Liesbeth (24) zingt in single over onzekerheden en angsten: “In muziek kan ik heel goed mijn emoties kwijt”

Autisme, psychische kwetsbaarheid en een eetstoornis maken het leven van Liesbeth Veranneman niet gemakkelijk. De 24-jarige Moorsleedse vindt gelukkig een houvast in muziek. Liesbeth bracht onlangs met ‘Wervelwind’ een lied uit over haar eigen leven. Het lied kreeg inmiddels een plaats op een cd.

Toen Liesbeth Veranneman (24) in het tweede middelbaar les volgde werd bij haar autisme vastgesteld. “Ik voelde dat het moeilijker werd op mee te kunnen in een school in het gewoon onderwijs. Al snel werd toen duidelijk dat dit door mijn autisme kwam.”

Nadat autisme bij haar werd vastgesteld, veranderde heel wat voor haar. Liesbeth ruilde de Burgerschool in Roeselare in voor een school voor buitengewoon onderwijs in Spermalie. “Ik vond het erg confronterend om te horen dat ik autisme had, maar later werd ook duidelijk dat ik psychisch erg kwetsbaar was. Die onzekerheden en angsten uitten zich vaak in eetstoornissen, die ik soms moeilijk onder controle krijg.” Liesbeth werd de voorbije jaren verschillende keren opgenomen in een gespecialiseerde kliniek, waar ze telkens wat tot rust kon komen. “Maar gelukkig vond ik telkens ook wat rust in mijn grote passie voor muziek.”

Schoolkoor

Muziek is al sinds jongs af aan een passie van de 24-jarige Moorsleedse. Vroeger maakte ze deel uit van het toenmalige koor in de Moorsleedse vrije basisschool De Bunderboog, waar ze ook de lagere school doorliep. “Ik amuseerde me echt, maar deel uitmaken van een koor zou nu spijtig genoeg niet meer mogelijk zijn. Binnen een koor moet je met heel vel mensen samen zingen. De drukte zou ik moeilijk aankunnen.”

Ondanks haar autisme gaf Liesbeth haar passie voor muziek niet op. “Gelukkig leerde ik mijn zangleraar Didier Deruytter enkele jaren geleden kennen. Hij hielp me erg en dankzij hem kan ik nu nog steeds mijn favoriete hobby beoefenen. Als ik me minder voel, kan ik steeds teruggrijpen naar muziek, iets wat de voorbije jaren alsmaar belangrijker geworden is in mijn leven.”

Wervelwind

Vorige zomer kwam Liesbeth op het idee om haar korte, maar al turbulente leven te beschrijven in een lied. Daarvoor kreeg ze de steun van haar zangleraar en verschillende andere muzikanten. “Wervelwind vertelt mooi mijn verhaal. Ik heb het zelf geschreven, maar kreeg daarna ook de hulp van kenners. De song omschrijft mijn autisme, de wervelwind door mijn hoofd en de angsten die ik spijtig genoeg vaak heb. Het is mijn levensverhaal in een giet gegoten.” In december vorig jaar bracht de Moorsleedse haar single uit en organiseerde ze een wijnverkoop ten voordele van vzw Espoir en vzw HabitASS. Dat ze zich inzet voor deze twee goede doelen is eigenlijk totaal geen toeval. “Vzw Espoir zet zich in voor mensen met een eetstoornis. Ik heb er zelf veel steun aan ondervonden. Vzw HabitASS is een woonproject in Varsenare voor mensen met autisme en een psychische kwetsbaarheid. Ik wil graag lotgenoten steunen die door deze organisaties op weg gezet worden.”

Optredens

Op zaterdag 1 juni brengt Liesbeth, samen met haar zangleraar, ook nog twee optredens ten voordele van beide vzw’s. “Dankzij mijn zangleraar is dit opnieuw mogelijk. Hij stelt me gerust.” Om 15 uur en 20 uur treden ze op in Club De B in Torhout. Tickets kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar via https://live-music.webnode.be/optreden/.

“Ik ben misschien niet de allerbeste zangeres, maar met de muziek die we dan brengen, hoop ik mensen te raken. Ik kan heel goed mijn emoties kwijt in muziek en wil met dit optreden ook hoop geven aan heel wat lotgenoten die het wellicht ook vaak moeilijk hebben.”

Tijdens de twee optredens zal Liesbeth ruim tien verschillende nummers zingen. Natuurlijk zal ook haar lied Wervelwind de revue passeren. Wie de cd, die 10 euro kost, wil kopen, kan contact opnemen met Liesbeth van Facebook en Instagram.

