Toegankelijke Taylor Swift-fan Lawrence Wong nieuwe premier Singapore

18:46 Lawrence Wong, de nieuwe premier van de financiële hub Singapore, heeft door zijn aanwezigheid op sociale media en bescheiden komaf een benaderbaar imago. Zijn taak is niettemin de heersende, weinig t… 

Meer krantenkoppen in België

“Ga terug naar Moeskroen, kleine lul”: hoe de laatste Anderlecht-titel in eigen huis tegen Club 12 jaar later nog niet door iedereen verteerd is

“We zijn enorm, enorm gedegouteerd.” Vincent Mannaert kon er niet van slapen, toenmalige Club Brugge-spelers Thomas Meunier, Jonathan Blondel en Michael Almebäck waren er wekenlang ziek van. Wij blikten met hen terug op de titelmatch van 2012 in het Astridpark, die tot op vandaag een trauma is gebleven voor de blauw-zwarte familie: “Het gevoel was afgrijselijk. Alsof we net overvallen

Lees meer »

Zou Domenico Tedesco nog aan hem denken? Christian Benteke zit na nieuwe (speciale) hattrick aan elf goals in elf matchen

Zou bondscoach Domenico Tedesco nog een spits zoeken voor in z’n 26-koppige EK-selectie? Want er zit er eentje in bloedvorm in de MLS. Dankzij een nieuwe hattrick dikt Christian Benteke z’n totaal aan tot elf doelpunten in evenveel matchen. Tegen Atlanta United zorgde hij met drie kopbalgoals voor een 2-3-zege. Ook Hugo Cuypers scoorde vannacht.

Lees meer »

Op eigen benen en toch niet alleen: cohousing kan voor veel senioren dé oplossing zijn, maar wetgeving loopt achter

In de provincie Antwerpen woont ruim een op de vier 65-plussers alleen, ongeveer 110.000 mensen. Dikwijls in veel te grote huizen, en met een krimpend sociaal netwerk. Senioren stellen de stap naar een woonzorgcentrum steeds langer uit. Cohousing voor senioren, in onze buurlanden al meer in zwang, krijgt met voorzichtige stapjes ook in Vlaanderen voet aan de grond. De grootste

Lees meer »

“Met vrouwenrechten heeft het ‘baren voor de natie’ van Vlaams Belang niets te maken”

Als het van Vlaams Belang afhangt, krijgen vrouwen straks een financiële duw in de rug om extra kinderen te baren. De partij wil de eenmalige geboortepremie verdubbelen van 1.200 naar 2.400 euro als vrouwen voor hun dertigste bevallen. Het idee staat in de verkiezingsbrochure van de partij over het gezin, een thema dat extreemrechts traditioneel na aan het hart ligt.

Lees meer »

Beoogde Nederlandse premier Ronald Plasterk biedt in open brief excuses aan Pieter Omtzigt aan

Ronald Plasterk, die vaak genoemd wordt als premier van de toekomstige rechtse regering in Nederland, heeft vrijdag in een open brief in de krant De Telegraaf zijn excuses aangeboden aan Pieter Omtzigt, de leider van de coalitiepartij Nieuw Sociaal Contract (NSC). De twee mannen hebben in een eerdere fase van de regeringsvorming, toen Plasterk informateur was, nog een aanvaring gehad.

Lees meer »

Haris Bratanovic werkt aan zijn terugkeer: “Iedereen weet waartoe ik in staat ben als ik volledig fit ben”

De playoffs denderen doorheen het Belgische basketlandschap. De halve finales kennen de formule ‘best of five’. Na de openingswedstrijd woensdag in de COREtec Dôme tussen Filou Oostende en RSW Luik volgt vrijdag het tweede duel in de Country Hall van Luik. Zondagavond 19 mei – Pinksteren – om 20.30 uur is er de opworp van het derde duel. Opnieuw in

Lees meer »

Eindelijk een akkoord over invulling voormalige autogarage Danneels in de Aalterstraat: tweede supermarkt wordt een Albert Heijn

Er werd maandenlang geheimzinnig over gedaan en de wildste geruchten deden de ronde, maar eindelijk is het zover: de tweede supermarkt van Ruiselede langs de Aalterstraat wordt een Albert Heijn. Ann Maes, persverantwoordelijke voor Albert Heijn, bevestigde ons het nieuws.
The post Eindelijk een akkoord over invulling voormalige autogarage Danneels in de Aalterstraat: tweede supermarkt wordt een Albert Heijn

Lees meer »

Botsing tussen tankwagen en (lege) schoolbus in Zarren: buschauffeur naar ziekenhuis gebracht

In de Esenstraat in Zarren (Kortemark) zijn een vrachtwagen en een schoolbus donderdagochtend op elkaar gebotst. Daarbij was er vooral materiële schade maar de buschauffeur moest wel naar het ziekenhuis voor verzorging. Op de schoolbus zaten gelukkig geen leerlingen.
The post Botsing tussen tankwagen en (lege) schoolbus in Zarren: buschauffeur naar ziekenhuis gebracht appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man (32) die eerder dodelijk ongeluk veroorzaakte onder invloed van flakka bekent brandstichting in huis van broer

De 32-jarige Kenneth K. uit Houthulst, die op vrijdag 2 mei opgepakt werd op verdenking van brandstichting in het huis van zijn broer in de Eendrachtstraat, heeft die brandstichting nu ook bekend. Dat bevestigt zijn advocaat Mathieu Langerock. Een motief gaf hij niet op, want zijn verklaring blijft vaag. Het is immers duidelijk dat K. opnieuw onder invloed was van

Lees meer »

EXCLUSIEF. ‘Incident’ zou niet eerste confrontatie met cameravrouw zijn geweest: wat er gebeurde áchter de schermen van het Songfestival

Hoe kon het zo misgaan met Joost Klein (26)? De held van Nederland én België leek op weg om te gaan scoren op het Songfestival, maar werd uiteindelijk gediskwalificeerd na een ‘incident’ met een cameravrouw. Maar eerder deze week was er al een voorval, zo blijkt nu uit deze reconstructie. De groeiende irritatie tussen de EBU en Klein kwam tot

Lees meer »