Kannibalisme-uitspraak van Joe Biden zet kwaad bloed bij premier van Papoea-Nieuw-Guinea

Premier James Marape van Papoea-Nieuw-Guinea is niet te spreken over een uitspraak van president Joe Biden waarin hij suggereert dat zijn oom tijdens WO II door "kannibalen" is opgegeten in het land. Papoea-Nieuw-Guinea is voor de Verenigde Staten een belangrijke strategische partner in de machtsstrijd met China om de regio. 

Meer krantenkoppen in België

Bekijk! Ouders laten broertje (7) en zusje (5) alleen thuis: brandweer haalt hen met ladder naar beneden nadat meisje uit dakvenster hangt

Opvallende interventie vrijdagmiddag voor de hulpdiensten. De brandweer moest daar namelijk twee kindjes via een dakvenster uit een huis halen. Het jongetje en zijn zus (7 en 5) waren alleen thuis en konden niet naar buiten.
The post Bekijk! Ouders laten broertje (7) en zusje (5) alleen thuis: brandweer haalt hen met ladder naar beneden nadat meisje uit dakvenster

Lees meer »

Kleine superheld Lowie (6) verliest strijd tegen kanker: “Mijn lief ventje, wij houden zielsveel van je”

Kleine superheld Lowie uit Zoersel is niet meer. Zestien maanden nadat er bij de jongen een agressieve hersentumor werd vastgesteld, stopte zijn leventje. Uitgerekend op Moederdag. Maar één ding is zeker: zijn ouders en zusje bezorgden hem in zijn palliatieve maanden de mooiste momenten van zijn leven. “We maken de prachtigste herinneringen en ik geloof dat ik momenteel intenser met

Lees meer »

Gents burgemeester De Clercq ontmoet president Zelenski tijdens Europese stedentop in Kiev

Tijdens een topbijeenkomst van Europese steden heeft de Gentse burgemeester Mathias De Clercq (open VLD) de Oekraïense president Zelenski gesproken over de wederopbouw van Oekraïense steden. De Clercq is vicevoorzitter van het Europese stedennetwerk Eurocities, het grootste stedennetwerk van Europa. Verschillende Oekraïense steden zijn lid van dat netwerk. Om veiligheidsredenen is de bijeenkomst in Kiev tot vandaag geheim gehouden.

Lees meer »

De Plakkers boeken in het zaalvoetbal dubbel succes

De competities in het zaalvoetbal zitten erop en De Plakkers kunnen terugblikken op een mooi seizoen. De eerste ploeg promoveert naar tweede nationale. Het derde team greep de titel en speelt na de zomer in tweede provinciale. En straks komen er nog twee mannenploegen bij.
The post De Plakkers boeken in het zaalvoetbal dubbel succes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Motorrijder (63) gewond na val tijdens rondrit

Een 63-jarige motorrijder is donderdagavond ten val gekomen tijdens een rondrit met andere motorrijders in Diksmuide. De man moest gewond naar het ziekenhuis.
The post Motorrijder (63) gewond na val tijdens rondrit appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Mannen en vrouwen beschikken niet over dezelfde ‘motor’”: waarom lezen we alleen over plotse dood bij mannelijke (top)sporters?

Christian Eriksen die ineenstuikt op het veld tijdens het EK voetbal in 2021, Sep Vanmarcke die een punt achter zijn carrière moest zetten door hartritmestoornissen of Sergio Agüero van FC Barcelona die noodgedwongen moest stoppen met voetballen door hartproblemen. Topsport blijkt niet zo onschuldig voor het hart. Maar geldt dat ook voor topsportsters? Uit onderzoek blijkt dat negen op tien

Lees meer »