Zomer 2023 was warmste ooit in 2.000 jaar: “Toont nog maar eens ernst aan van klimaatopwarming”

De zomer van 2023 was de warmste ooit gemeten in de voorbije 2.000 jaar voor grote delen van het noordelijk halfrond. Dat staat in een nieuwe internationale studie die vandaag in het vakblad Nature is verschenen. Hoe warm was de zomer van 2023 precies? Op welke gegevens is het onderzoek gebaseerd? Zijn dit niet gewoon natuurlijke schommelingen? En wat betekent dit nu voor onze klimaatdoelstellingen? Klimaatwetenschapper Samuel Helsen geeft tekst en uitleg. 

Meer krantenkoppen in België

Sofie Provost en Encachado winnen vernieuwde cultuurprijzen in Zulte:“Motivatie om door te gaan”

Toneelspeelster Sofie Provost en jeugdtheatervereniging Encachado zijn de grote winnaars van de vernieuwde Cultuurprijzen in Zulte. Sofie en Encachado mochten beiden zowel de juryprijs als de publieksprijs in hun categorie mee naar huis nemen. “Deze erkenning motiveert me om te blijven doorgaan”, zegt Sofie.
The post Sofie Provost en Encachado winnen vernieuwde cultuurprijzen in Zulte:“Motivatie om door te gaan”

Lees meer »

Bruggeling Tom Vandendriessche (VB) behaalt monsterscore met meer dan 303.000 voorkeursstemmen op de Europese lijst

Bruggeling Tom Vandendriessche (VB) behaalde 303.326 voorkeursstemmen bij de Europese verkiezingen. Hij moet inzake populariteit enkel voormalig premier Sophie Wilmès (MR) voor laten gaan. “Ik behaalde het meeste aantal voorkeursstemmen uit de geschiedenis van mijn partij”, glundert deze politicus.
The post Bruggeling Tom Vandendriessche (VB) behaalt monsterscore met meer dan 303.000 voorkeursstemmen op de Europese lijst appeared first on

Lees meer »

Guillaume en Olav als duo in de Ypres Rally: “Onze eigen koers rijden”

Sedert enkele jaren beperken Guillaume Salomez uit Westouter en Olav Degrave uit Dranouter zich tot één wedstrijd per seizoen, meestal de Monteberg Rally. Vorig jaar verdubbelden ze hun aantal rally’s, gezien ze ook deelnamen aan de Hemicuda. Sedert oktober vorig jaar is het wel stil rond dit team, al hebben ze nu grootse plannen om ook aan de start te

Lees meer »

Universiteitshal KU Leuven volgeplakt met affiches die samenwerking met Israël aanklagen, gebouw ook beklad met rode verf

In Leuven hebben vandalen de universiteitshal van de KU Leuven volgeplakt met affiches die erg kritisch zijn voor de universiteit. Het gebouw is ook beklad met rode verf. Met boodschappen als ‘KU Leuven complicit in genocide’ (KU Leuven medeplichtig aan genocide) of ‘Missing: ethical standards’ (ontbrekend: ethische normen) klagen de daders de samenwerking van de universiteit met Israëlische instellingen aan.

Lees meer »

Bekers uitgereikt in VLVB-competitie

Tijdens de algemene vergadering van de voetbalcompetitie VLVB, werden de bekers en trofeeën uitgereikt aan de desbetreffende winnaars van de afgelopen competitie. Dit gebeurde in OC Kappaert in Zwevegem. “Wij hebben als doel de sportverenigingen – die de voetbalsport als liefhebber beoefenen – te verenigen en te beheren. Verder willen we meehelpen de inrichting, ontwikkeling
The post Bekers uitgereikt

Lees meer »