Paul Gheysens opnieuw onder vuur: 325.000 kubieke meter grond, met PFAS, illegaal op site van omstreden golfproject

Vastgoedontwikkelaar Paul Gheysens moet de berg aarde weghalen die op de site ligt waar zijn omstreden golfproject zou moeten komen. Het gaat om 325.000 kubieke meter. Tegelijk is PFAS teruggevonden in de grond. "Zolang die aarde daar ligt, kan de werf niet starten", klinkt het op het kabinet van minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). 

Meer krantenkoppen in België

Nieuw veiligheidssysteem voor maffiabazen in gevangenis: constante cameraobservatie en bezoekverbod

Kopstukken van criminele organisaties of drugsbendes die in de gevangenis zitten, kunnen in bepaalde gevallen in een bijzonder veiligheidsregime worden geplaatst. Dan krijgen ze bijvoorbeeld constante cameraobservatie en een bezoekverbod. Het wetsontwerp werd woensdag goedgekeurd door het federaal parlement. Dat heeft minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open Vld) vandaag aangekondigd.

Lees meer »

LIVE GAZA. VS herzien wapenleveringen aan Israël – Hamas bestookt grenspost Kerem Shalom – VUB zal uit project met Israëlische instellingen stappen

Het Israëlische leger (IDF) is woensdag bezig met invallen in het oosten van Rafah, de stad in het zuiden van de Gazastrook. Daarbij zijn meerdere mensen gedood, meldt het IDF. Het leger spreekt zelf van een “precieze contraterreuroperatie”. Qatar roept de internationale gemeenschap intussen op tot actie om een “genocide” in Rafah te voorkomen, nu het Israëlisch leger een grootschalig

Lees meer »

Boeiende verhalen over Huwynsbossen/Ter Kerst in gids

Het Regionaal Landschap West-Vlaamse Hart bracht in samenwerking met onder andere de gemeenten Lichtervelde en Hooglede het boek ‘Gebiedsverkenning Huwynsbossen/Ter Kerst’ uit. Auteur van het boek is oud-Lichterveldenaar Marijn Follebout.
The post Boeiende verhalen over Huwynsbossen/Ter Kerst in gids appeared first on KW.be.

Lees meer »

Petitie voor fietspad langs Britse militaire begraafplaats in Dranouter

De leerlingen van de dorpsschool De Zafant in Dranouter steunen de petitie van de gemeente voor een fietspad in de Dikkebusstraat. Dat fietspad moet onder meer passeren langs een Britse begraafplaats van soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. Het Vlaams agentschap Onroerend Erfgoed vindt een fietspad storend voor het zicht op de begraafplaats.

Lees meer »

Union is gewapend om aan de Belgische top te blijven

Dat succes bevestigen niet eenvoudig is, toont regerend landskampioen Antwerp. Maar Royale Union Saint-Gilloise bestormt al drie jaar de Belgische voetbalhemel en lijkt gewapend om een terugval te vermijden. Daarbij schuwt het bestuur de onpopulaire beslissingen niet.

Lees meer »

Kim Huybrechts succesvol geopereerd aan sleutelbeen na vechtpartij: “Plots werd ik aangevallen met motorhelm”

Kim Huybrechts (38) is succesvol geopereerd. De darter brak bij een vechtpartij na de bekerfinale tussen Antwerp en Union het sleutelbeen van zijn werparm op twee plaatsen. “Ik was weerloos”, vertelde hij daarover aan VTM Nieuws vanop z’n ziektebed in AZ Monica Deurne. Gelukkig gaat het niet om een complexe breuk, Huybrechts hoopt over vier weken alweer te kunnen darten.

Lees meer »

Doodrijder studente Hannelore (21) tekent tóch beroep aan tegen ‘rechtvaardige’ straf, familie: “We zijn echt ontgoocheld”

“Een strenge, maar rechtvaardige straf.” Dat was het oordeel van de toenmalige advocaat van W.D. (42) toen die drie maanden geleden drie jaar celstraf en vijf jaar rijverbod kreeg. De man reed onder invloed van heroïne studente Hannelore Reyniers (21) dood op haar fiets in Wulpen. En tóch vond W.D. zijn straf zelf te zwaar: hij gaat nu in beroep.

Lees meer »