bijna rond met overnemer: “Nog enkele issues oplossen”

De overname van voetbalclub KV Oostende zit in de laatste rechte lijn. Op de website van de kustploeg bevestigt tijdelijk bewindvoerder Werner Van Oosterwyck woensdag dat er een akkoord is met een investeringsfonds, maar er nog een aantal zaken moet worden uitgeklaard.
The post KV Oostende is bijna rond met overnemer: “Nog enkele issues oplossen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“We namen zelfs al een patserwagen in beslag”: Roeselaarse GAS-boetes van 948 stuks in 2009 naar 13.550 in 2023

Iedere inwoner van Roeselare heeft al gehoord van GAS-boetes en heeft er misschien zelfs al mee te maken gehad. Maar wat zijn GAS-boetes precies, wie kan ze uitschrijven en hoe komt het dat het aantal GAS-boetes sedert 2009 vijftien keer zo hoog ligt? Wij zochten het uit.
The post “We namen zelfs al een patserwagen in beslag”: Roeselaarse GAS-boetes

Lees meer »