Doof geboren peuter kan weer horen dankzij nieuwe gentherapie

Een Britse peuter die doof werd geboren, kan weer horen nadat ze als eerste persoon ter wereld onderworpen werd aan een nieuwe gentherapie. Artsen spreken van een nieuw tijdperk in de behandeling van doofheid.

 

Meer krantenkoppen in België

Vzw Letterhop ontvangt 5.000 euro voor project: “In 2024 willen we 30 kansarme kindjes leren fietsen en zwemmen”

De vzw Letterhop uit Poperinge mag 5.000 euro in ontvangst nemen voor het project ‘Okan start to swim and bike’. Okan staat voor onthaalonderwijs voor anderstalige kinderen. Een Hart voor West-Vlaanderen steunt projecten die zich inzetten voor kanszoekende kinderen en jongeren.
The post Vzw Letterhop ontvangt 5.000 euro voor project: “In 2024 willen we 30 kansarme kindjes leren fietsen

Lees meer »

Gemeenschapsonderwijs mag doorzetten met hoofddoekenverbod: “Hopelijk kan het gezeur nu stoppen”

Het verbod op het dragen van levensbeschouwelijke kentekens in het Vlaamse gemeenschapsonderwijs (GO!) is niet in strijd met de godsdienstvrijheid die verankerd is in het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens (EVRM). Dat heeft het Europees Hof voor de Rechten van de Mens geoordeeld na een klacht van drie jonge moslimvrouwen. “Hopelijk kan het gezeur over de hoofddoek

Lees meer »

Flakkadoodrijder (32) bekent brandstichting in woning van eigen broer

De 32-jarige man uit Houthulst, die sinds vorige week in de cel zit op verdenking van brandstichting in het huis van zijn eigen broer, heeft de feiten bekend. Dat bevestigt zijn advocaat, Mathieu Langerock. Volgens onze informatie was de man op het moment van de feiten onder invloed, hoewel het niet duidelijk is van wat.

Lees meer »

Jury van ‘Sing again’ stuit op veel kritiek van kijkers: “Het is effectief niet gemakkelijk om (ex-)collega’s te beoordelen”

De halve finale van ‘Sing Again’, de wedstrijd waarin deelnemers uit 35 jaar talentenjachten een nieuwe kans krijgen, nadert bij VTM. “De hoofdprijs is € 10.000, die de winnaar dan hopelijk investeert in nieuwe muziek”, vertelt jurylid Stan Van Samang (45). Doorheen de wedstrijd kregen de juryleden het vaak hard te verduren online. “Wie zijn zij om te oordelen over

Lees meer »

Nederlandse oppositie maakt zich zorgen over rechts kabinet: “luchtkastelen op drijfzand”

De Nederlandse oppositie maakt zich zorgen over het aangekondigde nieuwe coalitieakkoord tussen verkiezingsoverwinnaars PVV, VVD, NSC en BBB. “Nou, ik ben er niet blij van, moet ik eerlijk zeggen. Voor het eerst in de Nederlandse parlementaire geschiedenis komt radicaal-rechts in het centrum van de macht te staan”, reageert GroenLinks-PvdA-fractievoorzitter Frans Timmermans. “We krijgen dus echt een PVV-kabinet. Dat is historisch

Lees meer »

Leerlingen fietsen langs historische locaties

In het kader van herinneringseducatie organiseerden de basisscholen Immaculata en De Geluksvogel samen met de werkgroep onder leiding van Jo Bergez van Gidsenkring Brugge (Hello Bruges), een fietstocht langs tien belangrijke locaties in Sint-Michiels.
The post Leerlingen fietsen langs historische locaties appeared first on KW.be.

Lees meer »

Door België gezochte drugsbazen verdienen miljoenen met vastgoed in Dubai

Grote drugsbazen konden de voorbije jaren in Dubai ongestoord villa’s en appartementen kopen, verhuren en verkopen met miljoenenwinsten. Zelfs al worden ze door België gezocht of vervolgd, of zijn ze al veroordeeld. Dat blijkt uit onderzoek van De Tijd, Knack en Le Soir samen met het collectief OCCRP, de non-profitorganisatie C4ADS en ruim 70 andere media in de wereld naar

Lees meer »

Vrijwilliger Veronique zoekt extra helpende handen voor nieuw WZC Sint-Jan Baptist: “Geeft heel veel voldoening”

Het nagelnieuwe woonzorgcentrum Sint-Jan Baptist zoekt nog vrijwilligers. Het zorgcentrum, beheerd door zorggroep Curando Zuid, verwelkomde op 15 april zijn eerste bewoners. “Het is meer dan enkel een woonzorgcentrum, het is ook een buurthuis.”
The post Vrijwilliger Veronique zoekt extra helpende handen voor nieuw WZC Sint-Jan Baptist: “Geeft heel veel voldoening” appeared first on KW.be.

Lees meer »