Man in levensgevaar na schietpartij op caféterras in Schaarbeek

Bij een schietpartij in Schaarbeek is zondagavond een man levensgevaarlijk gewond geraakt. Dat meldt RTL en wordt bevestigd de Brusselse politie.

 

Meer krantenkoppen in België

Project ‘Boterhamsters’ zorgt voor gezonde brooddozen in VABI Roeselare

Sinds januari 2024 slaan beweging.net West-Vlaanderen, Gezonde Buurt (CM-zone Midden-West-Vlaanderen) en Kotee (Thuiszorgdienst Motena) de handen in elkaar omtrent de lege brooddoos-problematiek, gericht naar middelbare scholieren.
The post Project ‘Boterhamsters’ zorgt voor gezonde brooddozen in VABI Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG RONDE VAN HONGARIJE. Cavendish rijdt Nys virtueel uit de groene puntentrui, stelt Belg z’n eindzege veilig in pittige slotetappe?

Tijd voor de slotetappe in de Ronde van Hongarije. Thibau Nys pakte zowel vrijdag als zaterdag de dagzege en begint aan de laatste rit met een voorsprong van 14 seconden op Diego Ulissi. De aankomst vandaag ligt op een klimmetje van 2,3 kilometer aan gemiddeld 8,7 procent. Pakt Nys nog eens uit? En stelt hij de eindzege veilig? Volg het

Lees meer »

Bedrijf dat miljoenen verdiende met snoeien van taxussen wordt vervolgd voor fraude: “Als we vragen waar het geld is, hebben ze plots allemaal geheugenverlies”

De zaakvoerder van een bedrijf dat arbeiders leverde om taxussen te snoeien, riskeert 5 jaar cel voor grootschalige sociale fraude. Volgens het arbeidsauditoraat werd 2,6 miljoen euro aan sociale lasten niet betaald. Samen met tien anderen stond hij voor de rechter terecht, maar daar betwiste hij alles. “Als we vragen waar het geld is, hebben ze plots allemaal geheugenverlies.”

Lees meer »

Europese leiders veroordelen aanslag tegen Fico: “Laffe aanval”

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen veroordeelt de “verachtelijke aanval” op de Slovaakse premier Robert Fico. “Zulke geweldplegingen hebben geen plaats in onze samenleving en ondermijnen de democratie, ons waardevolste goed”, schrijft ze in een boodschap op X, het vroegere Twitter. Europese Raadsvoorzitter Charles Michel zegt gechoqueerd te zijn.

Lees meer »

Twaalfjarigen ontvangen vormsel in Sint-Michielkerk

Onder een stralende zon kwamen de leerlingen uit het zesde leerjaar van de vrije basisschool De Tandem op zaterdag 11 mei naar de Sint-Michielkerk om er hun vormsel te krijgen. De feestelingen waren Niene Ackaert, Kobe Bogaert, Ruben Boussery, Maité Demonie, Noor Deveen, Isis Dewulf, Daniel Gherghe, Yoran Leempoels, Lyo Missinne, Axelle Monbaliu, Louis Rommelaere,
The post Twaalfjarigen ontvangen

Lees meer »

Hanne Borstlap en twee andere studenten vertellen over hun ervaringen aan Amerikaanse topuniversiteiten: “Laat je niet intimideren door alle knappe koppen rondom je”

Harvard, Princeton, Yale. Hanne Borstlap uit Wilrijk en twee andere studenten studeren of studeerden aan een Amerikaanse topuniversiteit, net zoals prinses Elisabeth zal doen, en vertellen over hun wedervaren. En geven de kroonprinses advies. “Laat je niet intimideren door alle knappe koppen rondom je, maar geniet van de unieke ervaring.”

Lees meer »

KIJK. File aan klif op bekende klimroute in China: bezoekers hangen meer dan een uur vast aan steile rotswand

Tientallen klimmers hebben meer dan een uur vastgezeten op een hoogteparcours aan de Yandang Mountain in de Chinese provincie Zhejiang. De hallucinante beelden werden gedeeld op sociale media. Hierop is te zien dat de klimmers aan een steile klif moeten blijven hangen, gewoon omdat er te veel volk aanwezig is op de klimroute. Door de Chinese meivakantie waren er verschillende

Lees meer »

Twee doden en honderden gewonden bij rellen in Nieuw-Caledonië

Bij rellen in Nouméa, de hoofdstad van Nieuw-Caledonië, zijn dinsdagnacht twee personen om het leven gekomen. Dat zegt de Hoge Commissaris van de Republiek, Louis Le France. Sinds maandag zijn er rellen aan de gang op de eilandengroep in de Stille Oceaan. Er zouden ook honderden gewonden gevallen zijn.

Lees meer »