Hoe kon ‘berg’ op grond Paul Gheysens jarenlang illegaal blijven liggen? Gemeentebestuur reageert voor het eerst: “Er is iets fout gelopen”

Hoe kon een ‘berg’ van 325.000 kubieke meter, waar ook in een minimale hoeveelheid grond PFAS gevonden is, ongestoord blijven liggen? Door een misverstand, blijkt nu. Het gemeentebestuur van Knokke-Heist reageert voor het eerst op de kwestie nadat Vlaanderen twee processen-verbaal opmaakte lastens Paul Gheysens en zijn vennootschap. “We hadden sneller moeten reageren.”

 

Meer krantenkoppen in België

Lukka (27) deelt aangrijpende beelden uit school en ziekenhuis in verboden zone Fukushima: “Boekentassen van leerlingen staan hier nog”

De Britse Urban explorer Lukka Ventures (27) en zijn gezelschap dringen in Japan binnen in de verboden rode zones rond de kerncentrale van Fukushima. In een ziekenhuis en een school ligt alles nog exact zoals het in maart 2011 halsoverkop werd achtergelaten toen een tsunami en een aardbeving een kernramp veroorzaakten. Iedereen in een straal van 30 km rond de

Lees meer »

De klas als politiek mijnenveld

01:00 Nu jongeren vanaf 16 jaar naar de Europese stembus moeten, kunnen scholen niet meer onder hun politieke opdracht uit. Maar leerkrachten zijn op hun hoede, vooral door de oproep van het Vlaams Belang. …

Lees meer »

Ongeval op E17 ter hoogte van Waregem verstoort avondspits

Op de autosnelweg E17 richting Kortrijk zorgde een ongeval ter hoogte van Waregem voor grote verkeershinder. Rond 17u belandde een personenwagen in de vangrail waardoor de rechterrijstrook op de plaats van het ongeval werd afgesloten. De reden van het ongeval is nog onbekend, de afgelopen dagen waren er al verschillende ongevallen op de E17 in de buurt van Waregem.

Lees meer »