Doodrijder studente Hannelore (21) tekent tóch beroep aan tegen ‘rechtvaardige’ straf, familie: “We zijn echt ontgoocheld”

“Een strenge, maar rechtvaardige straf.” Dat was het oordeel van de toenmalige advocaat van W.D. (42) toen die drie maanden geleden drie jaar celstraf en vijf jaar rijverbod kreeg. De man reed onder invloed van heroïne studente Hannelore Reyniers (21) dood op haar fiets in Wulpen. En tóch vond W.D. zijn straf zelf te zwaar: hij gaat nu in beroep. “We zijn echt ontgoocheld”, reageert de familie van Hannelore.

 

Meer krantenkoppen in België

Geef de boer een duurzame toekomst: zo willen de politieke partijen dit heet hangijzer aanpakken

We stemmen zondag niet alleen voor Vlaanderen, België en Europa… maar ook voor West-Vlaanderen. Wat politici in Brussel – en Straatsburg – beslissen, voelen we tot bij ons. Wij stelden dan ook een West-Vlaamse eisenbundel samen, waarover negen partijen nu kleur bekennen. Eis nummer 9: geef de boer een duurzame toekomst.
The post Geef de boer een duurzame toekomst:

Lees meer »

Shorttracker Rino Vanhooren hangt schaatsen aan de haak

Op het fin de saison-event van de Koninklijke Belgische Snelschaatsfederatie heeft Rino Vanhooren afscheid genomen van het shorttrack. “Het is altijd zuur om vlak voor misschien wel een hoogtepunt die beslissing te moeten nemen. Maar ik ben best trots op wat ik gepresteerd heb.”
The post Shorttracker Rino Vanhooren hangt schaatsen aan de haak appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pakkend afscheid van dappere ‘Spider Siem’ (7), die overleed aan leukemie: “Je hebt bij heel wat mensen een diepe indruk nagelaten”

Familie, vrienden en klasgenoten namen zaterdag afscheid van Siem ‘Spider Siem’ Van den Dries (7) in de aula van funerarium De Ryck in Heist-op-den-Berg. De jongen uit Booischot overleed op dinsdag 28 mei, vlak voor zijn achtste verjaardag, aan leukemie. “Schitter hierboven lieve schat, zoals je bijna acht jaar gedaan hebt voor ons. Duizenden, honderdduizenden kusjes voor jou.”

Lees meer »

Eerstecommunicanten van De Verrekijker op hun paasbest

Op zaterdag 25 mei begonnen om 13.45 uur de feestklokken van de Sint-Petrus en Pauluskerk te luiden voor de eerstecommunieviering voor de kinderen van basisschool De Verrekijker. Deze begon om 14 uur. Diaken Antoon Vanhuyse en priester Jan Coghe gingen voor in de mooie viering, in elkaar gezet door de godsdienstlerares en leerkrachten van het
The post Eerstecommunicanten van

Lees meer »

Amanda Knox opnieuw door Italiaanse rechtbank veroordeeld voor laster

De Amerikaanse Amanda Knox is door een Italiaanse rechtbank opnieuw veroordeeld voor laster. Volgens de rechtbank heeft ze een Congolese bareigenaar valselijk beschuldigd van de moord op haar Britse huisgenote, met wie ze een appartement deelde in de universiteitsstad Perugia. Knox zat zelf een aantal jaar in een Italiaanse cel voor de brutale moord. In 2015 werd ze definitief vrijgesproken.

Lees meer »

Leerlingen VTI bouwen scheepscontainers om tot tijdelijke crisiswoningen

In de Sint-Catharinapolderstraat wordt op vrijdag 7 juni het project Tuss(n)hus voorgesteld. Einddoel van de gelijknamige vzw is drie vroegere scheepscontainers in gebruik te nemen als tijdelijke noodwoningen voor jongeren.
The post Leerlingen VTI bouwen scheepscontainers om tot tijdelijke crisiswoningen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Het Reisgarantiefonds redt gedupeerde reizigers: wat is het precies? En betaalt het altijd de kosten terug?

Vakantiegangers die de dupe worden van een failliete reisorganisator, kunnen in ons land worden geholpen door het Garantiefonds Reizen. Zo redde het fonds in 2019 na het faillissement van Thomas Cook 57.000 reizigers uit de nood. Kan iedereen terugvallen op het Garantiefonds? En hoelang is het wachten op een terugbetaling? Een reisexpert van Vereniging Vlaamse Reisbureaus legt uit.

Lees meer »

Weer AfD-politici aangevallen in Duitsland

Twee politici van de radicaal-rechtse Duitse partij Alternative für Deutschland (AfD) zijn zaterdagavond mishandeld. Volgens de partij werden zij aangevallen met een honkbalknuppel, de politie zegt een stok te hebben gevonden op de plaats van het incident.

Lees meer »

Bruggeling slaat café kort en klein met ijzeren honkbalknuppel en gaat daarna politie te lijf: veertien maanden voorwaardelijke celstraf

Omdat hij er niet langer binnen mocht, sloeg Bruggeling C.R. de inboedel van een café in Lissewege kort en klein met een ijzeren honkbalknuppel. Daarna keerde de dertiger zich tegen de politie. De rechtbank besloot hem nog een kans te geven.
The post Bruggeling slaat café kort en klein met ijzeren honkbalknuppel en gaat daarna politie te lijf: veertien

Lees meer »