Oekraïne zet langeafstandsraketten in die VS in het geheim leverden

De Verenigde Staten hebben de voorbije weken voor het eerst ATACMS-raketten naar Oekraïne gestuurd. Kiev heeft de raketten al zeker twee keer gebruikt om doelwitten ver achter de Russische linies te raken.

 

Meer krantenkoppen in België

Hardleerse stalker uit Blankenberge beklimt zelfs appartementsgebouw om bij ex te geraken: twee jaar voorwaardelijke celstraf

Een 48-jarige Blankenbergenaar ging wel héél ver om zijn ex-partner te belagen. Dat levert David C. nu twee jaar voorwaardelijke celstraf op. De man moet onder meer een straat- en contactverbod respecteren.
The post Hardleerse stalker uit Blankenberge beklimt zelfs appartementsgebouw om bij ex te geraken: twee jaar voorwaardelijke celstraf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Shop-actie in Oostende: politie controleert in kader van eerlijke handel

De Oostendse politie controleerde begin deze week opnieuw verschillende handelszaken en dit in samenwerking met meerdere instanties. De zogenoemde Shop-acties zijn opgericht om handelaars te controleren en ervoor te zorgen dat er eerlijke handel en eerlijke concurrentie kan heersen in Oostende.
The post Shop-actie in Oostende: politie controleert in kader van eerlijke handel appeared first on KW.be.

Lees meer »

De stemmer had een duidelijke voorkeur: Joost Klein werd tweede in halve finale, Belgische kijker gaf Israël meeste punten

Joost Klein (26) is donderdag in de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival tweede geworden. Hij kreeg van het publiek in totaal 182 punten, zo maakte de European Broadcasting Union (EBU) bekend. België eindigde pas op de dertiende plaats met een schamele 18 punten. En hoe verschillend werd er gestemd door het Belgische publiek en de vakjury?

Lees meer »

Vliegen op Londen vanuit Antwerpen niet meer mogelijk

Begin 2023 heropende de “iconische verbinding” tussen London City Airport en Antwerpen. Door personeelstekort bij de Luxemburgse luchtvaartmaatschappij Luxair zal het traject opnieuw worden geschrapt vanaf juni. Dat bevestigt de luchthaven van Deurne.

Lees meer »

LIVE. Wat zegt Hein Vanhaezebrouck, nu AA Gent mondeling akkoord heeft met Wouter Vrancken? Volg zijn persconferentie hier

Dat Hein Vanhaezebrouck aan het eind van het seizoen vertrekt bij AA Gent, was al langer duidelijk. Dat hij bij de Buffalo’s naar alle waarschijnlijkheid zal worden opgevolgd door Wouter Vrancken, is dan weer wél nieuws. Hoe is dat bij Vanhaezebrouck binnen gekomen? Volg de persconferentie in de aanloop naar AA Gent-OHL hier vanaf 15u LIVE!

Lees meer »

“Sodom en Gomorra”: foto toont hoe ravers in Nederlandse stad doodleuk orale seks hebben vlak voor café

In de Nederlandse stad Utrecht moeten ze nog altijd bekomen van de doortocht van enkele honderden kleurrijke ravers afgelopen weekend. Vooral een hallucinant beeld van een koppel dat schaamteloos een potje orale seks had op het voetpad voor een café, gaat over de tongen. “Er is veel gebeurd wat niet door de beugel kan”, verklaarde burgemeester Sharon Dijksma gisteren over

Lees meer »

Piepjong wijndomein Lescrauwaet krijgt label 100% West-Vlaams

Het jonge wijndomein Lescrauwaet langs de Zomerweg in Jabbeke heeft het kwaliteitslabel 100% West-Vlaams gekregen. Tot voor enkele jaren werden op het domein nog kerstbomen gekweekt, maar nu is de transitie dus compleet. En de toekomst lonkt.
The post Piepjong wijndomein Lescrauwaet krijgt label 100% West-Vlaams appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dwergvinvis spoelt aan in Oostende: “Kan nog niet lang overleden zijn”

In Oostende is maandagmorgen kort na 9 uur een een dwergvinvis aangespoeld. Het dier kan nog niet lang overleden zijn. Hoofdredder Jonathan Devos zag het dier kort daarvoor drijven. “Kort voor 9 uur zag ik een vermoedelijke dwergvinvis drijven”, zegt de hoofdredder. “Of het dier toen al overleden was is niet duidelijk. Kort daarna spoelde het aan en pas dan

Lees meer »