Karen Damen helpt Tessa’s dilemma oplossen in VTM-programma: “Wereldrecord sneeuwkajak aanvallen in Les Deux Alpes”

In het VTM-programma ‘Wat zou jij doen?’ mocht het publiek donderdagavond een dilemma oplossen voor de Ieperse Tessa Denys: de hoogste bungeejump of de snelste sneeuwkajak. Uiteindelijk werd er voor de tweede optie gekozen en binnenkort wil Tessa het wereldrecord verbreken in Les Deux Alpes.

In het nieuwe VTM-programma ‘Wat Zou Jij Doen’ biedt Karen Damen eerste hulp bij keuzestress. In de vijfde aflevering komt Tessa Denys aan bod. De 29-jarige vastgoedadviseur bij Era Domus kroonde zich vorig jaar tot Miss Exclusive Water. “Toen was het mijn doel om een wereldrecord te breken: de hoogste bungeejump – meer dan 4.600 meter – of de snelste sneeuwkajak – rond de 65 kilometer per uur”, vertelt Tessa. “Om te helpen kiezen, schakelde ik de hulp in van het VTM-programma. Het werd spannend, maar uiteindelijk won het sneeuwkajakken.”

Rocky Mountains

Het huidige record sneeuwkajak staat op naam van Shaun Baker in de Rocky Mountains. Hij haalde op 100 meter een gemiddelde snelheid van 62,5 kilometer per uur. “Intussen ben ik al vier maanden aan het trainen. Dat doe ik steeds na de sluitingsuren in Ice Mountain in Komen. Ik beschik over een polokajak, die is compact en niet te groot waardoor ik makkelijk kan draaien en sturen.”

Tessa tijdens het sneeuwkajakken. © GF

“Sneeuwkajak is toch nog iets anders dan kajakken op het water. Intussen nam ik deel aan een outdoor evenement in het Franse Vars. Het effectieve wereldrecord wil ik rond maart in Les Deux Alpes verwezenlijken.”

Veiligheid

Ze ging al op verkenning in Les Deux Alpes en wil de komende weken nog alles verder op punt zetten. “Misschien springt er na het programma nog een extra partner op de kar. Er komt alleszins veel bij kijken, want de piste zal afgesloten moeten worden voor de veiligheid van de andere wintersporters. Bovendien is het weersafhankelijk. Met dit wereldrecord wil ik geld inzamelen voor het goede doel. Het andere record wil ik misschien ook nog breken, maar ik focus me eerst op dit”, geeft Tessa nog mee.

Het programma is elke donderdag om 20.40 uur op VTM. Je kan de aflevering van ‘Wat zou jij doen?’ herbekijken via VTM Go.

The post Karen Damen helpt Tessa’s dilemma oplossen in VTM-programma: “Wereldrecord sneeuwkajak aanvallen in Les Deux Alpes” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Slovaakse premier Robert Fico buiten levensgevaar na schietpartij, zoon van dader reageert: “Ik ben in shock”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse regering “balanceert hij tussen leven en dood”. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader zou een 71-jarige dichter

Lees meer »

Van onze wieg tot ons graf: zijn we tevreden over de zorg?

Van onze wieg over ons ziekbed tot ons graf. Op momenten dat we zorg nodig hebben, verwachten we een waterdichte regeling van de overheid. Maar die laat het geregeld afweten. De huidige Vlaamse regering worstelt zowel met de opvang van baby’s als met de zorg voor ouderen. De federale met een half miljoen langdurig zieken.

Lees meer »

Stressfactor Live zorgt voor feestje voor VISO op Polenplein

Vrijdagmiddag werd het Polenplein in Roeselare door het VISO omgetoverd tot een heuse festivalsite voor ‘Stressfactor Live’. Liefst 1.220 leerlingen genoten er samen van artiesten zoals Boef, Michael Amani, Voltrack en K1D.
The post Stressfactor Live zorgt voor feestje voor VISO op Polenplein appeared first on KW.be.

Lees meer »

IS eist aanslag op Europese toeristen in Afghanistan op

Islamitische Staat (IS) heeft op Telegram de verantwoordelijkheid opgeëist voor de dood van drie Spanjaarden en drie Afghanen in Bamiyan, een toeristische stad in Centraal-Afghanistan. Er vielen ook acht gewonden, onder wie mensen met de Noorse, Australische en Litouwse nationaliteit.

Lees meer »

Kroongetuige Michael Cohen getuigt tweede dag op rij op proces tegen Trump: “Ik bleef voor hem liegen, omdat hij me beschermde”

De kroongetuige in het proces tegen Donald Trump in New York, zijn gewezen advocaat Michael Cohen, is dinsdag voor de tweede dag op een rij aan het woord. Cohen zei maandag al van Trump de opdracht gekregen hebben om het zwijggeld aan pornoster Stormy Daniels te betalen, en voegde een dag later nog meer details toe aan zijn getuigenis. Trump

Lees meer »

Slovaakse premier Robert Fico (59) uren na schietpartij nog steeds in kritieke toestand: “Aanvaller had politiek motief”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse regering “balanceert hij tussen leven en dood”. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader zou een 71-jarige dichter

Lees meer »

EXCLUSIEF. Prins Laurent bereidt nieuw leven voor in buitenland: “En daar heb ik geen dotatie voor nodig”

Prins Laurent (60) is “een nieuw leven aan het voorbereiden”, bekent hij ons aan de telefoon. Hij wil minder publieke taken uitvoeren en laat zelfs uitschijnen dat hij zich liever niet meer beschikbaar wil stellen voor het koningshuis. Over zijn eerste project in dat “nieuwe leven” heeft de prins zelfs al een akkoord getekend. In dit interview vertelt Laurent exclusief

Lees meer »