Handelaars Diksmuidestraat doen mee aan de Week van de Stenen Winkel: “Winkels maken de stad gezellig”

26 winkeliers uit de Diksmuidestraat in Ieper gaan in het verzet tegen online shoppen en zetten van maandag 13 tot zondag 19 mei hun beste beentje voor tijdens de Week van de Stenen Winkel. “Stel je de steden maar eens voor zonder de kleine winkels”, zegt initiatiefnemer Leen Dehaemers.

De Week van de Stenen Winkel is een initiatief dat komt overwaaien uit Nederland. Op initiatief van Leen Dehaemers van kaaswinkel De Kazaar nemen ook de handelaars van de Diksmuidestraat die handschoen op. “Voor ons is het belangrijk om hieraan mee te doen, zodat we onze klanten kunnen bedanken maar ook omdat het nodig is dat mensen weten hoe belangrijk winkels eigenlijk zijn in de maatschappij”, vertelt Leen. “Wanneer je een dagje op uitstap wil, op reis of in je eigen stad, of een citytrip naar een andere stad doet, dan zie je dat het net die winkeltjes zijn die de steden gezellig maken. Stel je de steden maar eens voor zonder de kleine winkels. De charme en het plezier van een stad verdwijnen meteen.”

Het online shoppen zet de stenen winkels wel onder druk, maar Leen is ervan overtuigd dat een winkel veel meerwaarde heeft. “Het is wel makkelijk om ’s avonds op de gsm even online te shoppen, maar haal je daar echt plezier uit? Of is het toch leuker om even langs te gaan bij de lokale winkels, de producten werkelijk te zien, advies te krijgen, een leuke babbel te doen…? De kwaliteit van de producten is doorgaans ook beter. Dat is toch zeker in de Diksmuidestraat het geval waar alle winkeliers mikken op mooie, ambachtelijke, kwalitatieve producten.”

Tombola

“In een echte stenen winkel is er ook steeds minstens één persoon die met hart en ziel de winkel uitbaat, die er alles aan doet om van de winkel een succes te maken en die op het einde van de rit alles betaald moet krijgen. Zoals bij mij is het in altijd tot ’s avonds laat werken en ’s morgens heel vroeg beginnen, maar ik vind dat zalig! Stenen winkeltjes hebben een heel groot hart voor hun zaak.” Wie in de week van 13 mei in de Diksmuidestraat wandelt, zal dan ook niet naast het initiatief kunnen kijken. “Onze straat zal mooi versierd zijn, we zullen onze klanten extra bedanken voor hun komst en een mooie tombola organiseren voor alle klanten die in die week langskomen.”

The post Handelaars Diksmuidestraat doen mee aan de Week van de Stenen Winkel: “Winkels maken de stad gezellig” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Klimaatactivisten leggen luchthaven van München lam

Op de luchthaven van München, in de zuidelijke Duitse deelstaat Beieren, hebben klimaatactivisten van het collectief Letzte Generation (“Laatste Generatie”) zich vastgekleefd op de taxibanen. De luchthaven is daardoor “om veiligheidsredenen gesloten”, meldde een woordvoerder van de luchthaven.

Lees meer »

Malaise gevangenissen: stakingsaanzeggingen geactiveerd, vanaf woensdagavond kans op staking in West-Vlaamse gevangenissen

De stakingsaanzegging die de socialistische vakbond ACOD heeft ingediend voor onder andere de gevangenissen in West-Vlaanderen wordt geactiveerd. Dat zeggen de vakbonden na het overleg met het kabinet van minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) op dinsdag. De liberale vakbond VSOA en de christelijke vakbond ACV ondersteunen de stakingsaanzeggingen van ACOD.
The post Malaise gevangenissen: stakingsaanzeggingen geactiveerd,

Lees meer »

Plunderingen en brandstichting: gewelddadige protesten tegen Frankrijk in Nieuw-Caledonië

In het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië is het maandag tot gewelddadige protesten gekomen van separatisten. Ze verzetten zich tegen een geplande grondwetswijziging van de regering in Parijs, die duizenden Franse kiezers in de eilandstaat stemrecht zou geven, en dus meer politieke invloed. Vooral in de hoofdstad Nouméa waren er rellen tussen manifestanten en de veiligheidsdiensten.

Lees meer »

Vermiste ara Zazu is weer terug bij zijn maatje Ace (3): “Er vloeiden tranen van geluk, ons gezin is weer compleet”

De vermiste blauw-gele ara Zazu die zaterdag ontsnapte bij haar gezin in Handzame (Kortemark) is terug thuis. Een opsporingsbericht werd meer dan duizend keer gedeeld en de vogel landde dinsdagavond plots spontaan bij haar baasjes toen ze in een andere tuin werd opgemerkt. “Ons gezin is weer compleet en er vloeiden tranen van geluk”, laat baasje Phoebé Vanderwee (26) weten.

Lees meer »

Amerikaans president Biden daagt Trump uit voor debatten in juni en september, Trump gaat akkoord

De Amerikaanse president Joe Biden heeft zijn Republikeinse tegenstrever Donald Trump uitgenodigd om twee presidentiële televisiedebatten te houden, in juni en september. Dat zou gebeuren zonder de Commission on Presidential Debates, die de debatten normaal organiseert. Volgens Biden is de klassieke debatformule een te groot spektakel, dat te weinig focust op wat de kandidaten zeggen. Trump gaat akkoord met het

Lees meer »

Leerlingen Vikingschool in Roeselare even geëvacueerd omwille van gasgeur: “Na controle bleek er niks aan de hand”

Brandweer en politie snelden vrijdagochtend omstreeks 10.45 uur naar de Vikingschool in de Vikingstraat in Roeselare. Daar hadden leerkrachten van de school een gasgeur in het gebouw opgemerkt.
The post Leerlingen Vikingschool in Roeselare even geëvacueerd omwille van gasgeur: “Na controle bleek er niks aan de hand” appeared first on KW.be.

Lees meer »