Arrestant grijpt dienstwapen en verwondt 2 agenten in Parijs

In een politiekantoor in Parijs heeft een man met een wapen op 2 agenten gevuurd. Die raakten ernstig gewond. Dat bevestigden gerechtelijke bronnen aan persbureau AFP. 

Meer krantenkoppen in België

Thermospulle warm onthaald in Kinheim-Kindel

Vriendenclub Thermospulle werd voor hun 25-jarig jubileum feestelijk onthaald in Kinheim-Kindel aan de Moezel, zusterstad van Harelbeke.
The post Thermospulle warm onthaald in Kinheim-Kindel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jouw vraag over Brussel: hoe Brussels is filmster Audrey Hepburn?

Dit jaar zou Audrey Hepburn 95 geworden zijn. Ze was een van de beroemdste filmsterren uit de jaren 1950 en 1960. Met rollen in ‘Breakfast at Tiffany’s’, ‘My Fair Lady’ en ‘Roman Holiday’ is ze niet weg te denken uit enkele klassiekers uit de tijd van het oude Hollywood. Hepburn was ook een mode-icoon, en haar roots, die lag in

Lees meer »

Plunderingen en brandstichting: gewelddadige protesten tegen Frankrijk in Nieuw-Caledonië

In het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië is het maandag tot gewelddadige protesten gekomen van separatisten. Ze verzetten zich tegen een geplande grondwetswijziging van de regering in Parijs, die duizenden Franse kiezers in de eilandstaat stemrecht zou geven, en dus meer politieke invloed. Vooral in de hoofdstad Nouméa waren er rellen tussen manifestanten en de veiligheidsdiensten.

Lees meer »

Grote evaluatie mobiliteitsplan Oud Gentbrugge en Dampoort pas na verkiezingen, voorlopig enkel kleine bijsturingen

Het wijkmobiliteitsplan Oud Gentbrugge en Dampoort zal pas in de herfst, na de gemeenteraadsverkiezingen een grote evaluatie krijgen. Er komen nu enkele kleine aanpassingen. "Er zijn pijnpunten, maar mensen hebben tijd nodig om te wennen", reageert schepen Filip Watteeuw (Groen) na kritiek van oppositie- én meerderheidspartijen. Het plan werd eind april ingevoerd.

Lees meer »

Zeven politici, twee dagen, één kasteel. Achter de schermen van ‘Het conclaaf’ van Eric Goens: “Een positieve dynamiek? Helemaal mislukt”

Vanavond start op VTM een vierdelige reeks, waarin Eric Goens zeven politieke kopstukken een weekend lang opsloot in een kasteel in de Ardennen. De politici kregen het vuur aan hun schenen gelegd, door Goens én de andere deelnemers. Van Bart De Wever die een staking afkondigde tot premier De Croo die ervandoor ging: wij doken achter de schermen van ‘Het

Lees meer »