Maatregel in strijd tegen massatoerisme in Venetië gaat vandaag in, maar inwoners stellen zich vragen: “Zijn we ermee aan het lachen?”

In de Italiaanse stad Venetië gaat donderdag een nieuwe maatregel in om massatoerisme tegen te gaan. Dagjestoeristen moeten voortaan een toegangsticket kopen. Maar inwoners stellen zich vragen bij die nieuwe maatregel. “Dit geeft Venetië een slecht imago.”

 

Meer krantenkoppen in België

Fietsster (31) gewond na aanrijding met wagen in Roeselare

Op het kruispunt van de Ardooisesteenweg met de Fabrieksstraat in Roeselare kwam het vrijdagochtend omstreeks 7 uur tot een aanrijding tussen een fietser en een personenwagen. De fietsster, een 31-jarige vrouw uit Roeselare, kwam ten val en geraakte daarbij gewond.
The post Fietsster (31) gewond na aanrijding met wagen in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stan Van Samang aangenaam verrast door K3-rockchicks en Tourist LeMc krijgt iedereen stil: dit was ‘Liefde voor muziek’

K3 en Jasper Steverlinck (48) maakten van de muziek van Stan Van Samang (45) ruige rocknummers, maar het was Tourist LeMc (40) die iedereen ontroerde met de hit ‘Alles behalve tijd’ in ‘Liefde voor muziek’. Daarnaast vertelde Stan openhartig over het verlies van zijn tennisvriend vijf jaar geleden. “Er was geen afscheid, maar hij was wel voor altijd weg.”

Lees meer »

LIVEBLOG AA GENT-OHL. Komen Buffalo’s in slotfase nog langszij?

Zondagmiddag speelt AA Gent zijn achtste wedstrijd in Play-Off 2 tegen Oud-Heverlee Leuven. Vorige week behaalde Gent de eindwinst met een overwinning op KV Mechelen. De Buffalo’s kunnen zich nu perfect voorbereiden op de barragematch tegen de vierde of vijfde uit Play-Off 1. Kan OHL verrassen en een tweede overwinning boeken tegen Gent? Volg het hier op de voet.

Lees meer »

Dochter procureur kreeg vragen magistratenexamen als verjaardagscadeau

Stagiair-advocate Luka L., die in januari deelnam aan het magistratenexamen, kreeg een week eerder al de vragen – als verjaardagscadeau – in de schoot geworpen door haar vader, de intussen geschorste afdelingsprocureur van Ieper Johan L. Dat bevestigen verschillende bronnen aan onze redactie. Tegen haar en een andere betrapte kandidaat loopt een tuchtonderzoek bij de balie. Mogelijk zijn tot zes

Lees meer »

POLITIEKE ANALYSE. “Zelfs over het Songfestival was er alleen een debat van extremen. Is nu echt álles politiek geworden?”

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe de vele tinten grijs tussen zwart en wit verdwenen lijken, met het Songfestival als recentste voorbeeld. “Nooit gekeken, noch gestemd, maar nu twintig stemmen voor Israël uitgebracht. Is

Lees meer »

“Voor iedereen die tegen kanker vecht”: Laure en Lars uit Dadizele jongste deelnemers aan 1.000 km voor Kom op tegen Kanker

Afgelopen verlengd weekend hebben duizenden mensen zich 100 procent gegeven tijdens de fietstocht voor Kom Op Tegen Kanker. Het evenement was opnieuw een succes en bracht bijna zeven miljoen euro op. Ook twee Dadizelenaars gingen tot het gaatje en mochten zich zelfs de jongste deelnemers van de rit noemen.
The post “Voor iedereen die tegen kanker vecht”: Laure en

Lees meer »

Gabriëlle en Jozef zijn zestig jaar getrouwd

Josef Amez en Gabriëlle Devos vierden verleden week hun zestigste huwelijksverjaardag. Ze trouwden in Waregem op 8 mei 1964. Josef werd geboren in Waregem op 16 mei 1940. Gaby zag er het levenslicht op 25 januari 1938. Ze hebben zes kinderen: Françoise, Veronique, Annabelle, Manfred, Charlotte en Michaël en dertien kleinkinderen: Sammy, Lindsy, Yara, Olivier,
The post Gabriëlle en

Lees meer »