Niet alleen Songfestival-baas besliste over diskwalificatie Joost Klein, ook 15 andere partijen betrokken

De beslissing om Joost Klein te diskwalificeren op het Eurovisiesongfestival werd genomen door 15 vertegenwoordigers en lag niet enkel in handen van songfestivalbaas Martin Österdahl, zoals eerder werd gedacht. Dat schrijft de Zweedse krant Aftonbladet.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE. Interpol stuurt ‘red notice’ uit met betrekking tot ontsnapte gevangene in Normandië

De klopjacht op de 30-jarige crimineel Mohamed Amra – aka ‘De Vlieg’ – en zijn kompanen, die hem gisteren in commandostijl hebben bevrijd, gaat verder. In totaal worden meer dan 450 politieagenten en gendarmes ingezet, “ongezien” in Frankrijk. Er is inmiddels ook een internationaal verzoek uitgestuurd om de opsporing en de aanhouding (red notice) van de ontsnapte gevangene door Interpol.

Lees meer »

WTC Raversijde kiest voor stevige rit naar Westhoek

Op 1 mei trok wielertoeristenclub Raversijde erop uit. De groep reed naar het kunstendorp Watou. In deze Poperingse deelgemeente hielden de wielrenners halt in horecazaak ‘De Helleketel’, om er te genieten van een ‘boerestute’ met kaas, paté of hesp. Na de rit van 130 km volgde een losse babbel in clublokaal ‘Runway’, vlak bij de Oostendse
The post WTC

Lees meer »

“Ik deed enkel pipi in het water”: vijftiger die in Middelkerke geslachtsdeel toonde aan minderjarige mag vijf jaar niet naar zwembad

Tot drie keer toe liet een 56-jarige man uit Lennik zijn zwembroek zakken in een openluchtzwembad in Middelkerke. Omdat minderjarige meisjes daar getuige van waren levert hem dit nu twaalf maanden voorwaardelijke celstraf op voor exhibitionisme. P.B. mag ook vijf jaar lang geen speelplein of zwembad meer betreden. De man had een opmerkelijke uitleg voor zijn ongepast gedrag.
The

Lees meer »

“Enkele tientallen” bussen van De Lijn staan aan de kant wegens faillissement Van Hool

De Vlaamse openbaarvervoersmaatschappij De Lijn heeft op dit moment “enkele tientallen” bussen aan de kant staan als gevolg van het faillissement van Van Hool, zo bevestigt een woordvoerder dinsdag. Naarmate de tijd vordert, verwacht het bedrijf dat dat aantal nog zal toenemen en dus is men “zeer bezorgd”. “Er is een bijzondere werkgroep opgericht die bekijkt welke acties we kunnen

Lees meer »

Zeven doden bij zware storm in Houston

De zware storm die donderdag grote schade aanrichtte in Houston, de grootste stad van de Amerikaanse staat Texas, heeft al zeven mensenlevens geëist. Dat melden de plaatselijke autoriteiten vrijdag. In een eerdere balans was donderdag sprake van vier doden.

Lees meer »

Politie onderzoekt schermutseling met Israëlische man aan station Brugge

Aan het station van Brugge zijn een Israëlische man en zijn dochter maandag betrokken geraakt bij een schermutseling. Dat bevestigt de lokale politiezone Brugge. In het station deed zich later nog een tweede incident voor.
The post Politie onderzoekt schermutseling met Israëlische man aan station Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

DE OPLOSSING. Van forse investeringen tot NMBS opsplitsen: zo willen politici de treinen op tijd laten rijden

Vlaams Belang wil een eigen spoorwegbedrijf oprichten, terwijl PVDA de huidige spoorbedrijven NMBS en Infrabel wil laten fusioneren. Dat blijkt uit de nieuwe verkiezingsreeks van VTM NIEUWS waarin politici hun oplossingen mogen aanreiken. De twee uiterste partijen verschillenen grondig van mening over de toekomst van ons spoor, maar over één ding zijn ze het wel eens.

Lees meer »

Schaarbeek verbiedt alcoholverkoop in Noordwijk

De burgemeester van Schaarbeek heeft een politiebevel uitgevaardigd dat de verkoop van alcohol verbiedt in de Noordwijk tussen 22 en 6 uur tot minstens 2 oktober 2024. Dat meldt het kabinet van burgemeester Cécile Jodogne. De consumptie van alcohol in de openbare ruimte is al sinds 2022 verboden in de wijk.

Lees meer »