Hoe kon ‘berg’ op grond Paul Gheysens jarenlang illegaal blijven liggen? Gemeentebestuur reageert voor het eerst: “Er is iets fout gelopen”

Hoe kon een ‘berg’ van 325.000 kubieke meter, waar ook in een minimale hoeveelheid grond PFAS gevonden is, ongestoord blijven liggen? Door een misverstand, blijkt nu. Het gemeentebestuur van Knokke-Heist reageert voor het eerst op de kwestie nadat Vlaanderen twee processen-verbaal opmaakte lastens Paul Gheysens en zijn vennootschap. “We hadden sneller moeten reageren.”

 

Meer krantenkoppen in België

“Als het dat doet, escaleert het conflict”: kolonel Roger Housen analyseert voorstel van Polen om kernwapens te huisvesten

De Poolse president Andrzej Duda zegt dat het land bereid is Amerikaanse kernwapens te huisvesten ter verdediging van de oostflank van de NAVO. Komen er effectief kernraketten in Polen, zou dat strategisch slim zijn en hoe zou het Kremlin reageren? Kolonel Roger Housen, expert krijgskunde, legt uit. “Dit werkt als een rode lap op een stier bij het Kremlin.”

Lees meer »

Sorteercentra Bpost geblokkeerd in Wallonië en Brussel

De twee grote Waalse postsorteercentra in Luik en Charleroi en het centrum in Brussel zijn dinsdagochtend geblokkeerd. Dat zegt Stéphane Daussaint van de christelijke vakbond CSC-Transcom. Maandag was de postbedeling in het zuiden van het land al zwaar verstoord.

Lees meer »

KIJK. Eindelijk drama in ‘Boer zkt vrouw’: meisjes bij boer Thomas willen zelf opstappen? Dina snelt ter hulp

Dina Tersago beloofde bij aanvang van dit ‘Boer zkt vrouw’-seizoen enkele onverwachte wendingen, en zondagavond is het zover. Vlak voor het keuzemoment waarbij melkvee- en aardappelboer Thomas (29) één van de vier dames naar huis moet sturen, krijgt hij het gevoel dat niet alle vrouwen nog voor hem willen gaan. Dina Tersago komt ter plekke en legt Silke, Chloë, Amber

Lees meer »

Leraren Tennessee mogen voortaan vuurwapens dragen op school

Leraren en schoolpersoneel in de Amerikaanse staat Tennessee mogen voortaan bewapend zijn. Het door Republikeinen gedomineerde parlement van de staat nam dinsdag een wet aan waardoor pistolen en revolvers onzichtbaar gedragen mogen worden op school. De hoop is dat het afschrikt en dus de veiligheid vergroot.

Lees meer »

De recepten om onze begroting recht te trekken zijn niet eindeloos

Het gaat er in de verkiezingscampagne nauwelijks over, maar dinsdag staat in het Europees Parlement een cruciale stemming op de agenda. Aan de orde zijn de nieuwe financiële regels voor Europese lidstaten. Dat lijkt technisch, maar dat is het niet. In één klap kunnen die regels ervoor zorgen dat alle beloftes die tussen nu en de verkiezingen van 9 juni

Lees meer »