BEKIJK – Japanse schansspringer vliegt 291 meter ver, maar een wereldrecord is het niet

Schansspringer Ryoyu Kobayashi heeft gestunt in IJsland. De Japanse topper landde pas na 291 meter, maar liefst 37,5 meter dan het wereldrecord. Helaas voor Kobayashi telt zijn poging niet. 

Meer krantenkoppen in België

REPORTAGE. Lachaert (Open Vld) en Bouchez (MR) op zoek naar stemmen en liberale geloofwaardigheid: “Klinken wij als N-VA? Nee, zij klinken als wij!”

In een steenbakkerij in Oudenaarde volgde HLN twee donkerblauwe politici op zoek naar stemmen. Die willen ze straks graag inruilen voor een federale regering met centrumrechtse koers. Maar kan u Georges-Louis Bouchez (MR) en Egbert Lachaert (Open Vld) op dat vlak nog geloven? “We geven toe, in Vivaldi hebben we ons liberale programma niet kunnen uitvoeren zoals we wilden.” Ze

Lees meer »

Stijn (43) verloor zijn vrouw in auto-ongeluk, zoontje Otis (8) overleefde de crash: “Ik heb Karla bedankt, dat ze de klap opving voor ons kind”

Een kind van acht dat bij mama in de auto crasht en zelf de hulpdiensten belt om haar proberen te redden: heldhaftiger kon Otis Kimpe niet zijn. “En al kon zijn mama niet meer gered worden, ik ben zo trots op onze zoon”, zegt papa Stijn, die vorige week afscheid nam van zijn flamboyante, immer goedlachse vrouw Karla Demyttenaere (43).

Lees meer »

Prachtige hulde aan Nicole & Hugo en deze tien gaan door: dit was de eerste halve finale van het Songfestival

De resultaten zijn binnen. Europa heeft gekozen welke landen zaterdag tegen elkaar strijden in de finale van het 68ste Eurovisiesongfestival . Onze inzending Mustii moet nog wachten tot donderdag, net als de Nederlandse kandidaat Joost Klein. Maar goed: ook vandaag ontbrak het niet aan spektakel. Wie mocht door, en wie moest roemloos naar huis? U leest het hier.

Lees meer »

Knokke-Heist investeert in twee weerstations: “Voor een meer duurzame landbouw en een gezonde leefomgeving”

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist heeft op de landbouwbedrijven van Ronny Rabout in Ramskapelle en bij Chris Dhondt in Westkapelle een weerstation laten installeren. De toestellen meten onder meer de neerslag, temperatuur en luchtvochtigheid. “De aankoop en plaatsing in de polders van Knokke-Heist helpt onze lokale landbouwers om het moment en dosis van gewasbeschermingsmiddelen accuraat te bepalen wat de efficiëntie ten

Lees meer »

Waarom Niels Destadsbader ooit Jelle Cleymans uitjoelde voor ‘loser’ en ‘broekschijter’: “Amai, dat was ik helemaal vergeten”

Ondertussen zijn Jelle Cleymans (38) en Niels Destadsbader (35) dikke vrienden die samen ‘14-18’ gaan spelen, maar in 2007 was dat lang niet het geval. Toen joelde Niels Jelle – tijdens een edelfiguratie bij ‘Spring’ – uit met straffe taal als ‘loser’ en ‘broekschijter’. Tijdens de eerste repetitie van de spektakelmusical confronteert reporter Jarne de heren met de beelden. “Ik

Lees meer »

LIVEBLOG CLUB-FIORENTINA. Geschiedenis meemaken op Jan Breydel? 165 euro, aub: ticketprijzen Club Brugge swingen de pan uit op online fora

Club Brugge staat voor dé match van de waarheid tegen Fiorentina. Blauw-zwart moet in de halve finale van de Conference League in het eigen Jan Breydel een 3-2-achterstand uit de heenmatch in Firenze goedmaken. Krijgen we eindelijk nog eens een Belgische club in een Europese finale? Aan de Brugse sfeergroep North Fanatics zal het niet gelegen hebben: zij staken vannacht

Lees meer »

Liesbeth (24) zingt in single over onzekerheden en angsten: “In muziek kan ik heel goed mijn emoties kwijt”

Autisme, psychische kwetsbaarheid en een eetstoornis maken het leven van Liesbeth Veranneman niet gemakkelijk. De 24-jarige Moorsleedse vindt gelukkig een houvast in muziek. Liesbeth bracht onlangs met ‘Wervelwind’ een lied uit over haar eigen leven. Het lied kreeg inmiddels een plaats op een cd.
The post Liesbeth (24) zingt in single over onzekerheden en angsten: “In muziek kan ik

Lees meer »

Conservatieven stevenen af op nederlaag bij lokale verkiezingen in Engeland en Wales

De eerste resultaten van de lokale verkiezingen in Engeland en Wales tonen een nederlaag voor de heersende Conservatieve Partij. De sociaaldemocratische partij Labour krijgt er heel wat stemmen bij, maar ook het radicaal-rechtse Reform UK doet het goed. "Een goede indicatie voor de parlementsverkiezingen over enkele maanden", zegt Ivan Ollevier, die het Verenigd Koninkrijk volgt voor VRT NWS.

Lees meer »