BEKIJK – Japanse schansspringer vliegt 291 meter ver, maar een wereldrecord is het niet

Schansspringer Ryoyu Kobayashi heeft gestunt in IJsland. De Japanse topper landde pas na 291 meter, maar liefst 37,5 meter dan het wereldrecord. Helaas voor Kobayashi telt zijn poging niet. 

Meer krantenkoppen in België

Slachtoffer van Nick Bril spreekt voor het eerst met politie: “Het was een leuk feestje. Meer herinner ik me eigenlijk niet meer”

Joe Claridge (37), de hulpkok die in januari werd overreden door sterrenchef Nick Bril (37), is verhoord door de politie. Nadat hij weken in coma lag en lange tijd amper kon spreken. Hij herinnert zich niets meer van het ongeval – dat hem zijn beide benen kostte. “Het restaurant zou enkele dagen sluiten, dus we dronken de restjes op. Ik

Lees meer »

LIVEBLOG AA GENT-OHL (13u30). Beide coaches schuiven ploegen door elkaar: Kums opnieuw op het Gentse middenveld

Zondagmiddag speelt AA Gent zijn achtste wedstrijd in Play-Off 2 tegen Oud-Heverlee Leuven. Vorige week behaalde Gent de eindwinst met een overwinning op KV Mechelen. De Buffalo’s kunnen zich nu perfect voorbereiden op de barragematch tegen de vierde of vijfde uit Play-Off 1. Kan OHL verrassen en een tweede overwinning boeken tegen Gent? Volg het hier op de voet.

Lees meer »

Duurste attractie van Bellewaerde Park in Ieper ligt al week stil: “Bijkomende testen nodig om op volle capaciteit te werken”

In Bellewaerde Park in Ieper ligt het nieuwe paradepaardje, de waterattractie Amazonia, al een week stil. De attractie van 14 miljoen euro werd 3 weken geleden geopend, maar kende al enkele problemen. "Amazonia is een prototype, een attractie die nog nergens bestaat, dat vergt veel rekenwerk en bijkomende testen", zegt parkwoordvoerder Filip Van Dorpe.

Lees meer »

Zulte Waregem staat voor metamorfose

Bij Zulte Waregem heeft de eerste ontgoocheling na de gemiste promotie plaatsgemaakt voor het pijnlijke besef dat er Essevee nog een jaar in het vagevuur wacht. Het belooft een boeiende zomer te worden aan de Gaverbeek.
The post Zulte Waregem staat voor metamorfose appeared first on KW.be.

Lees meer »

KV Kortrijk verliest, maar maakt wel nog kans op behoud in hoogste klasse

RWDM speelt volgend seizoen niet meer in de Jupiler Pro League. Op de slotspeeldag van de Relegation Play-off verloor het team uit Molenbeek met 2-0 op het van Eupen. KV Kortrijk, dat ook nog gevaar liep, ging met 3-1 onderuit bij Charleroi maar behoudt uitzicht op het behoud.
The post KV Kortrijk verliest, maar maakt wel nog kans op

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Oekraïne zegt terreuraanslag door Russische militaire inlichtingendienst in Kiev verijdeld te hebben

De Oekraïense veiligheidsdienst SBU zegt een terroristische aanslag in Kiev verijdeld te hebben. Die zou beraamd zijn door de Russische militaire inlichtingendienst GROe en stond gepland voor 9 mei. Bij een Oekraïense raketaanval is daarnaast een olieraffinaderij in Rovenky (Loehansk) in vlammen opgegaan. Volgens het hoofd van de bezette regio werden ook huizen in de buurt getroffen. Daarbij vielen volgens

Lees meer »

‘Blauwe vogel’ steekt Joost Klein hart onder de riem tijdens ophef op Eurovisiesongfestival

Het is vooralsnog onduidelijk wat er precies is gebeurd rond Joost Klein. Volgens informatie van de Zweedse omroep SVT heeft er achter de schermen een fysieke confrontatie plaatsgevonden tussen de Nederlander en een fotograaf. Het onderzoek naar het incident loopt nog, waardoor Joost Klein de grote afwezige is tijdens de juryshow vrijdagavond. De veelbesproken blauwe vogel steekt hem online een

Lees meer »

Vlamingen werken vaker ’s avonds, op zondag en in ploegen

Werkenden in Vlaanderen zijn de voorbije jaren vaker avondwerk, nachtwerk en ploegenarbeid gaan verrichten, en kunnen ook vaker van thuis werken. Alleen zaterdagwerk is lichtjes afgenomen. Dat blijkt uit cijfers over “flexibele arbeidsvormen” op de website van Statistiek Vlaanderen.

Lees meer »

Hoe ziet de laatste rechte lijn richting de titel eruit? En wat met de Europese tickets na de bekerwinst van Union? Alles over de ontknoping van de play-offs

Club in de pole. Na zeven speeldagen in de Champions’ Play-offs is Club Brugge op en over zowel Anderlecht als Union gesprongen. Met nog twee thuismatchen (tegen Union en Cercle) is blauw-zwart nu ook op papier de favoriet om zich tot kampioen te kronen. Maar ook Anderlecht en Union geloven ongetwijfeld nog in hun kansen, want ze spelen beiden nog

Lees meer »