Nu nachtvorst zo lelijk huishoudt: is het om zeep voor wijnland België?

De nachtvorst heeft in Belgische wijngaarden enorm veel schade veroorzaakt. Veel jonge scheuten en knoppen zijn bevroren. Wat betekent dit voor de wijnen in ons land, net nu ze wereldwijd geroemd worden?

 

Meer krantenkoppen in België

Versufte vrouw (33) en hond uit auto gehaald op parking in Veurne

De hulpdiensten werden vrijdag kort voor de middag opgeroepen voor een noodsituatie op de parking van de padelclub in Veurne. Een 33-jarige versufte vrouw moest er samen met haar hond uit een afgesloten wagen worden gehaald.
The post Versufte vrouw (33) en hond uit auto gehaald op parking in Veurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE GAZA. “Absurde beslissing die moordenaars van Hamas beloont”: Israël niet te spreken over goedgekeurde VN-resolutie

De beslissing van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties om de rol van de Palestijnen binnen de VN te versterken, wordt fors bekritiseerd door de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Israel Katz. “De VN-lidstaten hebben een willekeurige, absurde en onsamenhangende beslissing genomen die de moordenaars van Hamas beloont”, schrijft hij op de sociaalnetwerksite X. Volg alle ontwikkelingen in onze

Lees meer »

Elke Detavernier blikvanger op expo Fodicor: “Trots op werk als autodidact”

Wie van fotografie houdt, heeft vorig weekend vast en zeker een bezoekje gebracht aan de tweejaarlijkse expo van fotovereniging Fodicor. In de grote Eenaemezaal was er een unieke tentoonstelling met bekroond werk van eigen leden. De kers op de taart was de deelname van gastfotografe Elke Detavernier. Wat als tijdverdrijf begon, is voor haar uitgegroeid tot een passie.
The

Lees meer »

Ruim vijfde meer faillissementen in West-Europa

Steeds meer bedrijven in West-Europa komen in financiële problemen. In 2023 vroegen er 169.496 het faillissement aan, bijna 21 procent meer dan het jaar ervoor. Dat heeft het Duitse onderzoeksbureau Creditreform dinsdag bekendgemaakt.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Oekraïne krijgt voor 371 miljoen euro bijkomende militaire hulp

De Verenigde Staten gaan Oekraïne voorzien van bijkomende militaire steun ter waarde van 400 miljoen dollar (371 miljoen euro). Dat blijkt uit een mededeling van het Witte Huis. Volgens Amerikaanse media bestaat de hulp onder meer uit artillerie, munitie voor luchtafweer, antitankmunitie, gepantserde voertuigen en andere wapens. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Leven aan Belgische kust is écht gezonder. Onderzoeker somt voordelen (en belangrijk nadeel) op

De volkswijsheid klopt: leven aan zee is gezonder. Dat is nu voor het eerst wetenschappelijk aangetoond door een team van Belgische onderzoekers. “Kustbewoners hebben statistisch gezien minder kans op longkanker en astma”, zegt professor Maarten De Rijcke van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) aan HLN. Al is er ook één ziekte waarop het risico aan zee groter is.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zelensky stuurt baas van zijn veiligheidsdienst de laan uit – “Oekraïense drone raakt Russische raffinaderij na tocht van 1.500 kilometer”

Een Oekraïense drone heeft 1.500 kilometer gevlogen vooraleer een Russische raffinaderij in de republiek Basjkirostan geraakt werd. “Een nieuw afstandsrecord”, liet een bron uit de Oekraïense defensiesector aan het Franse persbureau AFP weten. In een speech ter gelegenheid van de Dag van de Overwinning stelde de Russische president Vladimir Poetin dat zijn “strategische troepen altijd gevechtsklaar zijn”. Volg hier alle

Lees meer »

“Zullen met zekerheid in 1A aantreden”: Standard-CEO Locht nadat ultra’s bus blokkeren en pers verjagen om match tegen te houden

Geen voetbal op Sclessin gisteravond. Standard-supporters verhinderden de spelersbus van Standard om af te zakken naar het stadion, en dus kon de wedstrijd tegen Westerlo onmogelijk plaatsvinden. De fans zijn de onzekerheid rond Standard en de eigenaars beu. “Ik begrijp hun frustratie, maar dit was niet de juiste actie”, vindt Pierre Locht, CEO van de Rouches.

Lees meer »