Carlo Kimpe verzet zijn zinnen na kankerdiagnose met eerste expositie

Drie jaar geleden veranderde het leven van Roeselarenaar Carlo Kimpe (59) volledig. Bij een eerder toevallige bloedanalyse werd agressieve prostaatkanker vastgesteld.

Zijn zelfstandig leven als vloerder mocht hij meteen opgeven daardoor, zijn ontstane vrije tijd na de vele behandelingen vult hij nu hoofdzakelijk op met schilderijen maken. Zijn eerste expositie gaat vandaag open vanaf 11 uur in de Diksmuidesteenweg 132 naast brasserie ‘t Heerenhuys. In zijn meesterwerken zit steeds een duidelijke boodschap.

“De voorbije drie jaar waren echt een helse periode voor mij”, opent Carlo. “Eerst werd ik dus geopereerd aan die prostaatkanker, zes maanden later volgden nog eens 35 bestralingen. Daardoor ben ik nu nog steeds enorm vermoeid eigenlijk. Sindsdien ben ik wel beginnen schilderen om mijn gedachten toch een beetje te verzetten. Daarin steek ik duidelijke signalen of boodschappen. Het is immers geen leven meer zoals voorheen. Schilderen is dus mijn uitlaatklep geworden. Als ik schilder vergeet ik alles.”

Ontploffende koppen

In bepaalde schilderijen merken we ontplofte koppen. Wat zit daar precies achter? “Ik heb nog veel ideeën maar er zit ook veel chaos in het hoofd. En dat is dus de boodschap hierin. Ik probeer trouwens in elke schilderij wel ergens een boodschap kwijt te geraken. Het zijn trouwens niet alleen verfschilderijen dat het publiek kan zien op de expositie, in sommigen zit ook kunstwerk vervaardigt en is die met vernis behandelt.”

Is dit nu de start van een schilderscarrière? “Zolang ik kan zeker maar er zit geen verplichtingen achter zoals op een werk. Als ik eens enkele dagen niet lekker ben, blijf ik weg van mijn penselen.”

De expositie van Carlo Kimpe is te bezichtigen, vandaag, vrijdag en zaterdag tussen 11 en 18 uur in de Diksmuidesteenweg 132 naast brasserie ‘t Heerenhuys. Liefhebbers kunnen ter plaatse een schilderij aanschaffen maar de schilder zelf ziet de expositie meer als een bevestiging van zijn eerste werken. (SBR)

The post Carlo Kimpe verzet zijn zinnen na kankerdiagnose met eerste expositie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

ONZE OPINIE. “Dat politici durven tonen dat ze soms een bloedhekel hebben aan elkaar, maakt van hen net mensen van vlees en bloed”

“Dit keer gaan Donald Trump en Joe Biden niet met elkaar in debat voor de presidentsverkiezingen. Ze gaan een weekend samen in een kasteel doorbrengen, laten zich filmen en koken samen spaghetti bolognese.” Wat in de VS ondenkbaar zou zijn, gebeurt in Vlaanderen wel voor het VTM-programma ‘Het conclaaf’. “Politiek is in dit land veel menselijker dan het cliché ons

Lees meer »

Eerste steen van Scharphoutcomplex is gelegd in Lissewege

In Lissewege werd vanmorgen de eerste steen gelegd van de nieuwe Scharphoutsite die gebouwd wordt op de terreinen waar de Rijksschool vroeger stond, waarvan de lokalen lang gebruikt werden door tal van verenigingen. De materialen van de afbraak worden gebruikt voor de nieuwbouw.
The post Eerste steen van Scharphoutcomplex is gelegd in Lissewege appeared first on KW.be.

Lees meer »

Anderlecht kan voor het eerst in zeven jaar kampioen worden. Supporters Remco Evenepoel en Sven Mary: “Het is afzien geweest”

Zeven magere jaren lang hebben ze honger geleden en verdriet gehad. Maar als RSCA Anderlecht zondagavond in het Astridpark aartsrivaal Club Brugge verslaat, en Union heeft eerder op de dag verloren van Cercle Brugge, kunnen de supporters van paars-wit weer doen wat ze decennialang hebben gedaan: vieren. Remco Evenepoel, Sven Mary en twee minder bekende supporters blikken nu al vooruit.

Lees meer »

Verdachten op scooter openen vuur richting café in Brussel: twee gewonden

Twee personen op een scooter hebben zondagavond kort na 23 uur het vuur geopend in de richting van een café in het centrum van Brussel. Twee mannen liepen daarbij schotwonden op. Een van de slachtoffers raakte zwaargewond. De daders zijn na de schietpartij gevlucht, zo meldt een woordvoerster van de politiezone Brussel Hoofdstad – Elsene.

Lees meer »

Voor mooi weer moet je dit pinksterweekend in West-Vlaanderen zijn: “Vooral zondag en maandag veel ruimte voor zon”

Het KMI voorspelt dit pinksterweekend regen en onweersbuien in het hele land. West-Vlaanderen blijft echter gespaard. “Hoe verder richting het westen, hoe zonniger het wordt”, voorspelt Nicolas Roose van Noodweer Benelux.
The post Voor mooi weer moet je dit pinksterweekend in West-Vlaanderen zijn: “Vooral zondag en maandag veel ruimte voor zon” appeared first on KW.be.

Lees meer »