Klimaatactivisten leggen luchthaven van München lam

Op de luchthaven van München, in de zuidelijke Duitse deelstaat Beieren, hebben klimaatactivisten van het collectief Letzte Generation (“Laatste Generatie”) zich vastgekleefd op de taxibanen. De luchthaven is daardoor “om veiligheidsredenen gesloten”, meldde een woordvoerder van de luchthaven.

 

Meer krantenkoppen in België

‘Pocket sandwiches’ bij Sofie in Lekker Brugge

Op het Walplein 15 opende Sofie Traen (45) de deuren van ‘Lekker Brugge’. Ze brengt er zogenaamde ‘pocket sandwiches’ aan de man en vrouw. “Het leuke is de combinatie van de warme, krokante buitenkant met de koude of lauwe vulling”, zegt Sofie.
The post ‘Pocket sandwiches’ bij Sofie in Lekker Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het is hier stil als ze er niet is”: Annie Hongenae is mantelzorger van haar zus Carine

Mantelzorger ben je als je op regelmatige basis zorgt voor een partner, (schoon)ouder, kind, familielid, buur of een vriend, die omwille van ziekte, handicap, ouderdom, psychische kwetsbaarheid of verslaving extra zorg nodig heeft. Het is een serieus engagement. Dat weet ook Annie Hongenae, die al jarenlang in het weekend voor haar zus Carine zorgt.
The post “Het is hier

Lees meer »

Rusthuis Ofelia moet ten laatste in september de deuren sluiten nadat het erkenning verliest: tientallen bewoners moeten verhuizen

Het woonzorgcentrum Ofelia in Overijse moet tegen uiterlijk 15 september 2024 de deuren sluiten. Het Departement Zorg heeft de erkenning van dit woonzorgcentrum ingetrokken, omdat het er ondanks herhaaldelijke aanmaningen niet in slaagt de kwaliteit van de zorg voor zijn bewoners op een voldoende hoog niveau te houden. Er verblijven momenteel nog een 30-tal personen in het woonzorgcentrum. Het Departement

Lees meer »

Countryster Willie Nelson (91), bekend van zijn hit ‘On the Road Again’, annuleert shows op doktersadvies

Willie Nelson (91), bekend van zijn nummers ‘On the Road Again’, ‘Always on My Mind’ en ‘Blue Eyes Crying in the Rain’, heeft op advies van zijn dokter een aantal optredens geannuleerd. De 91-jarige countrylegende moet rust nemen, maar hoopt volgende week alsnog aan te sluiten bij een Amerikaanse festivaltour, waar hij een van de headliners is.

Lees meer »

Leon Defraeye herleeft in brochure en tentoonstelling in OC d’Iefte in Deerlijk

Het komende weekend wordt ereschepen Leon Defraeye (1899- 1977), 125 jaar na zijn geboorte, in de schijnwerpers gezet met een boek en tentoonstelling in OC d’Iefte. Niet alleen de politicus maar ook als schrijver, verzamelaar, folklorist en nog veel meer.
The post Leon Defraeye herleeft in brochure en tentoonstelling in OC d’Iefte in Deerlijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Zoals Maradona en Kaka”: ‘guardioleske’ De Bruyne gooit hoge ogen in buitenland en ook Duivels scoren punten

Oef. We leven weer. En minstens zo belangrijk: de Rode Duivels hebben zich weer met het voetbal verzoend. Dat werd opvallend belicht in de buitenlandse media, die het hebben over een geweldige wedstrijd tegen Roemenië (2-0) in een zinderende ambiance. Van het beste op dit EK voetbal al gezien, zelfs. Al steekt één man er met kop en schouders bovenuit:

Lees meer »