Lukka (27) deelt aangrijpende beelden uit school en ziekenhuis in verboden zone Fukushima: “Boekentassen van leerlingen staan hier nog”

De Britse Urban explorer Lukka Ventures (27) en zijn gezelschap dringen in Japan binnen in de verboden rode zones rond de kerncentrale van Fukushima. In een ziekenhuis en een school ligt alles nog exact zoals het in maart 2011 halsoverkop werd achtergelaten toen een tsunami en een aardbeving een kernramp veroorzaakten. Iedereen in een straal van 30 km rond de kerncentrale moest toen onmiddellijk vertrekken. 

Meer krantenkoppen in België

Deel van balkon valt op straat in Oostende

In Oostende is woensdagavond een deel van een balkon op straat beland. Dat gebeurde in de Amsterdamstraat. Gewonden vielen er niet.
The post Deel van balkon valt op straat in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belgische wandelaarster (57) raakt gewond in Spaanse bergen: Koninklijke Garde helpt bij reddingsactie

Een Belgische vrouw (57) is gisteren gewond geraakt tijdens een wandeling in de Picos de Europa, een bergketen in het noorden van Spanje. Reddingsdiensten evacueerden haar met een helikopter. Opmerkelijk: het waren leden van de Spaanse Koninklijke Garde die alarm sloegen. Die staat normaal in voor de bescherming van de koning van Spanje en de leden van de koninklijke familie.

Lees meer »

Hugo Sigal reageert op eerbetoon aan Nicole & Hugo op Songfestival: “Ik ben enorm ontroerd”

“Onvoorstelbaar.” Hugo Sigal (76) is verwonderd door het opvallende eerbetoon aan hem en z’n Nicole tijdens de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival. Tijdens de stemming sprak de presentatrice vol lof over hun optreden in 1973, iets wat Hugo niet is ontgaan. “We hebben destijds een statement gemaakt en dat hebben we dus gisteren bewezen”, vertelt hij op JOE.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Poetin herdenkt overwinning op nazi-Duitsland: “Onze strategische troepen zijn altijd gevechtsklaar”

“Rusland zal er alles aan doen om een wereldwijd conflict te vermijden. Maar tegelijkertijd kunnen we niet toestaan dat iemand ons bedreigt. Onze strategische troepen zijn altijd gevechtsklaar.” Dat verklaarde de Russische president Vladimir Poetin in een korte speech tijdens de Dag van de Overwinning. Op 9 mei herdenken de voormalige Sovjetlanden de overwinning op nazi-Duitsland in de Tweede Wereldoorlog.Volg

Lees meer »

John Swinney legt eed af als nieuwe premier van Schotland

John Swinney heeft de eed afgelegd als nieuwe premier van Schotland. Gisteren was de nieuwe leider van de Scottish National Party (SNP) al officieel door het parlement verkozen. Swinney volgt Humza Yousaf op, die vorige week moest opstappen. Hij moet nog officieel worden benoemd door koning Charles maar dat is een formaliteit.

Lees meer »

LIVEBLOG REAL-BAYERN (21u). Tuchel: “Geheime wapen van Europees topschutter Kane? Cappuccino”

Kunnen Courtois & co hun goede uitgangspositie van de heenmatch vasthouden in München? Die eindigde in 2-2 dankzij twee doelpunten van Vinicius. Bij Bayern scoorden Sané en Harry Kane. Courtois zal overigens niet onder de lat staan. “Met Lunin spelen was altijd het plan”, bevestigde Ancelotti. Krijgen we hetzelfde spektakel te zien als in de heenwedstrijd? Volg het in de

Lees meer »