The post Liesbeth (24) zingt in single over onzekerheden en angsten: “In muziek kan ik heel goed mijn emoties kwijt” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Pittemse toneelvereniging Loridans neemt plannen voor benefiet kleine Rachèle weer op na uitstel door darmkanker voorzitter

Driemaal goed nieuws vanuit Pittem. Nadat de jonge Rachèle een tijd geleden na een lange en moeilijke zoektocht een stamceldonor kon vinden, is er vanuit toneelvereniging Loridans Kring nu ook een nieuwe datum voor het benefietevenement ten voordele van haar en haar gezin. De activiteit, die oorspronkelijk in februari zou plaatsvinden, moest uitgesteld worden nadat bij voorzitter Gaspard Vandewalle darmkanker

Lees meer »

Terwijl Voeren de schade opmeet, voorspelt het KMI nog meer regen

Terwijl de inwoners van Voeren nog volop aan het opruimen zijn na de wateroverlast van vrijdagavond, voorspelt het KMI nog meer regen de komende dagen. De neerslaghoeveelheden zouden lager moeten liggen dan de afgelopen dagen, maar door de hoge grondwaterstanden loert het gevaar op wateroverlast om de hoek. Weervrouw Sabine Hagedoren verwacht de komende decennia overigens nog meer "extreme" periodes.

Lees meer »

“Eerbetoon voor overleden ploegmaat Dieter Sohier”: tweede Brocacup op 18 mei op nieuwe locatie

Vorig jaar organiseerde zaalvoetbalploeg RFC Aux Trois de eerste editie van de Brocacup in Boezinge. Dit jaar staat hun tweede editie gepland op zaterdag 18 mei en ze verhuizen van locatie naar KVK Westhoek. Voor de finale voorzien ze een eerbetoon voor hun overleden ploegmaat Dieter Sohier.
The post “Eerbetoon voor overleden ploegmaat Dieter Sohier”: tweede Brocacup op 18

Lees meer »

Georgische president zet veto in tegen wet over “buitenlandse invloed” die het land al weken in de ban houdt

De Georgische president Salome Zoerabisjvili heeft haar veto ingezet tegen de omstreden wet die de "buitenlandse invloed" aan banden moet leggen. Dat heeft ze vandaag aangekondigd. Volgens haar is die wet "Russisch in essentie" en in strijd met de Georgische grondwet. De wet gaat nu terug naar het parlement, waar de regeringspartij Georgische Droom, die de wet gelanceerd heeft, haar

Lees meer »

Nieuwe details duiken op: “Medisch team van de Paus werd ingevlogen voor operatie prinses Kate”

Er zijn nieuwe details opgedoken over de operatie van prinses Kate (42). Op 16 januari onderging de vrouw van prins William (41) een buikoperatie in Londen, waarna werd ontdekt dat ze aan kanker leed. Sindsdien ondergaat de prinses preventieve chemotherapie en blijft ze afwezig uit het koninklijke leven. Volgens het Italiaanse blad ‘Gente’ werd de operatie uitgevoerd door het medisch

Lees meer »

Ward hangt voetbalschoenen aan de haak

Ward Onderbeke is een stille, doodbrave jongen. Eens op het terrein scoort hij meermaals met de ogen dicht. Hoeveel rozen in zijn hele carrière? Hij heeft er geen idee van. Zijn mooiste moment? Er waren er zoveel, maar ook mindere. Zulke antwoorden typeren de goalgetter: hij relativeert zowel tegenslagen als euforie.
The post Ward hangt voetbalschoenen aan de haak

Lees meer »

Vriendin van koningin Camilla: “Het is William die zijn vader tegenhoudt zich te verzoenen met prins Harry”

Prins Harry (39) reisde vorige week naar het Verenigd Koninkrijk om het 10-jarig jubileum van de Invictus Games te vieren. Maar de prins is er niet in geslaagd om zijn vader, koning Charles (75), te ontmoeten. Hoewel Harry aangaf dat hij zijn vader niet kon zien vanwege zijn “drukke schema”, beweert een vriendin van koningin Camilla (76) dat prins William

Lees meer »

Rik Verheye zet alles op alles voor voetbalclub: “Volgens mijn boekhouder de slechtste investering ooit, maar daar gaat het niet om”

“Wij vormen een sterk koppel. Ik heb het volste vertrouwen in ons.” Het mag duidelijk zijn: ‘Nonkels’-acteur Rik Verheye (37) is nog steeds stapel op zijn Manon. Al moet ze hem wel delen met de rest van Vlaanderen. Want met zijn passie voor acteren, tv-maken en zijn club Sporting Hasselt is Rik drukker dan ooit. “Ik ben collectief bezit”, vertelt

Lees meer »

Gianni (26) uit Ingelmunster is finalist voor Mister Gay Belgium: “Aandacht voor depressie”

Niet één, maar twee dorpsgenoten zitten bij de twaalf finalisten van Mister Gay Belgium, die op dinsdagavond 7 mei met een Kick Off officieel van start ging in zaal AthenA in Antwerpen. Naast Branco Craeyeveld uit de Hoppestraat staat ook Gianni Saelens uit de Vlasschaardstraat met zijn foto tussen de twaalf finalisten.
The post Gianni (26) uit Ingelmunster is

Lees meer »

Thierry Beyts pakt nu uit met boek over duistere Brugse verledens

Thierry Beyts (73) heeft een tweede boek geschreven, Duistere Brugse Verledens. Eerder al pakte deze Bruggeling uit met Tijdloze Brugse Verledens, waarin hij bekende Bruggelingen als Anne De Beir, Louis De Potter, Guido Gezelle, Jules Du Jardin, Andre De Meulemeester en Michel Van Maele in fictieve gesprekken aan het woord liet.
The post Thierry Beyts pakt nu uit met

Lees meer »