Man in levensgevaar na schietpartij in Schaarbeek

In de Brusselse gemeente Schaarbeek is zondagavond een man levensgevaarlijk gewond geraakt bij een schietpartij. Dat meldt RTL Info en het nieuws wordt aan Belga bevestigd door de politie Brussel Noord. 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe Zorgcampus krijgt nieuwe naam: ’t Huis

De nieuwe campus van Zorg Kortrijk aan de Condédreef nadert zijn voltooiing. Een nieuwe campus verdient een nieuwe naam. De keuze is gevallen op ’t Huis. “Daarmee zet de stad het concept van de zorgcampus nog eens extra in de verf: het moet een open huis worden waar iedereen welkom is”, zegt Philippe De Coene, schepen van Zorg.
The

Lees meer »

Nieuw paradepaardje Bellewaerde al meer dan een week dicht: “Even korte pijn, zodat we op volle capaciteit kunnen draaien”

Het prachtige weer tijdens het Hemelvaartweekend leent zich uitstekend om eens de Amazonia uit de testen. De gloednieuwe wateractie van Bellewaerde die 14 miljoen euro kostte, is echter al een week dicht. Ingenieurs van attractiebouwer Intamin voerden vrijdag volop testen uit. “Probleem situeert zich bij de halfpipe”, zegt woordvoerder Filip Vandorpe van Bellewaerde.
The post Nieuw paradepaardje Bellewaerde al

Lees meer »

Ruim vijfde meer faillissementen in West-Europa

Steeds meer bedrijven in West-Europa komen in financiële problemen. In 2023 vroegen er 169.496 het faillissement aan, bijna 21 procent meer dan het jaar ervoor. Dat heeft het Duitse onderzoeksbureau Creditreform dinsdag bekendgemaakt.

Lees meer »

“Ze is een deel van mij”: familieman Alexander Blessin laat feestgedruis aan zich voorbijgaan om te vieren met vrouw Charlotte en dochters

Bestuur, spelers en fans huilden. Maar het grootste emo-moment? Union-trainer Alexander Blessin rende na het laatste fluitsignaal de tribune in op zoek naar zijn deels verlamde vrouw Charlotte. Knuffels en mooie woorden volgden. “Wat ik tegen haar gezegd heb na de match? Oh, zoveel dingen. Ongetwijfeld dat ik van haar houd.”

Lees meer »

Washington Post: VS probeert groot offensief tegen te houden door Israël informatie aan te bieden voor gerichte acties tegen Hamas

De Verenigde Staten zouden Israël inlichtingen aangeboden hebben voor gerichte militaire operaties tegen Hamas in Rafah, in Zuid-Gaza. Dat schrijft The Washington Post, op basis van 4 anonieme bronnen in het Witte Huis. Die gerichte operaties moeten een alternatief bieden voor een groot offensief. Ondanks de groeiende internationale kritiek, breidt Israël ondertussen zijn operaties in Rafah uit waardoor 300.000 Palestijnen

Lees meer »

Celstraf voor vrouw die vriendjes pluimde met nepreisjes en Tomorrowland-tickets: “Ze pleegde zelfs feiten terwijl ze onder elektronisch toezicht stond”

Al sinds 2014 licht Kimberly C. (33) non-stop mensen op, onder andere via tweedehandswebsites. Na drie eerdere veroordelingen kreeg de Bruggelinge maandag opnieuw 40 maanden cel omdat ze meerdere vriendjes en hun familie geld aftroggelde met luxereisjes en vip-tickets voor Tomorrowland. De Brugse rechtbank beval haar onmiddellijke aanhouding.

Lees meer »

Kermiscomité Sint-Henricus krijgt CD&V-prijs

De Prijs Johan Windels, die jaarlijks door CD&V wordt uitgereikt aan een verdienstelijke persoon of organisatie, gaat dit keer naar het kermiscomité van Sint-Henricus (foto) met Philip Slabbinck als voorzitter.
The post Kermiscomité Sint-Henricus krijgt CD&V-prijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Witte rook na bijna zes maanden: Nederland krijgt rechtse regering

Het is zover: bijna zes maanden na de verkiezingen krijgt Nederland een rechtse regering. De rechts-radicale PVV, de liberale VVD, het nieuwe NSC van Pieter Omtzigt en de BoerBurgerBeweging hebben een akkoord gesloten. “Historisch”, aldus Wilders. Zijn partij zat nooit eerder in een kabinet. Ronald Plasterk is volgens bronnen van De Telegraaf de beoogd premierskandidaat.

Lees meer »