‘Hoogopgeleiden hebben belachelijk goed voor zichzelf gezorgd’: 9 verhalen die u na dit weekend kunt lezen

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Bibliotheek organiseert Boekstartweken

Boekstart is een initiatief van Iedereen Leest, dat (groot)ouders wil aanmoedigen om hun (klein)kinderen zo vroeg mogelijk boekjes én de bibliotheek te laten ontdekken. Dat is niet alleen leuk, maar het bevordert ook de taalontwikkeling. “Wij doen ieder jaar mee aan de Boekstartdag, maar dit jaar gaan we nog een stapje verder”, vertelt schepen van
The post Bibliotheek organiseert

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Netanyahu bijt van zich af na dreigement Biden: “Indien nodig zullen we vechten met onze vingernagels”

Lees hier al het nieuws terug van donderdag 9 mei over de oorlog in Gaza en de politieke crisis in het Midden-Oosten. In Israël wordt verbijsterd gereageerd op de nieuwste zet van Joe Biden. De Amerikaanse president dreigde ermee om de wapenleveringen stop te zetten als het grondoffensief niet stopgezet wordt. “Dit kan onze operationele planning in de war sturen”,

Lees meer »

Ondanks omstreden deelname was Israël een publieksfavoriet: boycot, lobby of gewoon een leuk nummer? 

Hoewel de deelname van Israël aan het Songfestival niet ongecontesteerd was, was de Israëlische inzending ‘Hurricane’ een van de publieksfavorieten. Zangeres Eden Golan kreeg in totaal van maar liefst 15 landen de maximumscore, waaronder België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Spanje. Israël eindigde zo op de tweede plaats bij de televoting. "Dat heeft verschillende oorzaken", zegt VRT NWS-journalist Gianni Paelinck.

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Jabbeke?

Hoe goed ben jij op de hoogte van het reilen en zeilen in Jabbeke? Wat weet je van Constant Permeke? Ken je sportminnend Jabbeke? Dronk je ook nog een pint in De Tijger? Waag dan je kans in deze op en top Jabbeekse quiz. Veel succes!
The post Quiz – Hoe goed ken jij Jabbeke? appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Gemengde competitie is geen voordeel”

Dit weekend staat in Nieuwpoort de Beker van Vlaanderen alle Categorieën voor mannen en vrouwen op de atletiekkalender. Koninklijke Kortrijk Sport Spurs komt uit in eerste landelijke waar het de strijd aangaat voor het behoud.
The post “Gemengde competitie is geen voordeel” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wout Cappele zet na 25 jaar punt achter Daring Brugge (2A)

Op zondag 28 april beleefde Wout Cappelle ongetwijfeld zijn meest memorabele voetbalwedstrijd. Jong Male moest de derby winnen om zich tot kampioen te kronen, Daring Brugge diende één punt te oogsten om de degradatiebarrage te ontlopen.
The post Wout Cappele zet na 25 jaar punt achter Daring Brugge (2A) appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duurste attractie van Bellewaerde Park in Ieper ligt al week stil: “Bijkomende testen nodig om op volle capaciteit te werken”

In Bellewaerde Park in Ieper ligt het nieuwe paradepaardje, de waterattractie Amazonia, al een week stil. De attractie van 14 miljoen euro werd 3 weken geleden geopend, maar kende al enkele problemen. "Amazonia is een prototype, een attractie die nog nergens bestaat, dat vergt veel rekenwerk en bijkomende testen", zegt parkwoordvoerder Filip Van Dorpe.

Lees meer »

Hanne Borstlap en twee andere studenten vertellen over hun ervaringen aan Amerikaanse topuniversiteiten: “Laat je niet intimideren door alle knappe koppen rondom je”

Harvard, Princeton, Yale. Hanne Borstlap uit Wilrijk en twee andere studenten studeren of studeerden aan een Amerikaanse topuniversiteit, net zoals prinses Elisabeth zal doen, en vertellen over hun wedervaren. En geven de kroonprinses advies. “Laat je niet intimideren door alle knappe koppen rondom je, maar geniet van de unieke ervaring.”

Lees meer »

Leerlingen Hotelschool Ter Duinen Koksijde in de bloemetjes gezet voor knappe prestaties in wedstrijden buiten de schooluren

Op dinsdag 7 mei zette Hotelschool Ter Duinen in Koksijde naar goede jaarlijkse gewoonte alle leerlingen in de bloemetjes die dit schooljaar deelgenomen hebben aan wedstrijden.
The post Leerlingen Hotelschool Ter Duinen Koksijde in de bloemetjes gezet voor knappe prestaties in wedstrijden buiten de schooluren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Liesbeth (24) zingt in single over onzekerheden en angsten: “In muziek kan ik heel goed mijn emoties kwijt”

Autisme, psychische kwetsbaarheid en een eetstoornis maken het leven van Liesbeth Veranneman niet gemakkelijk. De 24-jarige Moorsleedse vindt gelukkig een houvast in muziek. Liesbeth bracht onlangs met ‘Wervelwind’ een lied uit over haar eigen leven. Het lied kreeg inmiddels een plaats op een cd.
The post Liesbeth (24) zingt in single over onzekerheden en angsten: “In muziek kan ik

Lees meer »

Cultuurtrofee voor gepassioneerd amateurkunstenaar Solange Theys: “Een verdienstelijke winnaar”

De Culturele Raad van Lendelede overhandigt op vrijdag 17 mei om 19 uur in Den Tap de Cultuurtrofee 2023 aan kunstenares Solange Theys. Ze is een buitenbeentje op cultureel vlak, volgde diverse dansopleidingen, richtte haar eigen dansgezelschap ‘50fifty Dance Company op, werkt mee aan ‘Iedereen Digitaal’ in Lendelede… Kortom: ze is een verdiende winnaar!
The post Cultuurtrofee voor gepassioneerd

Lees meer »

Nederlandse Pegida-voorman steekt koran in brand in Arnhem

De voorman van de Nederlandse tak van antimoslimorganisatie Pegida heeft zaterdagmiddag in de stad Arnhem een koran verbrand. Een eerdere poging van Edwin Wagensveld in januari dit jaar om het Heilige Schrift van de islam in brand te steken mislukte omdat er rellen uitbraken. Zaterdag waren er op de plek van de verbranding geen tegendemonstranten op de been.

Lees meer »