Oekraïne laat meeste veroordeelde criminelen voortaan toe tot leger

Het Oekraïense parlement heeft woensdag ingestemd met een wetsvoorstel dat sommige veroordeelde criminelen toelaat het leger aan de frontlijn te vervoegen. In ruil krijgen ze amnestie. Kiev heeft het al lange tijd moeilijk om genoeg soldaten te mobiliseren in de oorlog tegen Oekraïne. 

Meer krantenkoppen in België

In Oegandese hoofdstad Kampala zijn controversiële wereldleiders de helden van het drukwerk

Het is drukwerk troef in Nasser Road, een mythische plek in de Oegandese hoofdstad Kampala. De straat staat bekend om haar creatieve print­industrie, in al haar facetten. Nieuwe reisdocumenten, diploma’s of een nieuwe identiteitskaart rollen er van de persen, maar naast het frauduleuzere werk vind je er verrassende posters en kalenders met een controversiële wereldleider in de hoofdrol. Soms is

Lees meer »

Mexicaanse kiescampagne meer dan ooit gedrenkt in bloed

Op 2 juni kiest Mexico een nieuwe president, een nieuw Congres, nieuwe deelstaatparlementen en nieuwe burgemeesters. Zo gigantisch als de stembusgang is, zo wreed ook is het geweld dat ermee gepaard gaat: nooit eerder in een campagne werden zoveel kandidaten vermoord – al meer dan 30 sinds begin dit jaar.

Lees meer »

Meest invloedrijke medische boek aller tijden terug aan KU Leuven

Een van de bekendste medische boeken aller tijden is terug in Leuven. In ‘De humani corporis fabrica’ beschreef de bekende wetenschapper Andreas Vesalius in de 16de eeuw de anatomie van het menselijk lichaam. Begin dit jaar kocht de KU Leuven met Vlaamse steun het boek op een internationale veiling voor 1,8 miljoen euro.

Lees meer »

Auto over de kop na zware klap op kruispunt

Op een kruispunt van de Poperingse ring gebeurde dinsdagochtend een zwaar ongeval. Twee personen werden overgebracht naar het ziekenhuis.
The post Auto over de kop na zware klap op kruispunt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opmerkelijke beelden: beste golfer ter wereld in de boeien geslagen nadat hij in paniek agent “mishandelt”

Opmerkelijke beelden van de beste golfer ter wereld. Scottie Scheffler (27) werd in de boeien geslagen omdat hij na een dodelijk ongeval in paniek de file wilde omzeilen uit vrees niet tijdig op het belangrijke PGA Championship-toernooi te arriveren. De nummer één stopte daarbij niet voor een politieagent en sleurde hem zelfs een tiental meter mee. De arrestatie werd gefilmd.

Lees meer »

Minifestival FUN K-Town in Kortrijk is opnieuw groot succes

Twee podia, vijftig dj’s, foodtrucks, lounges, een waaier aan muziek, sfeer en veel groen: dat is het derde minifestival FUN K-Town op Kortrijk Weide langs de Leie tijdens Sinksenfeesten. Hanne, Sara, Linde, Mana en Nele waren van de partij.
The post Minifestival FUN K-Town in Kortrijk is opnieuw groot succes appeared first on KW.be.

Lees meer »